כלל פיננסים על התחזית של אורלקלי: "כל ההתבטאויות עד היום הוכחו כאופטימיות מדי"

אבירן רביבו, אנליסט בכלל פיננסים, אומר בשיחה עם Bizportal כי "מדובר בשאיפה של מנכ"ל. יש מנכ"לים שחושבים אחרת. קשה מאוד לדעת מה יהיה המחיר הסופי. מבחינת הסינים מדובר במחיר של 400 דולר ומטה"
קובי ישעיהו |

לאחר שיצרניות אשלג גדולות בעולם סגרו את החוזים מול הודו במחיר של 460 דולר, נשואות כעת עיני המשקיעים והאנליסטים המסקרים את הסקטור לסין, השוק הגדול ביותר בעולם לאשלג.

היום שיגר התבטאות אופטימית יחסית נשיא יצרנית האשלג הרוסית אורלקלי. מיכאל אנטונוב אמר בראיון לסוכנות בלומברג הוא מעריך שחוזה אשלג עם סין ייחתם עד סוף השנה והוא עשוי להגביר את הביקושים לאשלג באירופה ובאזורים אחרים בעולם.

הגיוני להעריך שהמחירים יירדו בהשוואה למחירים שנחתמו בשנה שעברה. כל חוזה שייחתם עם סין יהווה איתות חיובי לשוק האשלג, אמר אנטונוב והוסיף כי הוא מעריך כי מחיר האשלג שייסגר בחוזה הינו 400-450 דולר לטון.

אבירן רביבו, אנליסט בכלל פיננסים, אומר בשיחה עם Bizportal כי "מדובר בשאיפה של מנכ"ל. יש מנכ"לים שחושבים אחרת. קשה מאוד לדעת מה יהיה המחיר הסופי. מבחינת הסינים מדובר במחיר של 400 דולר ומטה. בשבוע שעבר יצא דיווח שסין ייצאה ביולי 120 אלף טון אשלג. זה אמנם זניח אבל בכל זאת, יש אי בהירות גבוהה מאוד לגבי מה שקורה בסין".

"כל ההתבטאויות עד היום הוכיחו את עצמם כאופטימיות מדי. מבחינת הסינים, אין להם תמריץ ללכת ולסגור את החוזה במהירות, כי לאחר שההודים סגרו את החוזים, כל השווקים האחרים נראים מאוד חלשים ולכן הם לא ממהרים".

נציין כי מניית יצרנית הדשנים הישראלית, חברת כיל, רושמת כעת ירידה של 1.2% במסחר באחד העם.

בשבועיים האחרונים התפרסמו ידיעות רבות על מיזוגים ורכישות בסקטור הדשנים. על פי דיווחים בסוכנות רויטרס, חברת פוטאש (סימול: POT), יצרנית האשלג הגדולה בעולם, עשויה לרכוש את חברת K+S הגרמנית במחיר של 50 אירו למניה, פרמיה של 35% ממחיר הנעילה בוול סטריט.

בנוסף, לפני כשבוע זינקו האופציות על מניותיה של ענקית דשנים אחרת, חברת מוזאייק (סימול: MOS). מחירי האופציות המריאו לשיא של שישה שבועות ברקע לספקולציות כי יצרנית האשלג השנייה בגודלה באזור צפון אמריקה עומדת למכירה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה