בכיר בבלוקוט: בסוף אף אחד לא יתחבר ישירות לאינטרנט

הרשת הופכת למקום מסוכן יותר ויותר, אומר אחראי על חטיבת EMEA בספקית הגישה המאובטחת על מוצרי Proxy. לדבריו, מוצרי החברה שלו היו מונעים בקלות את הסוסים הטרויאנים
חזי שטרנליכט |

העולם הולך ונהיה מורכב יותר ויותר, לפי מנהל איזור EMEA של חברת בלוקוט, קרייג היקס-פרייזר, (BlueCoat, סימול: BCSI), לבסוף הוא מעריך כי אף אחד לא יירצה להתחבר ישירות לאינטרנט. זה פשוט יהיה מסוכן מדי. מוצרי החברה שבה הוא עובד מציעים חיבור עוקף לאינטרנט, כך שהגולשים נעזרים בהם כמתווכים והם מסננים תכנים מזיקים, ותכנים לא רצויים לפי מדיניות הארגון.

"אנחנו מסוגלים לאפשר למנהל הרשת להחליט שהוא מרשה לעובדים לקנות בחנויות אונליין, בעדיפות שנייה על רוחב הפס של החברה, או למנוע כניסה לאתרי פורנו, לאתרים מפוקפקים וכיוב'", מסביר היקס-פרייזר. החברה הצליחה כבר לחסוך לארגון בינוני בשם דנוור-הלת', מרפאה איזורית בארה"ב, כ-190 אלף דולר בשנה.

מה שעשתה בלוקוט היה לזהות פעילות ענפה של רוגלות ומנעה אותה. המחשבים ברשת ההיא היו חשופים ליותר מדי ספייוור, מסביר קרייג, ומציין והתוכנה פשוט מנעה את המשך חסימת רוחב הפס. כתוצאה מכך, נתאפשר למרפאה לטפל ביותר מטופלים מבלי להגביל את גלישת העובדים ברשת.

הבעייה עם הגלישה לאינטרנט נוצרת כאשר מתחילים לפתוח את הפיירוול הארגוני. תוכנת הפרוקסי מתייצבת כחוצץ בינו לבין הרשת, ומעניקה את שירותיה לארגון. להערכתו של היקס-פרייזר, גם עסקים קטנים (SME) של בין 250 ל-1,000 עובדים, צפויים לחולל לחברה צמיחה.

הוא מעריך כי לבסוף גם הגולש הביתי יגיע לאינטרנט בעקיפין, משום שספיות הגישה לאינטרנט יבחרו לגשת אליו דרך שירותי הפרוקסי. הוא משווה זאת להפתחות הצריכה של המים על ידי בני האדם. בהתחלה היו שואבים מבאר הכפר, אח"כ אוחדו הבארות לרשת הובלה ארצית, אבל אז התחילו להרתיח את המים, המדינה שמה מתקני סניטציה מתקדמים בעבור הכלל, וכעת לכולם יש מים בטוחים יותר לשתייה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה