שרון די סטפאנו: "פלוריסטם מתקרבת לפתרונות בתחום האימונותרפיה"
"פריצות הדרך של פלוריסטם בתחום הריפוי באמצעות הפעלת המערכת החיסונית, עשויות להעלות אותה על המסלול המהיר לקבלת אישורים לניסויים בתסמונת ה-GvHD, (מחלת השתל נגד המאחסן) בהתאם לתנאי הרגולציה ביפן", כך כותבת אנליסטית הביומד, שרון די סטפנו, באתר המקצועי BioMedReports.com.
לדברי די סטפנו, "עם מידע ביד שמעיד על כך שתאי הגזע המופקים משיליה של פלוריסטם, תאי הPLX-, יוצרים תגובה חיסונית, החברה נכנסת לתחום האימונותרפיה וריפוי מחלות באמצעות ביצוע מניפולציות על המערכת החיסונית האנושית- שוק בעל פוטנציאל אדיר. בכך מצטרפת החברה לדירוג של חברות הפרמצבטיקה הגדולות יותר בהן היא מתחרה, בתעשייה שנאמדת בהיקף כספי של כ-35 מיליארד דולר ושב-7-8 השנים הקרובות צפוי קצב הצמיחה שלה להיות מהיר".
אימונותרפיה הפך לתחום שנמצא במוקד ההתעניינות של חברות ענק בינלאומיות כגון בריסטול מאיירס, מרק ורוש, שכולן מחפשות במרץ באפיק זה את הפתרון החדש למחלות.
האנליסטית מציינת מספר אירועים שממצבים את מעמדה של פלוריסטם בתחום האימונותרפיה: ראשית, הגילוי במאי 2013 שלפיו תאי ה-PLX שיפרו את מידת הקליטה בהשתלות של מוח עצם. כמו כן, בחודש יוני של אותה השנה פורסם מידע שהתקבל מניסוי בעכברים שנחשפו לקרינה אקוטית, לפיו תאי הגזע של פלוריסטם הכניסו לפעולה חלבון שמשמש כסוכן אימונוגני בתהליך הריפוי, מה שהציל את חיי מרבית העכברים.
בנוסף, כאשר הטיפול בקרינה היה משולב (תאי PLX בשילוב עם LPD שהיא תרכובת אורגנית של חומצות שומן וסוכרים) - היעילות של הטיפול גדלה עוד יותר עד לכדי טעות סטטיסטית מינימלית של פחות מ-0.01, מה שמעיד על כך שהתוצאות הינן מובהקות ולא נבעו ממקריות.
- פלורי: מקווים להכנסות ויצירת ערך לבעלי המניות "בחודשים הקרובים"
- פלוריסטם נכשלה בניסוי: המניה יורדת ב-5%
ארבעה חודשים לאחר מכן, עכברים שטופלו בתאי PLX לאחר שעברו הקרנה, הראו ירידה משמעותית מבחינה סטטיסטית בסימפטומים הקשורים לתסמונת השתל נגד המאחסן. מדובר במצב מסוכן, מחלה אוטואימוניות ממנה סובלים חולים שעוברים השתלת מח עצם מתורם זר. במסגרת המחלה, התאים המושתלים מתייחסים לתאים של החולה כאל גוף זר ותוקפים אותו.
כתוצאה מכך, מערכת החיסון המחודשת של החולה "מזהה" את גוף החולה כגוף זר ותוקפת איברים שונים בגוף ובעיקר בכבד, במעיים ובעור ולעתים קרובות מביאה למות המטופל. בו הגוף דוחה את הרקמות המושתלות מהתורם, מה שעלול להוביל למגוון בעיות רפואיות כגון קריסה של הכבד, פגיעה בעור, צלקות בריאות ופגיעה באברים חיוניים נוספים.
במסגרת הניסוי הפרה קליני, העכברים לא חוו את אותן הבעיות הרפואיות ובסה"כ נרשם שיפור במצבם לאורך 42 הימים בהם נערכו התצפיות. מחקר נוסף שפורסם לאחרונה במגזין בינ"ל מצביע על התפקיד של תאי ה-PLX בריפוי של המערכת החיסונית במקרים של שבץ ושל פגיעה בעורקים, שהראה כי השימוש בתאי ה-PLX מפעיל חלבון המשמש כסוכן אימונוגני אחר שמסייע ביצירת תאי דם שמשקמים את הספקת החמצן לרקמות שנפגעו.
- 8.תא PLX 07/01/2015 09:12הגב לתגובה זומניה לפנסיה....
- 7.אחד העם 06/01/2015 16:20הגב לתגובה זובמידה והחברה תצליח, ונראה שהיא אכן תצליח, שווי השוק שלה יעלה במאות אחוזים. נראית מסוג המניות שאומרים עליו "איך לא שמתי שם כמה תלפים, הייתי מסודר עכשיו..."
- 6.בי-יומד 06/01/2015 15:30הגב לתגובה זוהחברה כבר כמה שנים מפרסמת על ימין ושמאל המלצות אנליסטים שאוטוטו הפריצה הגדולה באה. עד 2016 לא יתקבל שום אישור רגולטורי לשיווק הפיתוחים. לא FDA ולא סיום ניסויים 3, כך שכל האנליזות והאולי וכנראה, הם לא מבוססי מציאות. דיבורים כמו חול ואין מה לאכול... לפרסם המלצה או אנליזה על מניה לא עולה כסף והרבה פעמים החברה משלמת לחברות חיצוניות שיעשו כך. אני כולי תקווה שהחברה תצליח ותסתער על השוק העולמי של התאי גזע ויצורם ותהיה גאווה ישראלית, אך עד שזה יקרה יקח עוד שנתיים לפחות, אז שבו בשקט ותפסיקו לנסות להריץ את המניה על אויר...
- 5.ליאור 06/01/2015 15:14הגב לתגובה זומי מכם שחר אצלי בפורום "זכה" לראות את הכתבה כבר אתמול... לא מאמינים ? כנסו ותראו... פורום "ביומד" בפייסבוק,הפורום הגדול בישראל לעוסקים בתחום !
- 4.משקיע 06/01/2015 15:14הגב לתגובה זואמרו חמש דולר אז אמרו מנייה זבל מנכל זבל
- 3.פלוריסטם במחיר רצפה מציאה מדוע היא לא טסה (ל"ת)ציון 06/01/2015 15:11הגב לתגובה זו
- 2.פלמון המשקיע 06/01/2015 15:09הגב לתגובה זומחיר המניה זול.מתבקשת פריצה גדולה כלפי מעלה.לדעתי האישית היא תהיה המניה המובילה ב - 2015.
- 1.איך יכול להיות שכל הסקירות שלה חיוביות על החברה? (ל"ת)גולש 06/01/2015 15:07הגב לתגובה זו
- מיקי 07/01/2015 09:25הגב לתגובה זוביזפורטל שכחו לציין שהאנליסטית הזאת מחזיקות מניות של פלוריסטם. באתרים פיננסיים בארה"ב נהוג לפרסם גילוי נאות בסוף כל כתבה כזאת ומי שיקרא את הכתבה המקורית שלה יראה בגילוי נאות שהיא מחזיקה במניות PSTI לטווח ארוך.