
קיסטון מודיעה על דיבידנד רבעוני של 20 מיליון שקל
רצף של 11 רבעונים: קיסטון מודיעה על חלוקת דיבידנד רבעוני נוסף בסך 20 מיליון שקל; זוהי חלוקה שלישית לשנת 2025 תחת מדיניות חלוקת הדיבידנד הרבעונית עליה הכריזה החברה לפני שלוש שנים
קיסטון קיסטון אינפרא -1.51% , בניהולו של נבות בר, הודיעה על חלוקת דיבידנד רבעוני נוסף בסך של כ-20 מיליון שקל המשקפת תשואה של כ- 5.3% על מחיר המניה במונחים שנתיים (בהנחת חלוקה רבעונית נוספת של 20 מיליון שקל). זוהי הפעם האחד עשרה ברציפות שהחברה מחלקת דיבידנד למשקיעיה, והשנה השלישית של חלוקות רבעוניות.
מאז הקמתה, חילקה קיסטון למשקיעיה סך כולל של כ-220 מיליון שקל דיבידנדים. בהתאם למדיניות חלוקת הדיבידנד הרבעונית של קיסטון צפויה חלוקה נוספת באוקטובר 2025 בכפוף להחלטת דירקטוריון.
החלטה זו התקבלה לאחר שהדירקטוריון בחן את עמידת החברה במבחני הרווח ויכולת הפירעון, ומצא כי החברה עומדת בכל התנאים הנדרשים. יתרת רווחי החברה הניתנים לחלוקה לאחר חלוקת הדיבידנד הנוכחית תעמוד על סך של כ-632 מיליון שקל.
נבות בר, מנכ"ל קיסטון: "חלוקת דיבידנד 11 רבעונים
ברציפות היא הוכחה לחוסן הפיננסי של קיסטון - פורטפוליו נכסי תשתית איכותיים המייצרים תזרים חזק, יציב וצפוי. היכולת לשלם דיבידנד קבוע, תוך יישום עקבי של האסטרטגיה ופיתוח מתמיד של הנכסים, מתורגמת לצמיחה מואצת ולאמון הולך וגובר מצד המשקיעים".
- קיסטון צמחה ב-19% בהכנסות; צופה הכנסות של 300 מ' השנה
- IPM באר טוביה וקיסטון מודיעות על מימון מחדש בהיקף של 840 מיליון שקל
הודעות החברה מהזמן האחרון
בסוף חודש מאי הודיעה קיסטון על מימון מחדש (ריפיננס) משמעותי בתחנת הכוח IPM שבבאר טוביה, בה היא מחזיקה בעקיפין כ-34.3%. התחנה התקשרה בהסכמי הלוואה עם גופים בנקאיים ומוסדיים בהיקף כולל של כ-840 מיליון שקלים, לטובת מחזור חלק מיתרת החוב. המהלך צפוי לשפר את גמישות התחנה ולאפשר לה להגדיל את מכירות האנרגיה ללקוחות פרטיים בהסדרים בילטרליים – תחום עם פוטנציאל רווחיות גבוה יותר. לאחר המימון מחדש יעמוד היקף החוב הכולל של IPM על כ-1.6 מיליארד שקלים, עם מועד פירעון סופי ביוני 2040.
בתוך כך, קיסטון סיכמה את הרבעון הראשון לשנת 2025 עם גידול של כ-19% בהכנסות שהגיעו לכ-85 מיליון שקלים, ורווח נקי שעלה בכ-4% לרמה של כ-49.3 מיליון שקלים. קיסטון מעריכה כי הכנסותיה התזרימיות הממוצעות בשנים הקרובות יעמדו על כ-300 מיליון שקלים בשנה – נתון שמבסס את היעד שלה להכפיל את ההון העצמי לכ-4 מיליארד שקלים עד 2030. נכון לסוף מרץ, ההון העצמי של קיסטון עומד על כ-2.1 מיליארד שקלים והחברה מחזיקה במזומנים ושווי מזומנים של כ-125 מיליון שקלים.
אגד, הנכס המרכזי בפורטפוליו של קיסטון, ממשיכה להתרחב ולהציג שיפור
בתוצאות: ההכנסות ברבעון עלו בכ-5% ל-1.4 מיליארד שקלים וה-EBITDA צמח בכ-7% לכ-319 מיליון שקלים. אגד אף הגדילה את אחזקתה ל-78% מהמניות, לאחר מימוש אופציית Put של חברי האגודה בהיקף כ-18%.
- מ.ו. השקעות גייסה לאחרונה חוב - ומעבירה 50 מיליון שקל לבעלי השליטה
- בדיסקאונט או בפרמיה? פינרג'י מגייסת 13.6 מיליון
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
קיסטון מציגה פורטפוליו תשתיות רחב ומניב עם תזרים יציב, שמאפשר
לה לחלק דיבידנדים בצורה עקבית לצד המשך השקעות והשבחות, כאשר תשואת ההון ב-12 החודשים האחרונים עומדת על כ-9% והתשואה התזרימית על הנכסים על כ-6%.
מניית קיסטון נסחרת לפי שווי שוק של כ-1.5 מיליארד שקל לאחר שעלתה בכ68% ב-12 החודשים האחרונים. מכפיל הרווח עומד באזור 8.
- 1.נראה שקיסטון עושה מהפך בתשואות על גנרשיין (ל"ת)חיים כצמן 13/07/2025 10:51הגב לתגובה זו