אייל שוחט מנכל טופ גאם
צילום: אתר החברה
ראיון

טופ גאם: "קיבלנו הבעת אמון משמעותית ומחייבת מבחינתנו"

טופ גאם מגייסת 100 מיליון שקל ממנורה, הפניקס ומור כדי להשלים את עסקת הרכישה של חברת Island Abbey, אבל גם כדי להתרחב בעתיד; המנכ"ל אייל שוחט מספר על האסטרטגיה של החברה ומה התחום המעניין מבחינתה לעתיד

תמיר חכמוף | (1)

חברת טופ גאם טופ גאם 0.8%  , המפתחת תוספי תזונה בצורת סוכריות גומי, הודיעה על גיוס הון של 100 מיליון שקל ממוסדיים, בהם מנורה מבטחים, מור והפניקס, בעסקה שמשקפת לה שווי שוק של מעל מיליארד שקל.

העסקה כוללת הקצאה של מניות במחיר של כ-9 שקלים למניה, בדומה למחיר השוק במועד החתימה, לצד הקצאת אופציות למוסדיים, בכמות של חצי ממספר המניות שנרכשו, עם מחיר מימוש של 10.25 שקלים למניה ולתקופה של 18 חודשים. בחישוב אפקטיבי, הכולל את שווי האופציה, עולה כי מחיר ההקצאה נותן דיסקאונט מתון של כ-7% לעומת מחיר השוק.

במסגרת ההקצאה, מנורה מבטחים רכשה מניות ב-50 מיליון שקל, בעוד מור והפניקס, שהיו כבר בעלי עניין בחברה, הגדילו אחזקות בהיקף של 30 ו-20 מיליון שקל בהתאמה. במקרה של מימוש מלא של האופציות, תזרים החברה יגדל בכ-57 מיליון שקל נוספים.

בחנו את עצמכם

חידון שבועי על החדשות הכלכליות מביזפורטל בשבוע שחלף

בשיחה עם ביזפורטל, מנכ"ל החברה אייל שוחט התייחס לגיוס, וסיפק הצצה לאסטרטגיה ארוכת הטווח של טופ גאם, כולל הכניסה לתחום הפארמה, ההתרחבות בקנדה והרצון לבסס את מעמד החברה כאחת המובילות בעולם בתחום תוספי התזונה.


נשמח לשמוע מהי האסטרטגיה של החברה ולאן הולך הכסף?

האסטרטגיה שלנו היא להפוך לאחת מהחברות המובילות בעולם בתחום שאנחנו פועלים בו, תחום תוספי התזונה, ובמיוחד בצורות מתן מהנות, מה שאנחנו קוראים enjoyable formats. כרגע אנחנו פועלים רק בתחום סוכריות הגומי, אבל אנחנו בוחנים גם התרחבות לצורות אחרות, כמו סירופים, אבקות, ואפילו צורות איזוטריות יותר (למשל סוכריות על מקל). לא כל כיוון כזה רלוונטי עבורנו, אבל זה ממחיש עד כמה התחום מפותח. מבחינתנו זו הבעת אמון מאוד משמעותית מצד שוק ההון בישראל ומחייבת מבחינתנו.

ואיך זה מתחבר לשימוש בכסף מהגיוס הנוכחי?

יש לנו כמה מטרות מאוד ברורות. קודם כל, להשלים את רכישת החברה הקנדית Island Abbey Nutritionals (להרחבה - טופ גאם רוכשת חברה קנדית ב-41 מיליון דולר). מדובר בתשלום אחרון בעסקה שחתמנו עליה בתחילת השנה. נוסף, אנחנו בוחנים אפשרות להרחיב את הפעילות בקנדה, יש שם הזדמנויות מעניינות, בין היתר בזכות ממשל מקומי שתומך בתחום. בנוסף אנחנו מדברים על כניסה לתחום הפארמה. כלומר, השקה של סוכריות גומי שמכילות חומרים פרמצבטיים פעילים. זה תחום שצובר עניין בכל התעשייה, ואנחנו כבר פועלים בכיוון הזה.

אתה רואה בתחום הפארמה את מנוע הצמיחה הבא?

זה שוק שכרגע כמעט לא קיים בפורמט הזה, אבל הפוטנציאל במונחים שלנו, הוא כביכול כמעט אינסופי. לפני 15 שנה כמעט לא היו תוספי תזונה בצורת סוכריות גומי והיום זה הפורמט המוביל. אנחנו מעריכים שאותו תהליך יקרה גם בפארמה. כמובן שלא נפתח את התרופה הבאה לסרטן, אבל כן נוכל לקחת חומרים פעילים מוכרים ולארוז אותם בצורה הרבה יותר נגישה ומהנה לצרכן. זה פוטנציאל שיכול להתפתח למשהו גדול מאוד, במיוחד למי שיהיה בין הראשונים בתחום. בהתחלה נבחר חומרים פעילים שהם יחסית שכיחים בתעשייה, כאלה שכבר הרבה משתמשים בהם. בהמשך אולי נלך גם למקומות מעניינים וייחודיים יותר, אבל זה יקרה בשלבים.

קיראו עוד ב"ראיונות"

אתם מתכוונים למכור את המוצרים בעצמכם, דרך מותג שלכם?

אנחנו חברה שפועלת במודל B2B, מוכרים ללקוחות שהם המותגים. אין לנו כוונה להפיץ ישירות לצרכנים או להקים מותג עצמאי.
זה סט כישורים אחר לגמרי, ואנחנו לא שם. אנחנו עובדים עם חברות גלובליות שמפיצות את המוצרים שלנו, וכך אנחנו מתרחבים לשווקים חדשים דרך הלקוחות שלנו.

יש עוד שיתופי פעולה או רכישות על הפרק?

אנחנו תמיד בעשייה. אחת המטרות של הגיוס הייתה גם לחזק את מבנה ההון, כדי שנהיה מוכנים לבצע רכישות נוספות כשנזהה את ההזדמנות הנכונה.


ביצועי החברה

טופ גאם ממשיכה להפגין צמיחה בדוחות הרבעון הראשון שפרסמה לפני כחודשיים, עם עלייה של 17% בהכנסות הרבעוניות לרמת שיא של 17.3 מיליון דולר. בשקלול פעילות החברה הקנדית הנרכשת Island Abbey, שתאוחד לראשונה החל מהרבעון השני, ההכנסות המאוחדות ברבעון היו מגיעות ל-24.7 מיליון דולר, צמיחה של 67% לעומת השנה שעברה. ה-EBITDA המתואם צמח בכ-5% לרמה של 2.5 מיליון דולר, ובתחשיב מאוחד עומד על 3.4 מיליון דולר, עלייה של 43%. גם מגזר תוספי התזונה וגם מגזר הממתקים רשמו שיאי הכנסות, כשהצבר הכולל טיפס לשיא של 36 מיליון דולר. החברה מציינת כי היא קרובה להפעלת המפעל החדש, שצפוי להכפיל את כושר הייצור, נתון שתומך בתחזית השנתית להכנסות של מעל 100 מיליון דולר עם שיעור EBITDA של 16%.

אם תשמור על שיעור הרווח הנקי, שעמד על כ-7% ברבעון הראשון, תסיים את השנה עם רווח של כ-7 מיליון דולר, מה שמקנה לה מכפיל עתידי של 47, גבוה ביחס לחברות בבורסה, אך הוא עשוי לרדת במידה והחברה תמשיך להציג צמיחה.

שווי השוק של החברה עומד על כ-1.1 מיליארד שקל, לאחר שעלתה בכ-50% מתחילת השנה.

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    אנונימי 27/07/2025 10:07
    הגב לתגובה זו
    מכניסים עוד עוד כסף ציבורי במחירים מפולפלים כדי לקנות פעילות אמיתית באיכות בינונית וברווחיות נמוכה. תשואה עלובה להון. למה הכסף הציבורי נכנס לשם