נפט
צילום: iStock

מחיר הנפט יורד ב-1.7% ל-59.4 דולר; צניחה בייצוא מסין

נתונים על ירידה בייצור ובייצוא הסיני, לצד עלייה במלאי הנפט בארה"ב מורידים את מחיר הנפט; מלחמת הסחר כבר משפיעה על הנתונים הכלכליים

אביחי טדסה |
נושאים בכתבה מחיר הנפט

מחיר הנפט יורד - חוזי WTI (West Texas Intermediate) מאבדים 1.7% ל-59.4 דולר לחבית.  החוזים איבדו מעל 14% מערכם במהלך החודש. הסיבה הפעם היא נתונים מהיום על צניחה בהזמנות היצוא של סין באפריל, כאשר פעילות הייצור במדינה הייתה החלשה ביותר זה יותר משנה. במקביל, נתונים מארצות הברית הראו כי אמון הצרכנים ממשיך להתדרדר על רקע חששות גוברים מהשפעת המכסים.  

במקביל, מלאי הנפט הגולמי בארצות הברית עלה ב-3.8 מיליון חביות בשבוע שעבר. אלו נתונים ראשוניים, נתונים רשמיים של מינהל המידע לאנרגיה (EIA) צפויים להתפרסם בהמשך ולהשפיע על השווקים. אם אכן יש עלייה במלאים, המשמעות היא שהצריכה של הנפט ירדה, וזה סימן להאטה שעשויה להוביל להמשך ירידות מחירים בנפט.


הירידות בחודש האחרון במחירי הנפט משקפות את ההשפעה הרחבה של מלחמת הסחר על הכלכלה העולמית. המכסים שהטיל ממשל טראמפ, בין היתר על סחורות מסין, הובילו להאטה בפעילות הכלכלית במדינות מרכזיות, ובהן סין וארצות הברית. הצניחה בהזמנות היצוא הסיניות והחולשה במגזר הייצור מצביעות על ירידה בביקוש לנפט, שכן פעילות תעשייתית מופחתת מפחיתה את הצריכה של דלקים.  

בארצות הברית, הירידה באמון הצרכנים מבטאת חששות מהשפעות המכסים על מחירי מוצרים ועל הכלכלה בכלל. השווקים ממתינים כעת לנתונים הרשמיים על צריכת הנפט ועל הצמיחה במדינות שונות בעולם לצד התחזיות קדימה שיבטאו את המשך הביקושים לנפט. על פי הכלכלנים וגופי מחקר הצמיחה תרד השנה לעומת התחזיות הקודמות, בעיקר בשל מלחמת הסחר, כשאי הוודאות הוודאות סביב הנושא גורמת לחברות ולצרכנים לעצור רכישות ומקשה עוד יותר על הכלכלה. 

וול סטריט אומנם החזירה את רוב הירידות בשבוע שעבר, אבל הסיכונים עדיין קיימים. ההשפעות של מלחמת הסחר מתבטאות בכלכלה, אבל כנראה שעדיין לא מתבטאות באופן מלא בשווקים, אם כי, טראמפ מגן בכל מחיר על שערי המניות. 

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה