"זה השוק שרודף אחרי הרווח למניה של כיל ולא הרווח אחרי השוק"
השבוע שחלף היה ללא ספק שייך לחברת כימיקלים לישראל. החברה פרסמה דוחות וקיבלה שטף של מחמאות והמלצות כשעקפה את כל תחזיות האנליסטים. אפילו, חברת האם - חברה לישראל - שקולות רבים לא מפסיקים לדבר על הדיסקאונט השורר בה, שיחקה אותה כשדיווחה על תוצאותיה, ובהיבט המנייתי השבוע, גם היא הוסיפה עוד 14.4%.
בסקירה זו, נתמקד בסקירה המיוחדת של מריל לינץ', אך בנוסף לכך, נסקור מעט מהחדשות השבועיות שיצרה לנו כי"ל.
יומים לאחר פרסום הדוחות לרבעון הראשון טוענים במחלקת המחקר של ענקית ההשקעות האמריקנית, מריל לינץ', כי למרות שמניית כי"ל זינקה בשיעור של 250% מאז חודש מאי 2006, המניה עדיין נראית היום זולה.
ביום שלישי האחרון דיווחה כי"ל על גידול של 280% ברווח הנקי של הרבעון הראשון, רווח נקי של 346.7 מיליון דולר. חברת הדשנים הישראלית רשמה הכנסות בגובה 1.528 מיליארד דולר, קרי צמיחה של 73%.
*
"מבחינת המכפילים, כיל נסחרת כעת בשפל של שנתיים עם מכפיל רווח 13 ל-12 חודשים קדימה (זאת על פי קונצנזוס השוק) ובשפל של 3 שנים לפי המספרים שלנו (מכפיל 11) וזאת למרות שהמנייה זינקה 250% באותה התקופה", אומר חיים ישראל, ראש מחלקת המחקר של מריל לינץ' בישראל, בסקירה מיוחדת אותה הוא פרסם למשקיעים ביום חמישי האחרון.
אנחנו ממשיכים לראות מומנטום חיובי המגובה ע"י תוצאות מוחשיות, אומר ישראל, יום לאחר שהקפיץ את מחיר היעד למניה. "כאשר אנחנו מנרמלים את מחיר המנייה ואת הרווח למניה על פי אותו המדד, אנחנו רואים שמחיר המנייה התנהג בחסר בהשוואה לצמיחה ברווח למניה מאז שנת 2006, וגרר ירידה במכפיל רווח של המניה".
*
בשורה התחתונה, אומר ישראל "הפער בין הרווח למניה (EPS) ולמחיר המנייה התחיל להתרחב באופן משמעותי בחודש פברואר האחרון ונמצא כעת ברמתו הגבוהה ביותר בשלוש השנים האחרונות". כלומר, שהמשקיעים שבעצם שלחו את מניית כי"ל לעליות חדות כל כך (53% מתחילת השנה) לא רק שלא הצליחו להצמיד את הרווח למניה אלא הם נמצאים הרחק מאחוריו.
על פי נתוני מכוני המחקר DataStream ו-I/B/E/S הערכות מריל לינץ' נמצאות 25% ו-15% מעל קונצנזוס תחזיות האנליסטים ל-EPS של כי"ל לשנים 2008-09 בהתאמה.
"על פי התחזיות שלנו ל-2009 כי"ל נסחרת כיום לפי מכפיל רווח של 8.6 ומכפיל EV/EBITDA (שווי פעילות מחולק ברווח התזרימי התפעולי) של 6.8. הפעם האחרונה שהרמה הזאת נרשמה הייתה במאי 2006 על פי קונצנזוס התחזיות ועל פי המספרים שלנו רק בינואר 2006, נובע מכך שלמרות שמחיר המנייה עלה ב-250% בשנתיים האחרונות, מכפיל הרווח נותר ללא שינוי", מסכם ישראל.
צריך לזכור שהמחירים הגבוהים שראינו ברבעון הראשון של 2008 - מחיר ממוצע לטון אשלג של 420 דולר לטון - הם נמוכים בהשוואה למספרים הצפויים בהמשך השנה ולכן תוצאותיה של כי"ל צפויות להמשיך להיות טובות ככל שתתקדם השנה.
משחקות עם המעו"ף
ביום שלישי האחרון, כאמור יום פרסום תוצאותיה של כי"ל, הבורסה נסחרה בעליות שערים חדות לאורך כל היום, כאשר מדד המעו"ף היה בולט מעל כולם, לאחר שנדחף ע"י מניות כי"ל והחברה לישראל שזינקו 6.6% ו-3.96% בהתאמה ודחפו את הבורסה קדימה. למרות זאת העלייה החדה במעו"ף הייתה נראת קצת מוזרה לאור מספר המניות ששוטטו בטריטוריה האדומה באותו היום.
בבדיקה שערכנו באותו היום התקבלה תוצאה מדהימה. לאורך רוב יום המסחר, אם היינו מנטרלים את העליות שנרשמו במניות כיל והחברה לישראל, לא רק שמדד המעו"ף לא עלה 1%, אלא הוא רשם ירידות שערים.
*
הדיסקאונט של החברה לישראל
מנייה נוספת המושפעת מאוד מהמתרחש בכי"ל, היא כמובן חברת האם שלה, החברה לישראל. החברה פרסמה את תוצאותיה לרבעון הראשון והמחישה כמה טוב עושה לה החזקה של 52% בכי"ל. כיל תרמה לחברה לישראל רווח של 181 מיליון דולר ברבעון הראשון.
*
"השקעה במניית החברה לישראל כיום היא לטעמנו "דרך המלך" להשקיע בכיל", כך אמרו לאחר הדוחות בלידר שוקי הון. "עם כל הכבוד להחזקות האחרות (ויש כבוד...), החברה לישראל כיום היא כיל, שמהווה כ-85% משוויה של החברה לישראל עפ"י מודל ה-nav שלנו. על כן, תוצאותיה הרבעוניות של החברה לישראל היא בראש ובראשונה בבואה של ביצועיה הפיננסיים של כיל", אמר יואב בורגן מלידר.
אולי פתחתי את הסקירה עם השבוע של כי"ל אבל בראייה שנתית או אף ארוכה יותר, יכולתי לכתוב השנה או השנתיים. בשורה התחתונה, מי שהיה בפנים הרוויח ועל זה אין עוררין, השאלה עכשיו היא האם כי"ל באמת נסחרת בשפל של שלוש שנים למרות שזינקה ב-250%?
שבוע טוב...