סגירה ירוקה באסיה: מדד הניקיי היפני זינק 1.6% ורשם שיא של שנה וחצי
יום המסחר האחרון לשבוע באסיה נסגר בעליות שערים כאשר את המגמה מוביל מדד הניקיי 225 היפני שטיפס 1.6% וחוצה את גבול ה-20,000 נקודות. העליות נעשות ברקע להחלשות הין היפני והעלייה בנתוני מכירות הרכבים במדינה.
הין נחלש אל מול הדולר בשיעור של 0.5% והגיע לשפל של שבועיים. בשורה זו מצוינת לחברות הייצוא היפניות מאחר והיא מוזילה את מוצריהן מחוץ למדינה. מתוך כך, החברות הגדולות שרושמות הבוקר את העליות החדות ביותר הן מניות הייצוא. מיצובישי אלקטריק טסה 5.2%, ימאהה מוטורס קפצה 5.2%.
מדדי אסיה
האנג סנג 0.44% ניקיי 225 0.57% שנחאי -0.23%
יצרניות הרכבים ביפן, גם היו מבין העולות המשמעותיות הלילה, לאור פרסום נתוני מכירות הרכבים במאי האחרון בארה"ב. הנתונים הציגו תיאבון גדל למכוניות יפניות, כאשר גם ניסן וגם הונדה רשמו עלייה במכירות. דווקא יצרנית הרכבים הגדולה בעולם, טויוטה רשמה ירידה קלה במכירות. מניית ניסן קפצה 2.7%, הונדה זינקה 2.6% וגם טויוטה רשמה עליות של 1.7%.
- הבורסה בטוקיו רוצה את המשקיע הקטן: מהלך להורדת רף ההשקעה
- יפן לא תבטל את ההסכם עם ארה"ב - אבל דורשת הבהרות על מכסי הרכב
מניות הרכבים של קוריאה רשמו ירידה בחודש מאי על פי אותם נתוני מכירות. מניית יונדאי וקאיה ירדו הלילה 1.5% ו-1.2% בהתאמה.
במישור הפוליטי, נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, הודיע אתמול (ה') כי מדינתו מתכננת לסגת מן הסכם האקלים שנחתם בפריז. בנאומו ביקש טראמפ להסתייג וטען כי ארה"ב ישבו מחדש עם נציגי מדינות אחרות בכדי להשיג הסכם "הוגן" יותר. הסכם פריז נחתם בשנת 2015 ונחשב כאחד מהישגיו העיקריים של הנשיא לשעבר אובמה בתחום הסביבתי.
נציין כי יציאה של ארה"ב מההסכם תפגע אנושות במאמץ העולמי להקטנת נזקי הסביבה של הכלכלות הגדולות. מן הסתם, יציאה של הכלכלה הגדולה ביותר, סוללת את הדרך ליציאה של מדינות אחרות מחד ומורידות את המחויבות של המדינות החברות בו מאידך. כך שיפן, ככלכלה השלישית בגודלה בעולם, עשויה גם היא לפרוש מההסכם. סין מצידה עשויה גם היא להקטין את המחויבות להסכם.
מחירי הנפט רושמים ירידה הבוקר בשיעור של 0.7% לכדי מחיר של 48 דולר לחבית. זאת בעקבות החשש לעליה בהיצע במדינות אופ"ק וארה"ב. בניגוד לחשש זה, דו"ח המלאים האמריקני אתמול, הראה ירידה של שישה מיליון חביות בכמות חביות הנפט הגולמי.