לאחר 4 ימי עליות - הדולר מתקן ויורד ב-0.27%
לאחר 4 ימי עליות רצופים בהם התחזק הדולר למול בשעור של 1.18%. מתקן הבוקר המטבע האמריקני ופותח את המסחר בירידה, בהתאם למגמתו בעולם. בשעה זו נסחר הדולר בירידה של 0.27% סביב רמת 0.27%. מנגד, האירו שסבל בימים האחרונים מירידות מול הדולר והשקל, פותח את המסחר בעליה של 0.17% ונסחר סביב רמת 4.534 שקל.
מדד המחירים לצרכן שפורסם אתמול הצביע על עליה של 0.8% במדד, כשלעליית הדולר ומחירי הדלקים מרכיב לא מבוטל בעלית המדד. ככל הנראה עליית המדד שמציבה כעת את יעד האינפלציה הטווח העליון של בנק ישראל, בנוסף לתחזיות להמשך העלאת הריבית בארה"ב, תוביל להעלאה נוספת בריבית השקלית בעוד כשבועיים.
בעולם
הבוקר, הדולר נחלש מעט לאחר ימים של התחזקות. ההיחלשות באה על רקע העברת המקל אתמול בערב מידו של אלן גרינספן לזו של בן ברנקה. למרות שברנקה אינו צפוי לשנות את מדיניותו של גרינספן, על פי הערכות של כלכלנים רבים, משקיעים בשוק הפגינו את ספקותיהם במכירות של הדולר. למרות חשיבותה של ההעברה, בפינוטק לא רואים במהלך זה השפעה על הדולר.
מאידך, העובדה שמכירות קמעונאיות בארה"ב נפלו באוקטובר בשיעור של 0.1% בעצם מצביעה על הלחץ האמיתי על הכלכלה האמריקנית והסבירות גבוהה יותר כי הנתון הנ"ל הינו ההשפעה הרלבנטית להיחלשותו של הדולר. חשוב לציין כי ככול שמחירי הנפט עולים כך גם יורדים מחירי הרכבים, תרגיל שיווקי של יצרני הרכבים לכסות את הפגיעה על הצרכנים של מחירי האנרגיה ההולכים ועולים.
העובדה הזו בעצם גורמת להאטה במכירות הקמעונאיות. העובדה שצרכנים אינם קונים בעוד מדד ה-PPI, מדד מחירים ליצרן אשר התפרסם אתמול בירידה של 0.3% והינה הירידה הגדולה ביותר מאז אפריל 2003, גם הוא בירידה, בעצם מצביע על אפשרות שהבנק המרכזי של ארה"ב לא יעלה את שיעור הריבית בפגישתם הקרובה.
כל המרכיבים הללו בעצם משפיעים על הדולר לרעה אולם החשיבות של ה-PPI והמכירות הקמעונאיות הינו עליונה. למרות הפסימיות, ביממה הקרובה, בפינוטק עדיין מצפים להמשך התחזקותו של הדולר בעקבות העובדה שלא צפויים פרסומים כלכליים היום ? דבר שיותיר את התמקדותם של משקיעים בנושא הריבית, אשר בטווח הרחוק עדיין צפויה להיות בעלייה.
האירו הפגין התחזקות מינורית במהלך היממה האחרונה, אולם חשוב לציין כי עלייה זו נראית רגעית בלבד. יתכן כי האירו התחזק אל מול הדולר בעקבות הפרסום שהצמיחה בגוש האירופאי עמדה על שיעור של 0.6% ברבעון השלישי כאשר הציפיות עמדו על שיעור של 0.3% בלבד. למרות זאת, לא צפויים שינויים במדיניות המוניטארית של הגוש בתקופה הקרובה, דבר שצפוי לגרום להמשך היחלשות של האירו לאור העובדה שארה"ב בונה לעצמה פער ריביות חיובי.
היין ממשיך להיחלש אל מול הדולר ונסחר כעת סביב 119.35. נראה כי היין נחלש בקצב מהר אל מול הדולר על רקע פער ריביות חיובי עבור הדולר ובעיות פנימיות בממשלת יפן. הממשלה היפנית, מתנגדת למהלכים, או יותר נכון העדר המהלכים של הבנק המרכזי. הבנק חדל מההתערבויות שאפינו את המסחר ביין בשנים האחרונות, דבר שמסכן את סקטור היצוא.