ירידות חדות בשוקי אסיה: הדולר נופל לשפל של כמעט 3 שנים מול הין - ומכה בבורסה היפנית
הבורסות באסיה נסחרו היום בירידות שערים חדות, כאשר יפן נגררה מטה על ידי החברות היצואניות שנחלשות בשל התחזקות הין לשיא של כמעט 3 שנים מול הדולר, בעוד שבאוסטרליה מניות הפיננסים המשיכו להעיק על השוק. בנוסף, החששות מפני מיתון בארה"ב לא מרפות מהשווקים, והירידות אמש בוול סטריט השפיעו היום לרעה על מדדי אסיה.
מבין המדדים המובילים באסיה, הניקיי היפני ירד ב-2.3%, הטופיקס ביפן איבד 2.1%, ההאנג סנג בהונג קונג ירד ב-1.1%, סינגפור השילה 1.6% ואוסטרליה נסוגה 1.4%.
"הסיבה לירידות היא מצב כלכלי בארה"ב שהולך ונהיה גרוע יותר ויותר, והדבר משתקף גם בשוקי אסיה", אמר יוג'י טקדה, מנהל השקעות ב-RBC Investment Management Asia. "במונחי שווי, המניות ביפן מאוד זולות, אך לשוק חסר זרז חיובי".
הדולר ממשיך להתבוסס ברמות שפל מול המטבעות המובילים בעולם, וכך גם מול הין היפני, מה שמעורר חששות ביפן מפני פגיעה בייצוא לארה"ב וחובט במניות היצואניות. הדולר נסחר הבוקר סביב רמה של 104.67 ין, רמה שלא נראתה מאז מאי 2005. הדולר ממשיך להיחלש בעקבות נתוני הצמיחה העגומים שפורסמו אתמול בארה"ב, אשר העידו על צמיחה של 0.6% בלבד בכלכלה האמריקנית ברבעון הרביעי של 2007, מה שמגביר את ההערכות כי הריבית בארה"ב תמשיך לרדת.
"כל העיניים נשואות לארה"ב, וכאשר היא יורדת - הין יורד איתה", אמר נטרו טרוקה, מנהל השקעות יפני ב-Chuo Mitsui Asset Management. "אנו תלויים פה בייצוא באופן בלתי פרופורציונאלי, כך שכאשר הין מתחזק זה מכאיב מאוד לחברות היפניות".
במקביל, פורסמו נתוני אינפלציה ביפן אשר העידו על עלייה של 0.8% במדד המחירים לצרכן בחודש ינואר, בעוד האנליסטים ציפו לעלייה של 0.9%. לדברי אנליסטים בבית ההשקעות ליהמן ברדרס, "הנתונים שפורסמו היום מעידים על לחץ אינפלציוני קל יותר מכפי שציפה השוק. מלבד העלייה במחירי המזון והאנרגיה, אנו רואים לחץ מחירים חלש ביפן".
מניות במרכז
באוסטרליה, מניות הבנקים בולטות לשלילה, בהמשך למגמה מאתמול (ה') לאחר שבית ההשקעות גולדמן זאקס פרסם סקירה שלילית על מניות הבנקים האוסטרלים וחתך את תחזית הרווח שלהם. מניית National Australia Bank איבדה 3.7%, מניית Macquarie Group צללה 6% ומניית Commonwealth Bank of Australia השילה 4.4%.
ביפן, מניות היצואניות הובילו את הירידות, כאשר סוני ירדה ב-3.5% וקאנון איבדה 2.8%. טויוטה השילה 2.7% והונדה ירדה ב-3%.