הדולר ממשיך לרדת
צילום: Pixabay

הדולר ממשיך להיחלש אל מול השקל; הדולר היציג עומד על 3.20 שקל

שער הדולר היציג אמנם נקבע אמש ל-3.20 שקל, אך נסחר בשעות אחר הצהריים לפי שער של 3.19 שקל; בחודשים האחרונים בנק ישראל הגן על המטבע, כדי שלא יסחר נמוך מ-3.20 שקל, אך אמש הוא אפשר את הירידה מתחת לרף זה
סתיו קורן | (3)
נושאים בכתבה שער הדולר

שער הדולר ירד לרמה של 3.20 שקל: שער הדולר היציג נקבע אמש ל-3.20 שקל, אך נסחר בשעות אחר הצהריים לפי שער של 3.19 שקל.  כמו כן, בחודשים האחרונים בנק ישראל הגן על המטבע, כדי שלא יסחר נמוך מ-3.20 שקל, אך אמש הוא אפשר את הירידה מתחת לרף זה.

הירידה נובעת מכמה סיבות - ראשית, השקל המתחזק בעקבות השיפור שנובע מהתאוששות הכלכלה הישראלית. ושנית, המיעוט היחסי של רכישת דולרים בישראל בעקבות התמעטות הטיסות של ישראלים לחופשות בחו"ל. הסיבה השלישית היא משבר הסחר העולמי, שהמעיט משמעותית רכישות גדולות של סחורות מחו"ל. 

>> לשער הדולר היציג לחץ כאן

"הדולר יורד מעט מתחת ל-3.2 שקלים לאחר שבבנק ישראל ויתרו על שמירת המטבע האמריקאי מעל רמה זו", אומר יוסי פריימן מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים. "בבנק ישראל נוכחו לדעת, כצפוי, שרף ה-30 מיליארד דולר לא יספיק לתמיכה הנדרשת לדולר. ככל הנראה בנק ישראל קרוב מאוד למיצוי מכסת הרכישות שהציב לעצמו ובבנק צופים המשך היצעים גדולים ומעדיפים לצמצם באופן משמעותי את ההתערבות במסחר המטבעי". 

סטפן מונייה, מנהל ההשקעות הראשי של הבנק השוויצרי לומברד אודייר: להערכתנו, ללא התערבות בנק ישראל במסחר במט"ח, הדולר צפוי לנוע במהירות לעבר רמת 3.18 שקלים ובהמשך לעבר רמת השפל אף לעבר 3.11 שקלים מינואר השנה. נזכיר, כפי שפירטנו רבות בעבר, בטווח הארוך, פניו של הדולר מתחת לרמת 3 שקלים לדולר".

"בנקים מרכזיים רבים של שווקים מתפתחים העלו את הריבית לאחרונה, לאור עליית האינפלציה שהתעוררה בעקבות ההתאוששות הכלכלית, והמדיניות המוניטרית המהודקת והפצת החיסונים היעילה. כל אלה צמצמו את ההבדל בצמיחת התמ"ג בין כלכלות מתפתחות ומפותחות לפער הקטן ביותר מזה שני עשורים."

"אנו בלומברד אודייר נמצאים בתת משקל בהשקעות באג"ח ממשלתיות בשווקים מתפתחים עקב החוב הריבוני הגבוה המדאיג של המדינות בשווקים אלה, למרות התמיכה חסרת התקדים של קרן המטבע הבינלאומית בגובה 250 מיליארד דולר. כמו כן, אנו צופים כי אינפלציה גבוהה תכביד על החוב המתעורר במטבעות בשווקים אלה בחודשים הקרובים.

"אנחנו נשארים ניטרליים לגבי מניות בשווקים מתפתחים – כן, הערכות השווי גבוהות, אך התרחבות הפצת החיסונים, פתיחת הכלכלות, עליית התשואות, אינפלציה ומחירי הנפט אמורים לתמוך במניות מחזוריות בשנת 2022 בשווקים אלה. מצד שני, החששות מהצמיחה של סין וההתחזקות של הדולר האמריקני ערערו את ציפיות הרווח, שבשווקים המתפתחים עדיין נמצאות בפיגור מאחור.

קיראו עוד ב"בארץ"

ככלל, אימצנו תחזית דובית על מטבעות שווקים מתפתחים במחצית השנייה של 2021, ואנו מצפים ליותר לחצי פיחות מטבע ככל שמאזני הסחר יחמירו. אנו מאמינים שהרנמינבי הסיני, הדולר הטייוואני, הרופיה האינדונזית, הפסו המקסיקני והרובל הרוסי יהיו במצב הטוב ביותר מבין המטבעות בשווקים המתפתחים. השקל הישראלי נשאר גם הוא במקום טוב למרות העלייה הצפויה בלחץ לפיחותו. בעוד המחצית הראשונה של 2022 תישאר מאתגרת עבור שווקים מתפתחים, ברגע שהפצת החיסונים תתרחב ומחזורי העלאת הריבית ע״י הבנקים המרכזיים יסתיימו, המחצית השנייה של השנה עשויה להיות הזדמנות לתוצאות טובות יותר אפילו משל השווקים המפותחים."

תגובות לכתבה(3):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 3.
    נגיד כושל 27/10/2021 13:26
    הגב לתגובה זו
    בושה וחרפה
  • 2.
    רוני נחמני 27/10/2021 11:00
    הגב לתגובה זו
    אין לו ברירה
  • 1.
    עדי 27/10/2021 09:26
    הגב לתגובה זו
    מרסקים את היצואנים ומפקירים את כל מי שמחזיק מטח. בושה לנגיד ולאנדרו!!!