ה-SEC מרחיבה את האיסור על השורטים: דורשת מכל מנהלי קרנות הגידור לדווח על פוזיציות פתוחות

ע"פ הדיווחים רשות ניירות ערך האמריקנית הרחיבה אמש את האיסור הסלקטיבי על ביצוע מכירה בחסר (שורט) עד ה-17 באוקטובר
אריאל אטיאס |

רשות ניירות ערך האמריקנית (SEC) הרחיבה אמש (ד') את האיסור הסלקטיבי על ביצוע מכירה בחסר (שורט) עד ה-17 באוקטובר, כך עולה מדיווחים הבוקר בתקשורת האמריקנית.

"מכירה בחסר" רגילה היא כאשר משקיעים לווים מנייה ואז מוכרים אותה בשוק, בתקווה שמחיר המנייה ירד ואז הם יוכלו לקנות אותה בחזרה במחיר נמוך יותר. האיסור הוא גם על ביצוע שורט "חשוף" המתרחש כאשר המשקיע מוכר מנייה מבלי שבכלל לווה אותה. בכך הוא בעצם מציף את השוק עם הוראות מכירה ויוצר לחץ כלפי מטה על מחיר המנייה.

בחודש שעבר הסוכנות הפדרלית אסרה על ביצוע שורטים בכמעט 1,000 מניות הקשורות לפיננסים ואחרות במאמץ למנוע ירידות חדות במחירי המניות. הוול סטריט ז'ורנל גם מדווח הבוקר, כי ה-SEC גם דורשת ממנהלי קרנות הגידור לחשוף את כל פוזיציות השורט שלהם עד ה-17 באוקטובר וכי התקנה הזאת צפויה להפוך לקבועה.

אחד הכלים הבולטים שבהם משתמשת קרן גידור הינו מכירה בחסר (שורט), ומינוף פיננסי. השימוש בכלים אלו "מגדר" למעשה את סיכוני הקרן להפסד, מאחר ועל ידי מכירה בחסר תרוויח הקרן גם בשוק יורד.

במאמר נכתב שהאיסור על השורטים נכשל בלמנוע ירידות בקרב מניות הפיננסים, הגדיל את התנודתיות בשוק המניות והפך את המסחר במניות ליקר יותר. הרשות הרחיבה את האיסור רגע לפני שהסנאט אישר רמש את תוכנית החילוץ בסך 700 מיליארד דולר ושלח אותה להצבעה בבית הנבחרים, מחר.

בהצבעה של 74-25, הורו הסנטורים למשרד האוצר לרכוש נכסים בעיתיים ממאזני החברות, אפשרו לתאגיד ביטוח הפיקדונות הפדרלי (FDIC) להגדיל את מכסת הביטוח על פקדונות ל-250,000 דולר מ-100,000 דולר, להרחיב מספר הטבות מס ודרשו מסוכנויות הממשל לעדכן את המשכנתאות הבעייתיות.

למהלך של הרשות האמריקנית הצטרפו בחודש שעבר ברשות לשירותים פיננסים (Financial Services Authority) בלונדון, כאשר הכריזו על איסור גורף בביצוע מכירה בחסר. כמו כן, באוסטרליה, טיוואן, הולנד ועוד נאסר על ביצוע שורטים.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה