מט"ח: יום נוסף של ירידות לדולר- השיל 0.76%
היום, לנוכח העלאת הריבית מאתמול המשיך הדולר במגמת הירידות כשהוא משיל 0.76% ושערו היציג 4.428 שקל, האירו נחלש ב-0.57% ושערו היציג נקבע על 5.6016 שקל. הזוג אירו/דולר נסחר בירידה ונסחר סביב רמות של 1.2640.
הירידה בערכו של הדולר מהבוקר אינו מהלך המסמל שינוי מגמה אלא תיקון תוך יומי בלבד. בחדר המסחר של גאון טרייד עדיין מחזיקים בדעה שבסופו של דבר, הדולר יאלץ להתחזק אל מול השקל. הסיבה נובעת מהמצב בארץ אך חשוב לציין כי רוב הלחץ על הדולר יגיע דווקא מחו"ל כאשר האירו אינו מסוגל לצבור רווחים אל מול המטבע האמריקני.
נראה כי ישנו מחסום ברור בזוג אירו/דולר סביב 1.2900 ומשקיעים אינם מעוניינים ברכישת אירו מעל רמה זו. דבר זה בעצם מאפשר למשקיעים ליהנות מטווח מסחר אשר מפרספקטיבה של השקעות באופציות מט"ח, נראות אטרקטיביות. תופעה זו עשויה להוות מקור לרווחים עצומים עבור משקיעים באופציות ישראליות על הדולר/שקל וגם באירו/שקל. להערכתם עדיין נוטה לכיוון עלייתו של הדולר אל מול השקל לטווח הרחוק אולם בטווח הקצר ייתכן מסחר ללא כיוון ברור.
כאמור, אתמול בערב החליט נגיד הבנק המרכזי של ישראל, סטנלי פישר, להעלות את שיעור הריבית ל- 5.5%. ההחלטה באה בעקבות חששות להתגברותם של לחצים אינפלציוניים על המשק הישראלי. חשוב לציין כי המצב הביטחוני ודאי משחק תפקיד על אף דעותיו של הנגיד אשר מעריך כי הפגיעה במשק תסתכם בלא יותר מ- 1% לתוצר.
למרות זאת, להערכתם של אנליסטים רבים, העלאת הריבית באה בתור מכה מקדימה לדרישות משקיעים זרים. נקיטת העמדה של הנגיד בעצם מונעת בריחת הון לשווקים אחרים אשר מציעים פרמיה גבוהה אף יותר מזו המצויה בישראל וללא סיכון.
קביעת שיעור ריבית של 5.50%, שוב בונה פער ריביות בין ישראל לארה"ב (5.25%) כאשר צפויה התכנסות נגידי ה-FED, הבנק המרכזי של ארה"ב, בנושא הריבית בתחילת חודש אוגוסט. מהיבט המטבעות, השינוי בריבית אתמול היה צפוי בקרב אנליסטים רבים אולם השקל התחזק כ-1% במסחר היום, דבר המעיד על רצונם של משקיעים לקנות שקלים בכל הזדמנות.
נראה, כי על אף המצב הביטחוני, משקיעים ברחבי העולם עדיין מאוד "שוריים" לגבי כלכלת ישראל, דבר שנראה הן בשקל והן במדד המעו"ף (אשר ירד פחות מ- 3% מתחילת ההסלמה ביחס לירידות אף גדולות יותר בשווקים האמריקניים).