המדינה שישראל החרימה - באיחור של עשור משאר העולם
ועדת הכלכלה של הכנסת אישרה היום את הצו להסדרת הפיקוח על יצוא לצפון קוריאה, הכולל איסור על יצוא מוצרי יוקרה למדינה. ההחלטה מגיעה כעשור לאחר החלטת מועצת הביטחון של האו"ם משנת 2006. כעת, היצוא למדינה יעשה עם קבלת רישיון מיוחד כאשר הצו יכנס לתוקף בתוך חודשיים מיום פרסומו.
אחת הטענות לאיסור הייצוא היא כי המוצרים אינם מגיעים כלל לאזרחים אלא נועדו לספק את גחמות השלטון של הדיקטטור קים ג'ון איל. בדיון שנערך הבוקר בוועדת הכלכלה נחשף כי היצוא של זהב מישראל לצפון קוריאה בשנים האחרונות הגיע ל-400 אלף דולר, מה שסיבך את ישראל עם האו"ם ואילץ אותה לספק הסברים. מלבד יצוא הזהב, "כמעט" ולא נעשה יצוא לצפון קוריאה מאז 2011 והוא כלל רק ספרים ושתלים דנטליים, כך אמר מנהל תחום היצוא ברשות המסים, דוד חורי.
העיכוב בהחלת הצו מאז החלטת האו"ם נבע מהקושי לכנס את משרדי הממשלה, כך טענה נציגת הלשכה המשפטית של משרד הכלכלה, דלית רנרט. רנרט הודתה כי לא הייתה סיבה לעיכוב, אך ציינה כי הסנקציות מתחדשות כל שנתיים. יו"ר הוועדה איתן כבל לא פיספסת את ההזדמנות לעקוץ את ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ותהה "אם לראש הממשלה לא היה זמן לחתום על התקנות".
המוצרים שיצואם ייאסר כוללים: יינות; משקאות חריפים מכל סוג; מוצרי טבק; קוויאר; סרטנים וכל סוגי הלובסטרים; שבלולים; רכיכות וחסרי חוליות תת ימיות; מכוניות וכל סוגי הרכבים; יאכטות וסירות תענוגות; בשמים ומי טואלט; כל מוצרי הקוסמטיקה; פרוות; מתכות יקרות כולל זהב וכסף; תכשיטים; אבנים יקרות וחצי יקרות, כולל יהלומים ופנינים; כוסות משקה (בעיקר קריסטלים); עבודות וחפצי אמנות; עטי נביעה; שעונים מכל הסוגים; שטיחים; מוצרי עור הקשורים במוצרי נסיעה, אופנה ולבוש; אלקטרוניקה צרכנית (טלוויזיות, וידאו, DVD, טאבלטים ודומיה, לפטופים, נגני MP3 וכיוצא באלה); ציוד צילום; ציוד בידור אלקטרוני ותוכנות לציוד בידור אלקטרוני וציוד ספורט.