פרוקוגניה חתמה על הרחבת הסכם לפיתוח תרופות ביוסימלר

החברה שנמצאת בבעלות צחי סולטן וניר פלג מדווחת היום על חתימת מסמך עקרונות מחייב מחודש עם חברת UTR הנורבגית
יואב כהן |

חברת פרוקוגניה, הנמצאת בבעלות צחי סולטן וניר פלג, ומתמחה במחקר, פיתוח ומכירה של טכנולוגיות ומוצרי אבחון ייחודיים להאצת פיתוח וייצור תרופות ביולוגיות, מדווחת היום (ד') על חתימת מסמך עקרונות מחייב מחודש עם חברת UTR הנורבגית המרחיב את רישיון החברה לשימוש ומסחור בלעדי בפלטפורמה טכנולוגית ייחודית לשיפור וייעול רמות הייצור של מולקולות בתעשיית הביוסימילר.

הרחבת ההסכם נבעה מעמידה באבן דרך חשובה בפיתוח הפלטפורמה המאפשרת העלאת יכולת הייצור של חלבונים משובטים ושיפור משמעותי בהפרשת החלבון אל מחוץ לתא בתהליך הייצור של תרופות ביולוגיות.

להערכת פרוקוגניה, הרישיון לפיתוח תאים בתחום ה-Bio-Similar ומוצרים משופרים בתחום ה-Bio-Better, בשיתוף הטכנולוגיות הקיימות בחברה לניתוח ייחודי של מבנה הסוכרים על גבי החלבון, ממצבים את החברה בעמדה תחרותית בתחום פיתוח תרופות ביוסימילר.

לטענת החברה, שוק הביוסימילר, תרופות ביולוגיות גנריות, צפוי להגיע למיליארדי דולרים בשנים הקרובות. התרופות הביולוגיות הינן ברובן חלבונים הנושאים סוכרים, כגון ריטוקסן, הרצפטין, ארביטוקס, יומירה, אנברל ורמיקייד (לטיפול בסרטן ובמחלות אוטואימוניות), ומיוצרות בשיטות של הנדסה גנטית.

הטכנולוגיות של פרוקוגניה ו-UTR אמורות להשלים זו את זו ומיועדות לחברות המפתחות תרופות ביולוגיות המבקשות לשפר ולייעל את תהליכי הייצור שלהן ובכך להקטין, בהתאמה, את עלויות הייצור. לפרוקוגניה רישיון וזכויות בלעדיות לשימוש בטכנולוגיה לטובת פיתוח כל סוג של תרופה ביוסימילר בכל התוויה מחקרית/רפואית ופרוקוגניה זכאית למרבית ההכנסות בגין מיסחור או מכירה עתידית של מוצרים המבוססים על הטכנולוגיה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה