
קנדה גלובל נכנסת למימון נדל"ן מניב בשותפות עם NWL
החברות יקימו חברת מימון חדשה שתעמיד הלוואות חדשות בנדל"ן בפלורידה ובניו יורק, עם השקעה ראשונית של 15 מיליון דולר מכל צד
קנדה גלובל קנדה גלובל 0.48% , הזרוע הבינלאומית של קבוצת קנדה ישראל ישראל קנדה -3% , הכריזה הבוקר על מהלך אסטרטגי שבמסגרתו תיכנס לתחום מימון מגובה נדל"ן בארה"ב. החברה נמצאת במשא
ומתן מתקדם לחתימת הסכם מחייב עם קבוצת NWL, שבשליטת ג'ואל אדלשטיין, ותקים חברת מימון שתוחזק בשיעור שווה של 50% לכל צד. מדובר בפעילות שתתבצע דרך חברה בת זרה שתהיה בשליטת שני הצדדים, ותפעל להעמיד הלוואות חדשות בלבד, זאת אומרת שלא תירכשנה הלוואות קיימות וההלוואות
החדשות תהיינה מגובות בשעבוד מדרגה ראשונה על נכסי נדל"ן בפלורידה ובניו יורק.
כל אחד מהצדדים ישקיע סכום של כ-15 מיליון דולר והוא ישמש להעמדת ההלוואות הראשונות. לאחר מכן צפויה הנפקת אג"ח לא סחיר בישראל לצורך גיוס נוסף. האסטרטגיה לעתיד היא מתן הלוואות
בגובה 4 עד 25 מיליון דולר, עם הגבלה של עד 25% מכלל ההון על הלוואה בודדת. טווח ההלוואות לא יעלה על 24 חודשים, כשהתשואה הכוללת (כולל עמלות) תעמוד על מינימום של 11% בממוצע. יחס הלוואה לבטוחה צפוי להיות עד 67.5% בתיק הכללי ועד 75% לכל היותר בהלוואה פרטנית.
האם הסיכון מתומחר?
לאחר המשבר הפיננסי ב-2008 הוטלו מגבלות רבות על הבנקים, שכללו החמרה של תקני האשראי והגברת הרגולציה. כתוצאה מכך, הבנקים נסוגו משוק הנדל"ן והותירו חלל, במיוחד עבור גופים שזקוקים לתנאים גמישים יותר, או במלים אחרות, גופים שהבנקים מנועים מלתת להם הלוואות. הכניסה של קנדה גלובל, אם כך, מלווה ביציאה של הבנקים, וזהו תחום רווי סיכונים ונשאלת השאלה, האם הסיכונים הללו מתומחרים?
אמנם קנדה גלובל הכריזה שתתמקד בהעמדת הלוואות חדשות בלבד, ולא ברכישת הלוואות קיימות, וזאת כדי לשמור על שליטה מלאה בתנאי המימון, רמות הסיכון והחיתום, אבל עדיין מדובר בסביבה שבה צופים ירידת ריבית. ושוב, אמנם הנכסים משמשים כביטחונות, עם משכנתא ממדרגה ראשונה ותינתן גם ערבות אישית של הלווים, אבל בכל זאת ישנו סיכון של חדלות פירעון מצד הלווה. ושוב, קנדה גלובל מדברת על הלוואות קצרות טווח עם תשואה גבוהה יחסית, אבל נשאלת השאלה האם היעד של 11% יספק תשואה שתצדיק את הסיכונים.
- המכרזים החדשים יציפו את שדה דב: האם המחיר יירד ואיך יראה המתחם?
- החלטה דרמטית של הוועדה המחוזית: מגדל בלו בת"א של קנדה ישראל יצטמצם מ-80 קומות ל-55 קומות
כך או כך, הפוטנציאל גדול מאד, היות במהלך השנים הקרובות, ועד 2028, צפויים להיפרע 4.5 טריליון דולר של חובות נדל"ן מסחרי ויידרש מיחזור של חוב. לאור העובדה שהבנקים ימשיכו לפעול תחת מגבלות ההון, שוק ההלוואות החוץ בנקאיות יהיה הפתרון שאליו יפנו רוב רובם של אותם 4.5 טריליון דולר שיחפשו הלוואות חדשות.
כאמור, נכון לעכשיו ההסכם הסופי עדיין לא נחתם, אם כי הוא נמצא בשלבי משא ומתן מתקדמים. בנוסף, קנדה ישראל מציינת כי היא תעדכן את אסטרטגיית הפעולה שלה כך שתכלול גם את תחום המימון. ובמידה ואכן תיחתם העסקה, הצלחתה תהיה תלויה לא מעט בגורמים חיצוניים כמו רגולציה אמריקאית, שינויים בשוקי האשראי, ריבית ואינפלציה.
NWL הוקמה ב-2012 על ידי ג'ואל אדלשטיין, והיא פועלת בתחום המימון המגובה בנדל"ן מזה יותר מעשור, עם היקף הלוואות מצטבר של כ-3 מיליארד דולר.
- איך תראה אל על ביום שאחרי דינה בן טל-גננסיה?
- סאמיט יוצאת מהשקעה מאכזבת במגוריט אחרי 4 שנים
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
לעומתה, קנדה גלובל היא זרוע הנדל״ן הבינלאומית של קנדה ישראל, שבבעלות אסף טוכמאיר וברק רוזן (60%), Flow בהובלת אדם נוימן ואנדריסן הורוביץ (30%), והשאר בידי אסף רפפורט והציבור. שווי השוק שלה עומד כ-706 מיליון שקל, ומאז תחילת השנה עלתה המנייה בכ-12%. ב-12 החודשים האחרונים עלתה המניה בכ-324%.