סוקולר: "היקפי ההנפקות הגדולים יימשכו"

כך אמר המשנה לנגיד בנק ישראל, ד"ר מאיר סוקולר, בכנס בתל אביב, עוד הוסיף והעריך כי "הפרדת קופות הגמל וקרנות הנאמנות מהבנקים תגביר...."
ליאור גוטליב |

"היקפי ההנפקות הגדולים של מניות ואג"ח בשנה שעברה וברבעון הראשון השנה, ששימשו למימון הסקטור העסקי, יימשכו, אולי ביתר שאת, לאחר יישום המלצות ועדת בכר", כך אמר המשנה לנגיד בנק ישראל, ד"ר מאיר סוקולר, בכנס בתל אביב.

סוקולר העריך זאת, משום שהתמריץ להמשיך ולגייס מקורות דרך שוק ההון עשוי לגדול עם יישום המלצות "ועדת בכר" ממספר סיבות. הוא הוסיף והעריך כי "הפרדת קופות הגמל וקרנות הנאמנות מהבנקים תגביר את הסיכוי שהרכב נכסיהן ישתנה, פחות פקדונות בבנקים ויותר השקעות באג"ח פרטיות וני"ע מסחריים".

סוקולר מוסיף כי הצבירה ההולכת וגדלה בקרנות הפנסיה החדשות לפי המלצות "ועדת בכר" מגדילה את הסיכוי שהן תגדלנה את משקל המניות והאג"ח הפרטיות על חשבון האג"ח הממשלתיות - שמשקלן עדיין דומיננטי. "הדבר יקבל משנה תוקף כאשר קרנות הפנסיה יכירו בחשיבות פילוח אוכלוסיית החוסכים לקבוצות גיל שונות", אמר המשנה לנגיד.

אחד היתרונות הגדולים של יישום המלצת "ועדת בכר", לפי המשנה לנגיד, הוא בפיתוח שוק ההון כמקור לגיוס מקורות מימון חלופים לאשראי בנקאי עבור הפירמות הגדולות. ככל שהמימון שלהן יישען יותר על הנפקת מניות, אג"ח פרטיות וכדומה, תפחת הריכוזיות הנוכחית של האשראי הבנקאי, ותגדל הנגישות אליו מצד פירמות קטנות ובינוניות.

בבנק ישראל סבורים כי כתוצאה מיישום "ועדת בכר", תהיה עליה בחשיבות שהבנקים עצמם יתנו לתפקידם המסורתי, מימון הון חוזר של פירמות קטנות ובינוניות. פירוש הדבר, ירידה בריכוזיות של האשראי הבנקאי, הגדלת נגישותו לעסקים הקטנים והבינוניים.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה