כלכלני לאומי: הצמיחה לנפש בישראל עשויה להיות חיובית ברבעון השלישי של השנה

הגלישה למיתון הנוכחי הייתה חדה יותר, אך משכו היה קצר מאוד. הנתוני בעולם מעודדים
קובי ישעיהו |

המדד המשולב לבחינת מצב המשק עלה בחודש אוגוסט בכ-1.3% והוא משלים בכך חודש רביעי ברציפות של עליה לאחר אחד עשר חודשים רצופים של ירידה. העלייה במדד הושפעה מהעלייה במדדי היצוא, של סחורות ושירותים כאשר נתוני הייצור התעשייתי והפדיון בענפי המסחר והשירותים לחודש יולי דווקא ירדו.

כלכלני בנק לאומי מציינים בסקירה השבועית שפרסמו היום כי מאחר ופרסום נתוני סחר החוץ מקדים את הפרסום של נתוני היצור התעשייתי הרי שניתן לצפות לשיפור בנתוני הייצור התעשייתי לחודש אוגוסט.

התפתחות מחזור העסקים, בהתבסס על נתוני המדד המשולב, מצביעה על התאוששות מהירה של המשק במיתון הנוכחי יחסית למיתון של ראשית העשור. "נראה כי הגלישה למיתון הנוכחי הייתה חדה יותר, אך משכו היה קצר מאוד יחסית לעומת המיתון בראשית העשור".

נתוני המדד המשולב לחודשים יולי-אוגוסט, המהווים אומדן חלקי לרביע השלישי של השנה, מצביעים על שיפור משמעותי בפעילות הכלכלית בהשוואה לרביע השני. כידוע, ברביע השני צמח המשק בכ-1.0%, במונחים שנתיים ואילו הסקטור העסקי התרחב באותה עת בקצב שנתי של כ-1.3%.

"האומדנים החלקיים הללו מלמדים על צמיחה רבעונית הצפויה להיות גבוהה מזו של הרביע השני ועשויה להיות גבוהה מקצב גידול האוכלוסייה, דהיינו, צמיחה חיובית לנפש. התאוששות הפעילות הכלכלית בישראל עקבית עם הנעשה במדינות העולם המערבי: מדד האינדיקטורים המובילים של מדינות ה-OECD לחודש יולי אשר פורסם לאחרונה, מצביע אף הוא על סימנים משמעותיים של התאוששות במרבית המדינות".

"מדד זה המקדים בכ-6 חודשים את שינויי המגמה בפעילות הכלכלית, הצביע על סימנים בולטים להתרחבות בפעילות במדינות כצרפת ואיטליה. נתונים אלה מעודדים לאור התלות הרבה של המשק הישראלי בהתפתחות הפעילות הכלכלית בעולם".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה