
צילום: Pixabay
הסכמים עם רשות החשמל להקמת פאנלים סולאריים דו שימושיים
לאחרונה נרשם בישראל צעד גדול קדימה בתחום האנרגיה הירוקה בישראל. הצעד, בהתאם להתוויית ממשלת ישראל מקודם על ידי רשות החשמל. בהתאם לזאת, שרת האנרגיה הגב' אלהרר הוציאה לאחרונה את ההודעה הבאה: "אמשיך לקדם מהלכים על מנת להקל על יזמים בתחום ולהפוך את ישראל ליעד עוד יותר אטרקטיבי עבור יזמי אנרגיות ירוקות".
עוד מתקנים, ללא הקצאת שטחים
מתקנים סולאריים מאפשרים יצירת חשמל על בסיס אנרגיה ירוקה. השאיפה היא להקים כמה שיותר מתקנים מהסוג הזה, אך יש לזכור שהם דורשים שטחים. הפתרון הוא להקים כמה שיותר מתקנים כאלה, על בסיס העיקרון הבא שנקרא – דו שימושיות. במקום להקים תאים פוטו וולטאים על שטחי קרקע פנויים, תקדם רשות החשמל הקמת חשמל סולארי בהתבסס על מקומות בנויים ועל בסיס תשתיות קיימות.
רשות החשמל נותנת עדיפות לנושא
גורמים ברשות החשמל הודיעו כי הוחלט לתעדף את הנושא של הקמת מתקנים סולאריים, על בסיס דו שימושיות של שטחים נתונים. שימוש בקרקע לטובת הפקת חשמל בנוסף על יעוד הקרקע לתכלית נוספת יתבסס למשל על הקמת מערכות סולאריות במבנים קיימים. דוגמאות נוספות הן הקמת תאים פוטו וולטאים מעל חניונים, על גבי מאגרי מים גדולים, מעל חממות חקלאיות וכיוצא בזה. קידום הנושא כבר עבר את שלב קבלת ההחלטה, כמה חברות שיחלו להקים מתקנים מסוג זה כבר נבחרו. ראוי לציין כי הדבר נעשה במסגרת כללי מנהל תקין ולאחר הוצאת מכרז כחוק.
המטרה – מניעת פליטת זיהום וייצור אנרגיה ירוקה
בכירים במשרד האנרגיה הודיעו לתקשורת כי המשרד מקדם במשנה מרץ את ההחלטה להקטין את הפליטות בייצור חשמל בישראל. ייצור אנרגיה על בסיס שמש, עם דגש עם שימוש בקרקעות קיימות (שימוש כפול), מאפשר להתקדם לקראת ההגעה ליעדים שנקבעו.