הרעה נוספת נרשמה במוסר התשלומים במשק באוגוסט
בחודש יולי הורע מוסר התשלומים במשק הישראלי הרעה נוספת, בהמשך לחוסר יציבות כללי בחודשים האחרונים ולהרעה חדה בחודש יולי. כך עולה מנתונים שמפרסת חברת ביזנס דאטה ישראל. עוד עולה מהנתונים, כי בחודש אוגוסט רשם המשק הישראלי הרעה של יומיים נוספים בסך ימי האשראי בפועל (ימי פיגור+ ימי אשראי בהסכמה), זאת לאחר הרעה משמעותית של 6 ימים בחודש יולי. בחודש אוגוסט עמד מספר ימי האשראי בפועל על 103 ימים, בהשוואה ל-101 ימים בחודש יולי.
במהלך חודש אוגוסט, עמד מספר ימי האשראי הניתנים בהסכמה על 88 ימים. מספר ימי האשראי הניתנים בהסכמה אמנם נותר יציב החודש, אך כלכלני ביזנס דאטה ישראל מזכירים כי מספר ימי האשראי הניתנים בהסכמה במשק הישראלי, גבוה מאוד ביחס לממוצע העולמי.
מספר ימי הפיגור בתשלומים בסוף חודש אוגוסט עומד על 15 ימים, הרעה של יומיים, בהשוואה לחודש הקודם. כלכלני ביזנס דאטה ישראל מציינים, כי לאחר שהמשק הישראלי, רשם שיאים חיוביים חדשים בממוצע ימי הפיגור בתשלומים במהלך השנה החולפת, ממוצע ימי הפיגור בתשלומים במשק עומד החודש על 15 ימים- מספר ימי הפיגור בתשלומים הגבוה ביותר מאז יוני 2004, אז עמד מספר ימי הפיגור בתשלומים על 14 ימים.
עוד מוסיפים בביזנס דאטה ישראל, כי מספר ימי הפיגור בתשלומים החודש, כמו בחודש הקודם, גבוה מהממוצע העולמי, העומד על כ- 10 ימים.
כלכלני ביזנס דאטה ישראל מציינים כי ההרעה במוסר התשלומים בישראל היא פועל יוצא של גידול במספר ימי הפיגור של חברות, בעוד שמספר ימי האשראי הניתנים בהסכמה על-ידי הספקים נשאר יציב. מספר ימי הפיגור בישראל, עמד בחודש האחרון על 15 ימים, בהשוואה ל-13 ול-7 ימים בחודשים יולי ויוני, בהתאמה. מספר ימי האשראי הניתנים בהסכמה על ידי הספקים ללקוחות העסקיים, לעומת זאת, נותר יציב בחודש אוגוסט ועמד על- 88 ימים, בדיוק כמו בחודש יולי.
לדברי מנכ"ל משותף בחברת ביזנס דאטה ישראל, הגידול במספר ימי האשראי בפועל, הנובע, בעיקר, מהגידול במספר ימי הפיגור, מהווה ראיה לכך שבחודש האחרון יותר ויותר עסקים, גדולים וקטנים גם יחד, לא הצליחו לעמוד בהתחייבויותיהם הכספיות ולשלם את תשלומיהם בזמן. יחד עם זאת, מציינת ינאי, כי הרעה זו אינה מבשרת על מפנה שלילי והאטה משמעותית במשק הישראלי וכי המספר הגבוה של ימי הפיגור בתשלומים נובע, בעיקר, מהחמרה במצב הנזילות של חברות.