חברת Neuralink של אילון מאסק. קרדיט: רשתות חברתיותחברת Neuralink של אילון מאסק. קרדיט: רשתות חברתיות

נויראלינק חוזה 20,000 השתלות בשנה והכנסות של מיליארד דולר עד 2031

החברה צפויה להשתיל שבבי מוח ב־20 אלף איש מדי שנה תוך שש שנים, עם שלוש גרסאות למכשיר וקליניקות ייעודיות ברחבי ארה״ב

רן קידר | (1)
נושאים בכתבה ניוראלינק

אילון מאסק הוא דמות שקל לבקר, אם זה בגלל הכרזות בומבסטיות, עמדות פוליטיות מתלהמות או יחסים אישיים סבוכים. אך מאחורי שלל הכותרות שמייצר האיש, נמצא אדם שמקדם חדשנות טכנולוגית בקצב כמעט כפייתי, מתוך חזון הוליסטי של אבולוציה אנושית טכנולוגית. אחד הביטויים הברורים ביותר לחזון הזה הוא ניוראלינק, החברה שמבקשת לפרוץ את גבולות הקיום האנושי דרך שתלים מוחיים. במילים של החברה עצמה, מדובר בפיתוח ממשק מוח-מחשב (BCI) שיאפשר תקשורת ישירה בין המוח לבין מחשבים או מכונות, לצרכים רפואיים כיום – ואולי, בעתיד, לשדרוג אנושי של ממש.

נויראלינק הוקמה ב־2016 וגייסה עד כה כ־1.3 מיליארד דולר, עם שווי שוק עדכני של 9 מיליארד דולר. סבב הגיוס האחרון, בגובה 650 מיליון דולר, הושלם ביוני 2025. המוצר המרכזי של החברה הוא שבב מוחי אלחוטי, שמושתל באמצעות רובוט כירורגי שפיתחה החברה. השתל קורא אותות עצביים מהמוח ומתרגם אותם לפעולות חישוביות, כמו הזזת סמן עכבר, גלישה באינטרנט, הפעלת מכשירים ואפילו עריכת וידאו, והכול באמצעות מחשבה בלבד.

לפי מסמכים פנימיים שנחשפו לאחרונה ופורסמו בבלומברג, נויראלינק מתכננת להרחיב את פעילותה באופן משמעותי כך שעד שנת 2031 תוכל להשתיל את שבבי המוח שלה ב־20 אלף בני אדם מדי שנה, מהלך שצפוי להניב לה הכנסות שנתיות של מעל מיליארד דולר. החברה מתכוונת להפעיל חמש קליניקות ייעודיות שיבצעו את ההשתלות ולשווק שלוש גרסאות שונות של השבב שפיתחה, שלו יש שלושה יישומים: Telepathy, שמאפשר תקשורת ישירה בין המוח למכונות; Blindsight, שמטרתו להחזיר ראייה לעיוורים; ו-Deep, שמיועד לטיפול ברעידות ומחלות נוירולוגיות כגון פרקינסון. 

בחנו את עצמכם

חידון שבועי על החדשות הכלכליות מביזפורטל בשבוע שחלף

החברה מצפה לאישור רגולטורי עבור Telepathy כבר במהלך 2029, עם יעד של 2,000 השתלות בשנה והכנסות של לפחות 100 מיליון דולר. בשנת 2030 מתוכננת השקת Blindsight, והיעד קופץ ל־10,000 ניתוחים בשנה ויותר מ־500 מיליון דולר. התחזיות מבוססות על תמחור ממוצע של 50 אלף דולר להשתלה אחת – סכום שמציב את נויראלינק במעמד של גוף רפואי-טכנולוגי מסחרי.

לא מדובר רק בהצהרות לעתיד. במהלך 2023 קיבלה החברה אישור מה-FDA לערוך ניסויים קליניים בבני אדם, וההשתלה הראשונה התבצעה בינואר 2024. המושתל הראשון היה בריינר מוריס, צעיר בן 29 עם שיתוק מלא שנגרם כתוצאה מתאונה. מאז השתלת השבב, מוריס הצליח לשלוט במחשב בעזרת מחשבה בלבד, לגלוש, לשחק ולערוך סרטונים – הישג שמהווה עדות לפוטנציאל האדיר של הטכנולוגיה. ארבעה מטופלים נוספים עברו את ההשתלה בהצלחה וממשיכים להשתתף בניסוי הקליני, לצד ניסויים נרחבים בקופים, שחלקם נועדו לבחון יכולת לשחזור ראייה.

בשורה התחתונה, מאסק הגיע לשורה של אבני דרך עם נויראלינק, אם כי הוא ידוע גם בכך שהוא נוטה להפריז בקצב שבו יוכל להשיג הישגים טכנולוגיים. ב-2015 אמר שמכוניות טסלה יהיו עם יכולות אוטונומיות תוך שלוש שנים. מאז הוא דחה את המועד שוב ושוב, ולבסוף כשהרובוטקסי הושק, לפני כחודש, היה עובד טסלה שישב "ליד הנהג", כדי לוודא שהכל מתנהל כשורה. 

עם זאת, כל החברות של מאסק הם פרויקט של גישור בין חזון שנשמע בלתי מציאותי לבין הישגים טכנולוגיים, ואם נסתכל עד כה על הישגיו עם טסלה, SpaceX, סטארלינק ואפילו נויראלינק, נוכל לראות שגם אם התחזית הנוכחית אופטימית בפקטור של כמה עשרות אחוזים, ההיסטוריה של מאסק מראה שבסופו של דבר, החזון מתגשם. 

קיראו עוד ב"BizTech"

.

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    רק אדם עם חלומות גדולים ושאיפות גדולות יכול להגיעה למטרה (ל"ת)
    hnn 24/07/2025 16:38
    הגב לתגובה זו