דעה

"השקל הוורוד": העולם העסקי מכיר בכוח הכלכלי של הגייז

בכל מה שקשור לכלכלה ורודה, מפגרת הקהילה בישראל אחרי העולם המערבי. על רקע השקת מגזין F/O/D, מו"ל העיתון שי דויטש רואה שינוי בגישה
שי דויטש | (4)

הקהילה הגאה בישראל היא מהמתקדמות בעולם בתחומים רבים. היינו בין הקהילות הראשונות שהורשו לשרת בגלוי בצבא; המצב החוקי בישראל הוא מהמתקדמים ביותר בעולם בזכויות להט"ב; ומבחינת מיצוב תקשורתי - מצבה של הקהילה בתקשורת אפילו מצוין והיא זוכה, באופן יחסי למקומות אחרים בעולם להיות חלק משמעותי ואינטגראלי מהחברה.

חברי כנסת ואנשי ציבור נמצאים מחוץ לארון, אמנים ובדרנים מרכזיים אינם חוששים יותר להיחשף והקהילה פורחת במקומות בילוי, אירועים, מודעות פוליטית בתאים גאים במפלגות הגדולות והקטנות וארגונים קהילתיים וותיקים ופעילים.

אולם, בכל מה שקשור לכלכלה ורודה, מפגרת הקהילה בישראל אחרי קהילות בעולם המערבי. השנה הקרובה מסתמנת כשנת מפנה. אולי זאת המחאה החברתית של הקיץ האחרון, אולי דווקא אלפי התיירים הגאים הפוקדים את העיר ומזרימים כסף רב לעסקי התיירות ולעסקים הגאים, ואולי השינוי בשיח הכלכלי בישראל שהובילו לכמה מהלכים שלאחריהם הכלכלה הוורודה כבר לא תהיה כשהייתה.

MAKO גאווה - אייטמים גאים עניינו תמיד את התקשורת הישראלית. אולם רק בספטמבר האחרון העלה אתר MAKO ערוץ שלם העוסק בלעדית בנושא ופונה ישירות אל הקהילה, כאשר תכניו מקודמים בדף הבית כחלק מרכזי מהשיח הציבורי. הערוץ המעודכן מספר פעמים ביום - בעריכתו של רועי יולדוס רוזנצוייג - הפך לכיכר השוק של הקהילה והעלה לסדר היום עניינים כגון המאבק לפונדקאות גאה בישראל ואימוץ הדדי, ונתן במה לעושר ולמגוון האירועים השונים, שירותים ופניות מפרסמים לכלל קהילת הלהט"ב. אין ספק שלצד משיכת התנועה לאתר, גם קשת מזהה את הפוטנציאל הכלכלי בפנייה ממוקדת לקהילה.

GOOD GAY NETWORKS - אחת התולדות של הקיץ האחרונות היא רשת נטוורקינג גאה שהוקמה על ידי שי רוקח, לירון גליקמן ותומכים נוספים, שמטרתה ליצור קבוצת יזמים ואנשי עסקים מהקהילה אשר יפגשו אחת לחודש למפגש העשרה בנושאים כלכליים ובעיקר יפגשו האחד את האחר ויסייעו האחד לשני לקדם את עסקיהם וליצור עוד קשרים. ההבנה שהערבות ההדדית בקהילה תחזק אותה וההתבגרות הקהילתית בהסתכלות על הקהילה והעסקים שלה ככוח כלכלי הן חידוש שעוד ידובר על השפעתו רבות בשנים הקרובות.

העולם מתעניין בקהילה הישראלית - לראשונה מזה שנים החל עולם המחקר להתעניין בקהילה הישראלית, ובימים אלו צורפה הקהילה הישראלית למחקר בינ"ל שעורכת חברת OUTNOW שבוחן את הרגלי הצריכה של הקהילה ומשווה אותה לעולם. הצורך עלה מתוך בקשה של חברות מסחריות בינ"ל להכיר את השוק הישראלי, להבין אותו ולשווק לשוק זה ישירות או באמצעות הזכיינים בארץ.

אמנם הקהילה בארץ נחשבת לשוק מצומצם (כשם שהשוק הישראלי במהותו הוא קטן בהשוואה לארה"ב או למדינה גדולה באירופה) - עדיין, הקהילה הגאה היא צרכנית בעלת הכנסה פנויה גבוהה ביחס ליתר האוכלוסייה ודווקא בעת זו של האטה בכלכלה בוחנות החברות אפשרויות לפנייה ממוקדת לסגמנטים איכותיים.

F/O/D - מארס 2012 יסמן את תחילתו של עידן חדש במדיה הגאה בישראל - אחרי שנים בהן היה ריק מוחלט שהגיע אחרי סגירתו של המגזין 'הזמן הוורוד' - נולד בישראל מגזין לייפסטייל לגייז שעומד בשורה אחת עם המגזינים המובילים בעולם בתחומו ובארץ.

השינוי שמוביל המגזין בא לידי ביטוי ב-2 אופנים: המגזין יופץ בכל הארץ ברשת סטימצקי מה שמציב אותו בשורה אחת עם מגזינים כ'בלייזר' או ו'לאישה'; וגם - לראשונה חברות בינ"ל וישראליות יכולות לפנות לקהילה ישירות במדיה באיכות פרימיום איכותית ששומרת על ערכי המותג המפרסם.

הקהילה זה כבר לא רק אלכוהול וקונדומים - שנת 2012 היא גם השנה בה חברות ממגוון תחומים פונות באופן ממוקד לקהילה, אם בעבר הפניות היחידות של מפרסמים היו של חברות משקאות ואמצעי מניעה אנו עדים לאחרונה לחברות תיירות רבות הפונות ישירות לקהילה, חברות אופנה ובישום, חברות נדל"ן, משרדי עורכי דין וחברות לשירותי פונדקאות. חודש מארס הקרוב אף מביא ביקור של כוכבת סטנד-אפ בינ"ל בשם פאן-אם שתופיע בתל-אביב, שאנשי השיווק מיעדים אותה בראש ובראשונה לצרכנים הגאים.

אז לאן פנייה של הכלכלה הוורודה בישראל?

מחד, הקהילה העסקית בישראל נחשפת לראשונה השנה לסגמנט כלכלי מוביל בעולם. עשרות מחקרים בשנים האחרונות מעידים על קהילה זו כי היא קבוצה עמידה, בעלת הכנסה פנויה גבוהה ותרבות צריכה מפותחת, כאשר הצרכן הגאה נאמן למותגים הפונים אליו באופן ממוקד. מצד שני, הקהילה הגאה מפנימה שהיא כוח כלכלי וכי ההתאגדות שלה תחזק אותה.

אנחנו נמצאים בראשיתו של תהליך בו העולם העסקי בישראל מתחיל להבין את התרומה של הקהילה לעסקים הפונים אליה ישירות, ואת הפרגון של הקהילה לפונים אליה, אם בפרסום ישיר, מבצעי שיווק ממוקדים, מתן חסויות לאירועים וכן תרומות של חברות לארגוני הקהילה השונים במסגרת האחריות התאגידית של הגופים הגדולים במשק.

אם נסתכל על מה קרה בעולם ליעדי תיירות וחברות מסחריות שפנו לקהילה באופן ממוקד, אין ספק שה"שקל/ דולר הוורוד" ישפיע ויתרום רבות לכלכלה הישראלית בשנים הקרובות.

שי דויטש הוא מומחה לשיווק לקהילה הגאה, ומו"ל המגזין F/O/D - מגזין הלייפסטייל הראשון לגייז שהושק השבוע. דויטש מכהן גם כיו"ר אגודת הלהט"ב בישראל

תגובות לכתבה(4):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 2.
    עומר 13/03/2012 16:09
    הגב לתגובה זו
    מוזר הוא שהאגודה מקדמת את העסק של מר דויטש בדף הפייסבוק שלה, גם אם הוא מצהיר בגלוי שהוא בעלים שלו...האם כל עסק יכול לקבל קידום בדף מטעם האגודה? אתמהה
  • 1.
    קאמינה 07/03/2012 13:35
    הגב לתגובה זו
    היי חברים מעניין לקרוא את הכתבה וקצת לעכדן אותכם לגבי כמה עובדות: אחרי הזמן הורוד היה עיתון נוסף שנקרא העיר בורוד שהפך להיות עיתור העיר ולאחריו נוצר עיתון "ביד" שזהו מגזין שמופנה לגברים שאוהבים גברים אני כותבת את זה כאחת שמאוד תומכת בקהילה וחבל שהכתבה היא רק פרסומת שמוסווה ככתבה זה הפייסשלי ואשמח לעזור אם יש עוד שאלות http://www.facebook.com/profile.php?id=100002815098293
  • amir 07/03/2012 17:02
    הגב לתגובה זו
    "הזמן הוורוד" היה ל"העיר בוורוד" ונסגר עקב החלטה של שוקן. "ביד" הוא עיתון מחתרתי על גבול פורנו שיוצא אחת ל... פה מדובר במגזין לייפסטייל. בהצלחה לכל מי שמנסה לשנות בקהילה ולתומכים מבחוץ. דהיינו - המפרסמים!!!
  • קאמינה 07/03/2012 18:38
    אם אתה מודע לזה שהיה את העיר בורוד אז למה מהדרים פה משהו שהוא לא נכון אי אפשר לומר שאז הזמן הורוד לא היה מגזין לגייז עד אפ או די והנה אתה מודע לזה שיש עוד שני עיתונים בדרך אז למה אתה מסתיר את המידע הזה? זה קצת נראה כמו ההתנהגות של החלק הרע של הפוליטיקאים במדינתינו