שרגא ברוש רואה את הדולר ויוצא בקריאה לפישר: "לא להעלות את הריבית, האוצר חייב להתערב"

רון אייכל ממיטב: "הריבית תעלה ב-0.5%; אמינותו של בנק ישראל עומדת על הכף"
שהם לוי |

הדולר רושם הבוקר ירידה חדה ונסחר ברמת שפל של 11 שנים לאחר שאיבד ב-24 השעות האחרונות 1.5% מערכו. הסיבה הפעם הייתה פרסום המו"מ העקיף אשר מתנהל בין ישראל לסוריה והסיבה מלפני כמה ימים הייתה נתוני האינפלציה שהיו גבוהים משמעותית מהצפוי.

שרגא ברוש, יו"ר התאחדות התעשיינים, קורא כבר תקופה ארוכה לריסון ההתחזקות של השקל. היום אומר לנו ברוש כי "ברור שהקונצנזוס צופה העלאת ריבית ואפילו בשיעור של 0.5% אבל מפה אני קורא לפישר שלא להעלות את הריבית, הרי שמדובר באינפלציה ש-75% ממנה היא אינפלציה מיובאת, כך שהעלאת ריבית לא תעזור ומנגד תפגע בכל מי שקשור בדולר."

עוד אומר ברוש, כי "ירידת הדולר השפיעה ותמשיך להשפיע על הכלכלה הישראלית, צריך להבין שיש פה בעיה כלכלית קשה ואמיתית. חשוב להבין גם שכאשר התעשיה מוטת יצוא, זה בלתי אפשרי לתת לשקל להתחזק בצורה לא מרוסנת. אם לחשוב על פתרונות, אז ברור שהחשב הכללי יכול להתחיל להחזיר הלוואות אבל מעל לכל - האוצר חייב לגבש מדיניות שתתמוך ביצוא הישראלי", הוסיף ברוש.

מיטב: "הריבית תעלה ב-0.5%; אמינותו של בנק ישראל חשובה"

כלכלני מיטב סבורים, כי אמינותו של בנק ישראל המוגדרת כיעד הבלתי מתפשר לשמירה על יציבות מחירים, מאוד חשובה. האמינות היא אחד מהנכסים החשובים של הבנק וישמור עליה בכל תוקף, כך מדגיש רון אייכל ממיטב.

הבנק המרכזי בישראל נקט במדיניות מוניטרית מרחיבה בעקבות התחזקותו של השקל והצפי לירידה בקצב הצמיחה של השווקים המתעוררים.

ההפתעות במדדים האחרונים, וההערכות לחודשים הקרובים מצביעות על כך, כי בנק ישראל יתקשה מאוד לעמוד בגבול העליון של יעד יציבות המחירים לשנת 2008.

כלומר, בנק ישראל צפוי שלא לעמוד ביעד האינפלציה במשך שנתיים רצופות. עובדה זו פוגעת במידת אמינותו של בנק ישראל, שהיא מבין הנכסים המרכזיים שלו. לפיכך במיטב צופים העלאת ריבית של 50 נקודות הבסיס ביום חמישי הקרוב.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה