חשש בקרב הנוסעים לחו"ל מרכישת מטבעות מזויפים

לקוחות רבים מוכנים לקחת לידיהם את השטרות שקיבלו רק לאחר שראו במו עיניהם כי עברו בדיקה לגילוי זיופים
דותן לוי |

בעקבות מעצרו של התייר הישראלי בטורקיה, משום שהיו ברשותו דולרים מזויפים, פרשה שזכתה לסיקור נרחב משום שאת המידע על התייר העבירה משטרת ישראל לטורקים. ניכר חשש גדול של ישראלים מפני הסתבכות דומה בשל רכישת מטבע חוץ מזויף לקראת עונת הנסיעות.

את החששות הללו, מזינות ידיעות שפורסמו באחרונה על מעבדות משוכללות לזיוף שטרות כסף שנחשפו רק לאחר שכבר הזרימו לשוק שטרות מזויפים באיכות גבוהה מאוד, בהיקף של מיליוני דולרים.

מנתונים שהתקבלו בחברת בלמוט, העוסקת בפיתוח עמדות בנקאיות לשירות עצמי וכן מכשור לגילוי שטרות מזוייפים, עולה כי בשל החשש של הציבור חל גידול של ממש בביקושים של המשרדים להמרות המט"ח למכונות לגילוי שטרות מזויפים.

לדברי פרי פישמן מהחברה העממית לאשראי, לקוחות רבים מוכנים לקחת לידיהם את השטרות שקיבלו רק לאחר שראו במו עיניהם כי עברו בדיקה לגילוי זיופים באמצעות מכשור. ישנם אף מי שמתקשרים מראש לסניפים ומוכנים להגיע אליהם רק לאחר שנאמר להם כי יש בהם מכשור לגילוי שטרות מזויפים.

תהליך הבידוק של הדולר מתבצע באמצעות חיישנים שנמצאים במכשיר ובודקים את השטר בסדרה ארוכה של פרמטרים ובהם המגנטיות של השטר, ותמונת ה-IR שלו (תמונה אינפרה-אדומה).

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה