
האם נראה בקרוב דולר ב-3.3 שקלים? ומה זה יעשה לבורסה
השקל מזנק מול סל המטבעות ונמצא מול הדולר ברמות שלא נראו מאז ינואר 2023; בעזרת שילוב של מדיניות הפד, חזרת הכסף הזר לתל אביב והסנטימנט החיובי סביב הכלכלה הישראלית
השקל ממשיך להתחזק גם היום ונסחר כעת סביב 3.36 שקלים לדולר, רמות שלא נראו יותר משנתיים וחצי. הסיבות להתחזקות הזו ברורות: הסיכון הגיאופוליטי ירד משמעותית לאחר המערכה מול איראן, שוק המניות המקומי בשיאים חדשים שהביא איתו כסף גדול ממשקיעים זרים וגם כסף מקומי
- אחרי תקופה ארוכה שבה ה‑S&P 500 והמדדים בחו"ל משכו את מרבית הכסף של הציבור המשקיעים המוסדיים, אלו מחזירים את הכסף "הבייתה" ומשלימים פערים, אחרי חודשים שבהם היו במשקל חסר מובהק.
על הנושא כתבנו הרבה - למה הדולר נופל? הסיבה שלא הכרתם
מי שהוסיף ניתוח לתמונה הרחבה הוא אלים רמטולה, אסטרטג המט"ח הראשי של EFG Bank. לדבריו, "הזינוק הראשון של השקל הגיע על רקע התאוששות הסנטימנט הגלובלי לסיכון, בעקבות העלייה החדה במניות ארה"ב ביום 'השחרור' של טראמפ", כשהוא
מתייחס למהלך שהקפיץ את מדדי נאסד"ק ו-S&P ומשם גלש גם לשוק המקומי. לטענתו, "מאחר שהמשק הישראלי ובפרט המטבע שלו קשורים קשר הדוק למגזר הטכנולוגי האמריקאי, התחזקות במדדים כמו נאסד"ק מתורגמת ישירות לשקל חזק".
אבל זו לא הסיבה היחידה. רמטולה מסביר כי הדולר עצמו נחלש מול סל המטבעות בעקבות ספקולציות על הורדות ריבית "מתקנות" בארה"ב, תרחיש שמניח "נחיתה רכה" של הכלכלה, תקציב טראמפ שיאושר בקונגרס, ואינפלציה שלא תפריע לפד לשחרר. "זה תרחיש אידיאלי עבור השקל: דולר חלש, נפט זול וריביות בינוניות, כל אלה תומכים בהתחזקות השקל", הוא אומר.
- AI ומכסים OUT - שערי חליפין IN: כך הם ישפיעו על עונת הדוחות
- ה-S&P 500 קרוב לשיא, אבל אולי ההזדמנות עדיין באג"ח?
החוליה החסרה כרגע היא ירידה בתשואות האג"ח ל-10 שנים בארה"ב. אך כל עוד תכנית המס של טראמפ תגדיל את הגירעון, ונראה האטה בצמיחה הכלכלית בארה"ב השנה, התשואות הללו עשויות להישאר
גבוהות יחסית, מה שיכול לעכב התחזקות נוספת בשקל.
מה עלול לבלום את המומנטום?
למרות המגמה החיובית והתחזקות השקל, קיימים בלמים פוטנציאליים שעשויים להגביל את המשך ההתחזקות. בין הסיכונים המרכזיים ניתן למנות את השימוש הנרחב בשקל כמטבע מימון לעסקאות קארי טרייד (carry trade) בשווקים מתעוררים, מה שעלול להוביל להיחלשותו כאשר המשקיעים מפנים את ההון לנכסים מסוכנים יותר.
בנוסף, הקשר ההדוק בין השקל למניות הטכנולוגיה בארה"ב עלול להתגלות כחולשה, במיוחד אם מגזר זה יאכזב. גם התלקחות מחודשת בזירה האזורית, בין אם מול איראן או חמאס, עשויה להוביל להחמרת פרמיית הסיכון. לכך מצטרף סיכון פוליטי מקומי בדמות חוסר יציבות בקואליציה, שעשויה להתפרק ולהוביל להקדמת הבחירות הכלליות לפני אוקטובר 2026.
- מדיפאואר: "תוך 3-4 שנים נגיע לתשואה דו ספרתית על הנכסים החדשים"
- הבורסה פורחת, המחזורים מזנקים - האם ישראל בדרך להפוך לשוק יעד עולמי?
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
ומה זה אומר על הבורסה המקומית?
שקל חזק הוא בדרך כלל סימן לאמון גבוה בכלכלה ולזרימה של הון לשוק המקומי, וזה מסביר גם
חלק מהראלי החזק במדדים בתל אביב בתקופה האחרונה. ככל שהמשקיעים רואים את המטבע מתחזק, הם פחות ממהרים להסיט כסף החוצה ונוטים לדבוק עם מה שעולה, מה שמוסיף ביקושים למניות המקומיות. ככה קרה עם הסטת הכספים של החוסכים לחו"ל, וזה עשוי להיות מה שקורה כאן עכשיו. מצד
שני, אותו שקל חזק עלול להפוך לבעיה עבור חלק גדול מהחברות בבורסה, במיוחד היצואניות שמדווחות ומקבלות הכנסות בדולרים ובאירו שעלולות לספוג פגיעה ברווחיות אם המטבע המקומי ימשיך להתחזק.
בשורה התחתונה
אם כל אותם בלמים לא יתממשו, שער של 3.3 שקלים לדולר, לראשונה מאז 2022, נראה בהחלט סביר בטווח הנראה לעין. זה תסריט שמושך אליו גם את המשקיעים המקומיים: כל עוד השקל מתחזק, הבורסה המקומית נהנית מהכסף שחוזר הביתה. אבל, זה גם סיפור של שוק שנשען על אופטימיות, ושינוי מדיניות של הפד או שינוי סנטימנט בשוק יכול להפוך את התמונה.
- 7.הגנינגי 03/07/2025 19:28הגב לתגובה זוערך הירידה בערך כערך עליית המדדים בארהב
- 6.ריש רש 03/07/2025 19:25הגב לתגובה זולמי שיש דולרים שפשוט ימכורמי שמושקע בחול שימכור או יגדר
- 5.גולדפינגר 03/07/2025 19:07הגב לתגובה זותגידו אתם רצינים איך זה שהדולר יורד ויוקר המחיה עולה בקרוב שר האוצר יעלה את מופע התקציב והגירעון ושוב יעלו מיסים ושוב יקצצו ברווחה ובחינוך בחרדים כרגיל לא יגעו ושוב יבקשו מהשכירים לתרום יום חופשה ויום הבראה ולא לעדכן את מדרגות המס. ואז תראו את הדולר מתחזק.
- 4.גולדפינגר 03/07/2025 19:02הגב לתגובה זוהסיפור על פרמית הסיכון והסרת האיום האירני זה שטיות במיץ עגבניות. השקל כבר היה במחוזות ה3.30 לפני ה710 ואף אחד לא דיבר על איום אירני כזה או אחר.
- 3.ערן 03/07/2025 16:58הגב לתגובה זואין שום סיבה לחיזוק הדרמטי. זה בעיקר ספקולאנטים שעושים סיבוב על חשבון הציבור. הגיע הזמן שהנגיד יתערב ככל שיחכה יהיה לו יותר קשה ..
- 2.עוד פרמידה 03/07/2025 16:42הגב לתגובה זומדינה קאקמייקה שהשכר הממוצע זה שש וחצי אלף דירה ממוצעת יותר משתי מליון. תחבורה ציבורית של עולם שלישי. מערכת חינוך ושיטור מהנמוכות בעולם. העיקר השקל בשמים.
- 1.דן 03/07/2025 15:18הגב לתגובה זובקיצור סקירה חלשה ופוליטית לפני זמן קצר טענו כלכלה באסון
- אנונימי 03/07/2025 16:56הגב לתגובה זואני רק לא מבין את השאלה לגבי שער 3.3.מה זה משנה עוד 1% אחד למטהאולי אם השאלה הייתה נשאלת לגבי שער 3 אז הייתה לכך משמעות גם מבחינת המשקיע וגם מבחינת השוק.