עליות בוול סטריט
צילום: iStock

תחזיות וול סטריט נותרות אופטימיות - למרות הירידות בשווקים

בעקבות הירידות החדות במדדים, חלק מהבנקים עדכנו את תחזיותיהם כלפי מטה, אך היעד החציוני עדיין מצביע על פוטנציאל לעלייה של כ-26% במדד ה-S&P 500 עד סוף השנה

אביחי טדסה | (2)
נושאים בכתבה וול סטריט

ה-S&P 500 ירד בכ-15% מהשיא האחרון שנרשם באמצע פברואר, אך לפי התחזיות של גופי ההשקעות בוול סטריט, ייתכן שהשוק עוד רחוק מלהגיד את המילה האחרונה. התחזית החציונית של הבנקים המובילים מצביעה על יעד של 6,400 נקודות למדד עד סוף השנה, כלומר, פוטנציאל לראלי של כ-26% מהנקודה הנוכחית. זאת, למרות סדרת הפחתות בתחזיות מצד גופים כמו אופנהיימר ובנק אוף אמריקה בעקבות גל המכסים שמוביל הנשיא טראמפ.


תחזיות האנליסטים לשוק האמריקאי עברו עדכון בימים האחרונים: אופנהיימר, שהציבה יעד שיא של 7,100 נקודות, חתכה אותו ל־5,950. בנק אוף אמריקה, הפחית את התחזית מ־6,666 ל־5,600. מנגד, דויטשה בנק דווקא שומר על טון אופטימי יותר עם תחזית גבוהה של 7,000 נקודות, הגבוהה ביותר בין בתי ההשקעות הגדולים נכון לעכשיו. 


רבים מהאנליסטים מדגישים כי התחזיות אינן התחייבות, אלא כיוון כללי. לורי קלבסינה מ־RBC, שחתכה את התחזיות שלה פעמיים מאז תחילת השנה, ציינה כי היא רואה בתחזית "מצפן ולא GPS", כלומר, כלי שמטרתו לסמן את מגמת השוק ולא לנבא במדויק את הרמה הסופית. לדבריה, התחזיות עוד יעודכנו בהתאם לנתונים החדשים שיגיעו במהלך השנה, כפי שנעשה בתחזיות פרטניות לחברות.


מדד ה־S&P 500 סיים אתמול בירידה קלה של 0.2%, ברמה של 5,062 נקודות, לאחר ירידות חדות בסוף השבוע האחרון, בהשפעת גל ההכרזות על מכסים חדשים מצד הנשיא טראמפ. כעת שוק ההון מנסה לעכל את ההשלכות הכלכליות של צעדי המדיניות החדשים, לצד ניסיון להבין האם הפדרל ריזרב ישנה כיוון. למרות אי הודאות, שוק המניות האמריקאי ממשיך למשוך עניין מצד משקיעים שמנסים לזהות מתי תגיע התחתית ומאיפה תתחיל ההתאוששות. אם התחזיות האופטימיות יתממשו, הדרך לשם תכלול לא רק התאוששות כלכלית אלא גם רגיעה במתיחות הסחר, מה שכרגע נראה עדיין רחוק.


התחזיות נותרו אופטימיות, אבל חוסר הוודאות עדיין כאן


על אף שרבים מבתי ההשקעות שומרים על תחזיות שוריות למדדי המניות, ואף מעריכים שה־S&P 500 עוד עשוי לטפס בכ־26% עד סוף השנה, קשה להתעלם מרמת חוסר הוודאות החריגה שאופפת את השווקים. כידוע, הנשיא טראמפ הוביל סדרה של הכרזות בנוגע להטלת מכסים חדשים על יבוא ממדינות רבות, כולל סין, וייטנאם, האיחוד האירופי ואף ישראל, מהלך שהכה גלים בשוקי ההון הגלובליים ויצר תגובת שרשרת של עדכוני תחזיות, נפילות במדדים ולחץ על נכסי סיכון. המכסים החדשים צפויים להעלות את מחירי התשומות עבור חברות רבות, לפגוע בשולי הרווח, ולתרום לעלייה בעלויות המחיה עבור הצרכנים, תרחיש שמגביר את הסיכון להאטה כלכלית מחודשת. 


בנוסף, חשש גובר מפני צעדי תגמול מצד שותפות הסחר המרכזיות של ארה"ב, בראשן סין, מייצר סביבה של מתיחות גיאופוליטית וכלכלית מתמשכת. המצב הזה מעמיד בספק את היכולת של שווקים פיננסיים להמשיך ולצמוח, גם אם הבסיס הפונדמנטלי עוד נחשב חיובי. גם בגזרת הריבית, התמונה רחוקה מלהיות חד משמעית. מצד אחד, יש משקיעים שעדיין מקווים שהפדרל ריזרב יוריד את הריבית במהלך השנה כדי לתמוך בצמיחה נוכח הלחצים על השווקים. אבל בפועל, הציפיות להורדת ריבית נחלשות, בעיקר בגלל התנודתיות החריגה באג"ח הממשלתיות והמסרים הלא עקביים שמגיעים מהבנק המרכזי. מצד אחד, הפד רואה סימנים אפשריים להאטה, מה שיכול להצדיק הורדת ריבית; מצד שני, הוא ניצב מול אינפלציה מתמשכת והחרפה במתיחות הסחר, שני גורמים שמצמצמים את יכולתו לפעול במהירות. התוצאה: שוק שמתקשה להעריך לאן מועדות פני הריבית, ומגיב בהתאם בחוסר יציבות.


התוצאה היא שוק מתוח, תנודתי, ולעיתים לא רציונלי, כזה שמחפש כיוון ברור, אך מקבל בעיקר סימנים סותרים. במציאות הזו, גם התחזיות האופטימיות ביותר חייבות להילקח בזהירות: לא כאימרה חד משמעית, אלא כתרחיש אפשרי בתוך סביבה שבה הכול עוד פתוח, מההחלטות של טראמפ ועד תגובת הפד, מהסחר הגלובלי ועד אמון הצרכנים.

קיראו עוד ב"גלובל"

תגובות לכתבה(2):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 2.
    אנחנו רק בתחילתה של מפולת הסינים מכינים לטראמפ נוקאאוט. (ל"ת)
    המפולת תמשיך. 08/04/2025 18:36
    הגב לתגובה זו
  • 1.
    עכשיו יהיה מבול של ידיעות ותחזיות אופטימיות. זהירות הירידה הגדולה עוד לפנינו. (ל"ת)
    אנונימי 08/04/2025 17:42
    הגב לתגובה זו