מט"ח: פתיחת שבוע שלילית לדולר; נחתך ב-1.16%

נסחר כעת סביב 4.242 שקל. האירו מאבד גם הוא כ-1.09% לרמה של 5.806 שקל.
דותן לוי |

התחזקות נוספת של השקל כנגד המטבעות העיקריים. הדולר מאבד 1.15% ונסחר סביב 4.24 שקל, האירו נחלש ב-1.09% לרמה של 5.806 שקל.

מחדר העסקאות של פינוטק נמסר, כי בסוף השבוע החולף רשם המטבע הישראלי עליות של יותר מאחוז כנגד הדולר ,כאשר נסחר קרוב לשיא של שלושה שבועות. כל זאת בהתבסס על נתונים מאקרו חיובים כלכליים קודם לכן כגון נתוני הצמיחה, ירידה באבטלה ועליה בשכר לעובדים. יחד עם זאת ,המאזן המסחרי לחודש יולי אשר פורסם אמש הצביע על עליה בגרעון ב-614.8 מיליון דולר מחודש קודם מה שעשוי להתוות דרך למשקיעים להוריד במידה משמעותית קניות חדשות של השקל, כשהירידה בביקושים לשטר הישראלי תגרום לשקל להחזיר את כל הרווחים אשר צבר בשבוע שעבר.

המטבע האמריקאי פותח את המסחר בירידות אל מול האירו והיין ,כאשר גוברות ההערכות בקרב המשקיעים ,כי הריבית בבנקים המרכזים ביפן ובאירופה תעלה ומנגד, ברננקה, נגיד הפד בארה"ב עשוי להורידת את הריבית ברבע אחוז מהרמה הנוכחית של 5.25%. כעת נסחר הדולר סביב הרמות של 1.3690 אל מול האירו 118.25 אל מול היין ו2.0225 אל מול הסטרלינג. בסוף השבוע בנקים מרכזיים הזרימו כספים למערכת הבנקאית, בארה"ב הפד הזרים שלוש מיליארד דולר נוספים מהמלאי הזמני. כל זאת , בכדי להביא ליציבות בשווקים הפיננסים ושוק האשראי באמריקה בפרט. המתיחות בבורסות העולם, נובעת ממשבר שוק המשכנתאות המשני (sub-prime ) בארה"ב אשר עדיין מרחף באוויר ועלול להביא ל"חנק" אשראי, כלכלנים רבים מביעים את דאגתם שמא המשבר יזלוג לענפים פיננסים נוספים בארה"ב ויגרור מיתון כלכלי שעשוי להשפיע על כלל העולם.

היום יתמקדו המשקיעים במדד המחירים ליצרן בבריטניה ,בשעה 8:30 (GMT). בארה"ב את עיקר תשומת לב המשקיעים יתפסו נתוני המכירות הקמעוניות בשעה 12:30 (GMT) ובניו-זילנד נתוני המכירות הקמעונאיות בשעה 22:45 (GMT).

זהב: הבוקר החוזה העתידי על המתכת היקרה פתח בירידות שערים ובמהרה נבלם. התמיכה בזהב באה בעיקר על רקע אי הוודאות בשווקים הפיננסים והבעיה הלא פתורה בשוק המשכנתאות המשני. יש לציין ,שהצניחה בשוק המניות והאשראי גורמת למציחות בקרב המשקיעים אשר קונים זהב וסחורות אחרות אך קרנות המשקיעים מחפשים לקנות את המתכת בשפל לאחר שהם רואים עליה חזרה מהרמות הנמוכות של סוף השבוע. כעת נסחר החוזה העתידי על הזהב סביב הרמות של 674.40 דולר לאונקיה.

נפט: החוזה העתידי על הזהב השחור פותח את שבוע המסחר בעליות שערים ומגיע לשיא של 72.000 דולר לחבית ,זאת לאחר שביום שישי היה מחיר החוזה ברמת שפל של 70.100 דולר לחבית. הירידות במחיר הנפט נבעו בעיקר בשל ההאטה הכלכלית בארה"ב וההערכות בקרב המשקיעים כי הביקושים עשוים לקטון במדינה שנחשבת צרכנית הנפט מספר אחד בעולם. יחד עם זאת ,הזהב השחור החל לקבל מומנטום חיובי לאחר שהפדרל ריזרב הוסיף עוד שלוש מיליארד דולר המלאי הזמני למערכת הבנקאית. כעת נסחר החוזה העתידי על הנפט סביב הרמות של 71.850 דולר לחבית.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה