מערכת ynet
צילום: צילום: אייס TV

סימן שאלה לגבי המדרוג באינטרנט? אחרי וואלה - גם ynet בדרך לפרישה

ב-ynet ביקשו מהוועדה למדרוג באינטרנט להימנע מפרסום נתוני הגלישה של אתרי הקבוצה לחודש אוגוסט. אפשרות שכבר בשבוע הבא יהיו בעיות בפרסום נתוני הגלישה לכלל האתרים. הוועדה תתכנס השבוע כדי לדון בהמשך פעילותה
אלכסנדר כץ | (1)

עוד מסמר ננעץ בארון הקבורה של הוועדה למדרוג באינטרנט. קבוצת ynet הודיעה למנכ"ל הוועדה גל תורג'מן, כי החליטה לא לפרסם את נתוני הגלישה של כל אתרי הקבוצה, כולל ynet, כלכליסט, XNET, mynet ו-ynettours. החלטה זו מגיעה שבועיים לאחר שוואלה הודיעה לוועדה על רצונה לפרוש מהוועדה.

על פניו ההחלטה של ynet נובעת מאישור של הוועד המנהל לפני כשבועיים לאשר בקשה של ישראל היום להימדד אולם לא לפרסם את נתוני למשך 6 חודשים, במקום שלושה כפי שמאשר תקנון הוועדה כיום.

בקבוצת ידיעות אחרונות החליטו לכאורה על הימנעות מכל קשר אפשרי עם המתחרים, למרות שבסופו של דבר 'ישראל היום' טרם הגיש בקשה רשמית לוועדה להצטרף אליה ולהתחיל להימדד. אולם הסיבה המשמעותית יותר, כפי שכבר עלתה בהחלטת וואלה לפרוש, היא בכך שלמרות פעילות הוועדה בשנתיים האחרונות, שוק הדיגיטל בישראל לא מתרומם ותקציבי הפרסום אליו לא גדלים. יש לציין כי בניגוד לוואלה, ב-ynet טרם ביקשו מהוועדה להסיר את הסקריפים - הכלי הטכנולוגי באמצעותו מודדים חברת גימיוז מודדת את נתוני הגלישה בכל האתרים החברים בוועדה.

על פי הערכות, אתרים בסדר גודל כזה, משלמים כ-300 אלף שקלים בשנה עבור החברות בוועדה. בכך אופן, ynet, בדיוק כמו וואלה, לא יכולים לפרוש מיידית מהוועדה, וזאת בשל חוזים עליהם חתומים האתרים מול הוועדה למדרוג, עד לאמצע 2015.

בדרך לפרישה. מנכ"ל ynet אבי בן טל (יח"צ)

בעקבות בקשת ynet, עתיד הוועדה נמצא בסימן שאלה. כבר השבוע צפוי הוועד המנהל להתכנס לדון בתסבוכת אליה נקלעה הוועדה, ואילו ב-3 השבועות הקרובים צפויה האסיפה הכללית של הוועדה למדרוג באינטרנט להתכנס, ולדון במצב. כבר השבוע ניתנה לכל האתרים החברים בוועדה, האפשרות לבחור האם לפרסם רשמית את נתוניהם לחודש אוגוסט, פרסום שאמור להיות מופץ בשבוע הבא. במצב כזה, ייתכן אף כי נתוני המדידה עשויים לא להתפרסם כלל בשבוע הבא.

מקורות בענף מציינים כי שוק התקשורת עדיין צריך גוף מדידה, ולא לחזור לוואקום שהיה טרום הוועדה למדרוג, כאשר אחד הגורמים אף מציין כי בין האפשרויות הנבדקות ניתן למנות הצטרפותם של מפרסמים, חברות פרסום, חברות טכנולוגיה ואתרי התוכן, לגוף שיהיה חלק מארגון ה-IAB - גוף שמאגד את כל התעשייה הדיגיטלית בארה"ב, ופעיל בעוד כ-40 מדינות, ומודד גלישה לפי פרמטרים שונים מאלו הנהוגים על ידי הוועדה למדרוג.

מנכ"ל הוועדה למדרוג באינטרנט גל תורג'מן, אישר את הפרטים לאייס, ואמר: "נכנס את מוסדות הוועדה כבר השבוע לדון במצ ובעתיד הוועדה". ב-ynet סירבו להגיב.

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    סוף, נקודה 09/09/2013 14:47
    הגב לתגובה זו
    עכשיו בלי טמקא ווואלה אין זכות קיום לועדה הזאת