בארינבוים וגלבוע מוותרים על הסכמי השכר שרצו לעצמם

יו"ר פולגת, צביקה בארינבוים: קיבלנו ביקורות מגופים מוסדיים שמחזיקים במניות של חברות בבעלות קבוצת סילברבוים והשתתפו בעבר בהנפקות של חברות בקבוצה
חזי שטרנליכט |

הביקורת עשתה את שלה, אנשי העסקים בארינבוים וגלבוע יוותרו על השכר שהתכוונו להעניק לעצמם לאחר הנפקת בגיר. מהחברה נמסר כי לאחר ביקורת ממשקיעים מוסדיים בקשר עם אישור הסכמי השכר של שלהם, ועל מנת להצדיק את האמון שקבלו בארינבוים וגלבוע בהנפקת בגיר באפריל שחלף, שהיתה הנפקה מוצלחת לדברי החברה עם ביקושים של מעל ל-55 מיליארד שקל, החליטו השניים בצעד חריג, לבטל את האסיפה הכללית שנקבעה לאישור ההסכמים.

הביטול נעשה לאחר שבארינבוים וגלבוע מצאו את עצמם בימים האחרונים בסיטואציה אותה הם מגדירים כבלתי מוכרת מצד המשקיעים המוסדיים והעיתונות הכלכלית עקב הביקורת שספגו בענין הסכמי השכר.

יו"ר פולגת, צביקה בארינבוים, אמר היום: "קיבלנו ביקורות מגופים מוסדיים שמחזיקים במניות של חברות בבעלות קבוצת סילברבוים והשתתפו בעבר בהנפקות של חברות בקבוצה. הביקורת התמקדה במערכת התגמול המוצעת לי בפולגת ולעופר גלבוע בבגיר. מכיוון שאין בכוונתנו לקלקל את המוניטין שצברנו עד היום, ולפגוע באימון ששוק ההון נותן לנו, החלטנו לבטל את האסיפות".

"יש לנו חברה מובילה עם רווחיות גבוהה ועתיד ורוד, ואני מאמין כי המשקיעים ירווח נחת מביצועי החברה בטווח הקרוב והבינוני. חשוב לי, כי מהלכים המבוצעים על ידינו יתקבלו יפה בשוק ההון. אני רואה את הקשר עם שוק ההון כמערכת יחסים ארוכת טווח, שבה השאיפה היא למקסם את הערך עבור שני הצדדים, ולכן לא היססנו לרגע. בחרנו להיות קשובים לשוק ההון, לוותר על השינויים בהסכמי השכר, ואני מודה כי זה היה שיעור חשוב עבורנו גם לעתיד".

בעקבות הויתור על השכר, יבטלו שתי החברות את האסיפות הכלליות, שתוכננו להתכנס כדי לאשר את תנאי ההעסקה החדשים של השניים.

השליטה בפולגת עברה בחודש דצמבר 2004. באפריל 2004 השלימה חברת הבת, בגיר, הנפקת מניות ואג"חים בהיקף של כ-190 מיליון שקל. בחודש מאי חילקה פולגת דיווידנד בסך 152 מיליון שקל לבעלי מניותיה. את הרבעון הראשון של שנת 2005 סיימה החברה עם רווחי שיא של כ-11 מיליון שקל.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה