הדולר השבוע: באגוד מעריכים - התנגדות קרובה ב-4.176

בבית ההשקעות והבנקים אחידות דעים - ציפיות המשקיעים להורדת ריבית בארה"ב תתמוך בעוצמת השקל. זאת לאחר שבשבוע החולף נחלש בכ-1.06% מול השקל ובכ-0.53% מול האירו
שי יוכט |

בשבוע החולף נחלש הדולר מול השקל, כאשר בסיכום שבועי נחלש השטר הירוק בכ-1.06% מול השקל ובכ-0.53% מול האירו. החלשות הדולר למול השקל היא חלק ממגמת החלשות הדולר למול המטבעות העיקריים בעולם. התחזקותו של השקל למול הדולר נובעת, בין השאר, מהציפיות להורדת ריבית בארה"ב ולהעלאת ריבית בישראל. ראוי לציין, כי המשקיעים האמריקנים ממשיכים לצפות להורדת ריבית ה'פד' בספטמבר, כמהלך משלים להפחתת ריבית הניכיון למערכת הבנקאית האמריקנית.

העלאת הריבית המוניטארית לחודש ספטמבר בארץ לרמה של 4%, יחד עם ציפיות המשקיעים להורדת ריבית בארה"ב עשויים להביא לצמצום פער הריבית השלילי בין ישראל לארה"ב העומד כיום על 1.25% לכדי 1% לאחר שזה כבר עמד לאחרונה על 1.5%.

כמו כן, השקל ממשיך לקבל תמיכה מחוזקו של המשק המקומי ונתונים מאקרו כלכליים טובים. בין הנתונים ניתן לכלול אתה העלייה של 1.1% במדד המשולב למצב המשק וכמו כן עדכון התוצר לנפש המתוקן לשקילות כוח הקנייה בישראל כלפי מעלה כמו גם חשיפתו הנמוכה יחסית של המשק (בהשוואה לארה"ב ולגוש האירו) להשפעות הישירות של משבר ה-SubPrime.

פינוטק

בחדר המסחר של פינוטק מעריכים, כי בשבוע הקרוב נטיית השווקים היא להתחזקותו של השקל כשהוא צפוי לבחון את את התמיכה המשמעותית סביב 4.1 , פריצה עשויה לשלוח את הצמד דרומה לכיוון רמה של 4 שקלים לדולר בה שהה בסוף חודש מאי האחרון. כמובן שכשלון פריצה יביא את הזוג לנוע בטווח שבין 4.1 לבין 4.18. כתוצאה ממהלכו של בנק ישראל מקבל השקל רוח גבית אל מול הדולר. הצמד צפוי להסחר ביציבות עם נטייה ברורה להתחזקותו של השקל בתקופה הקרובה.

בנק אגוד

בבנק אגוד מעריכים, כי הדולר ייסחר בשבוע הקרוב בטווח שבין 4.1 ל-4.176. באגוד מציינים, כי נקודת תמיכה רחוקה נמצאת ברמה של 3.932, נקודת התנגדות קרובה נמצאת ב-4.176 והנקודה הבאה מצויה ב-4.251 שקל לדולר. כלכלני בבנק מוסיפים כי ביומיים הבאים צפויים להתפרסם נתונים כלכליים חשובים בארה"ב אשר יקבעו את מגמת המסחר של הדולר בעולם, כמו הצריכה הפרטית ברבעון השני, מספר תביעות דמי אבטלה חדשות ומתמשכות באמצע החודש הנוכחי, ההכנסה וההוצאה הפרטית לחודש והחשוב מכולם מדד הליבה לחודש יולי אשר צפוי לעלות ב-2% .כאשר באגוד טוענים כי פרסום מדד זה יהווה נדבך חשוב בהחלטת הריבית של הפד בישיבתו הבאה ב 18 בספטמבר.

בנק הפועלים

המסחר בדולר בשוק המט"ח הישראלי יושפע גם בתקופה הקרובה מהתפתחות המסחר בדולר ובשוקי המניות ברחבי העולם. יחד עם זאת, הגורמים התומכים במגמת ההתחזקות של השקל עדיין תקפים, שכן המשקיעים הזרים צפויים להמשיך להשקיע בישראל, על רקע הציפיות כי הכלכלה המקומית תמשיך להפגין ביצועים טובים.

בנק לאומי

להערכת הבנק, חוסנו של השוק המקומי וחשיפתו הנמוכה יחסית (בהשוואה לארה"ב ולגוש האירו) להשפעות הישירות של משבר ה-SubPrime עשויים לתמוך במטבע המקומי בטווח הקצר. עם זאת, במידה ושווקי העולם יחזרו שוב לתוואי של ירידות, עלול תוואי זה לגרור מהלך יציאה משווקים מתעוררים ומעבר להשקעות בטוחות יותר, מה שעלול להוות משקל נגד למגמה זו.

פורקסיה הולדינגס

בפורקסיה מציינים, כי המשך זרימת נתונים חיוביים, לצד הרגיעה במשבר הפוקד את שווקי העולם, צפוי לתת דחיפה נוספת למטבע המקומי.בפורקסיה צופים כי ההידוק המוניטרי בחודש הקרוב הינו בסימן שאלה גדול, לאור התנהלות שע"ח בחודש החולף.כמו כן מציינים כלכלני פורסיה כי פריצת סביבת 4.10-4.11 תהווה איתות למגמת ייסוף חדה לעבר סביבת 4.00 שקלים. בבית המסחר מוסיפים כי לחברות בעלות התחייבויות דולריות הם מעריכים כי טווח 4-4.05 הינו כר נוח להגדלת המרכיב המט"חי. כמו כן הם מזכירים שחשוב לציין כי מגמה זו צפויה לאישרור עם היחלשות האמריקאי אל מעבר לים.

גאון בית השקעות

בגאון מעריכים, כי שער הדולר ינוע בטווח הקצר ברמות של 4.1-4.2 שקל בשבוע הקרוב. בבית ההשקעות מציינים, כי התקופה הקרובה תתאפיין במסחר תנודתי של שקל/דולר כאשר הנטייה היא להיחלשות השקל בטווח הקצר אולם רגיעה בשווקים העולמיים וכניסה מחודשת של משקיעים זרים לשווקים המתעוררים, עשויים לחזק את שער השקל. כלכלני גאון מציינים, כי על פי החוזים על ריבית הפד, קיימת הסתברות של כ-100% שהבנק המרכזי האמריקאי יוריד את הריבית עד סוף השנה לרמה של 4.75%.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה