הדולר צנח היום ב-1%: נתוני הצמיחה באירופה והראלי במניות הכבידו עמדו ברקע
מטבע הדולר צנח היום בשיעור של 1% למחיר של 3.81 שקלים ובכך מחק חלק ניכר מהעליות שנגרמנו כתוצאה מ"אפקט פישר" בשבוע שעבר. ברקע להיחלשות המשמעותית היום עמשו נתוני הצמיחה באירופה, כמו גם הראלי במניות.
הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה באירופה אשר יושבת בלוקסמבורג דיווחה היום כי כלכלת גוש האירו התכווצה ברבעון השני ב-0.1% ביחס לרבעון הראשון. הכלכלנים צפו כי כלכלת גוש האירו תתכווץ בשיעור של 0.5%. בתגובה מתחזק כעת האירו בשיעור של 0.6% מול הדולר ומשלים בכך 3 ימים רצופים של התחזקות.
לאחר מספר שבועות שבועות של תחושת הקלה בשוק התעסוקה על רקע נתוני מאקרו כלכליים מעודדים, היום פורסם נתון תביעות האבטלה הראשונות בארה"ב שאיכזב את המשקיעים והזכיר לכולם שמצבו של שוק התעסוקה האמריקני עדיין עגום.
משרד העבודה האמריקני דיווח כי נתון תביעות האבטלה הראשונות עבור השבוע שהסתיים בתאריך ה-8 לחודש אוגוסט רשם עלייה של 4,000 תביעות חדשות, לאחר ניכוי עונתי, לרמה של 558 אלף, גרוע מתחזיות האנליסטים שציפו לירידה לרמה של 543 אלף תביעות.
המכירות הקמעונאיות ליולי ללא מכוניות רשמו ירידה של 0.6% לעומת צפי לעליה של 0.1%.
נזכיר כי ועדת השוק הפתוח (ה-FOMC) של הפדרל ריזרב החליטה אתמול, כצפוי, להשאיר את שיעור הריבית ברמה הנמוכה בכל הזמנים בין 0% ל-0.25%. ההגיון מאחורי החלטה זו של ה'פד' היא ששיעור ריבית נמוך במיוחד ימשיך להגביר את הוצאותיהם של האמריקנים, דבר שיתמוך בכלכלה הגדולה בעולם.
הועדה חזרה על כוונותיה לשמור על ריבית נמוכה במיוחד במהלך התקופה הקרובה. "הפעילות הכלכלית מתחילה להתאזן", כתבו בכירי ה'פד' בהצהרה לאחר הפגישה הסגורה בת היומיים. לדבריהם, מצב השווקים הפיננסיים ממשיך להשתפר בעוד ש"הוצאות משקי הבית ממשיכים להראות סימנים של התייצבות", אך עם זאת עדיין פגיעים כתוצאה משיעור האבטלה הגואה כמו גם משוק האשראי שעדיין נמצא בקשיים.
בעניין עתידה של תוכנית הבנק המרכזי לרכישת אגרות חוב של האוצר שבקרוב תגיע ליעדה של 300 מיליארד דולר, הודיע הבנק שיפחית את קצב רכישות האג"ח עד לסיום התוכנית בסוף חודש אוקטובר.
הדולר נחלש סגר בירידה של ב-1% לרמה של 3.81 שקלים והאירו נסוג ב-0.19% לרמה של 5.43 שקלים.