בוקינג
צילום: טוויטר
דוחות

בוקינג יורדת למרות תוצאות חזקות - תיירות בצל מתיחות עולמית

החברה הרחיבה את טווח תחזית הצמיחה בשל "אי-ודאות גיאופוליטית"; האנליסטים: "עדיין הנמל הבטוח ביותר בענף התיירות המקוונת"

אדיר בן עמי |
נושאים בכתבה בוקינג


מניית בוקינג הולדינגסBooking Holdings 3.87%  , מהסוכנויות המובילות בעולם להזמנת חופשות מקוונות, נפלה ב-3% למרות שהציגה תוצאות כספיות מרשימות לרבעון הראשון של השנה. ענקית הנסיעות המקוונת דיווחה על רווח מתואם של 24.81 דולר למניה, גבוה משמעותית מתחזיות האנליסטים שעמדו על 17.37 דולר למניה. גם ההכנסות הפתיעו לטובה והסתכמו ב-4.8 מיליארד דולר, לעומת תחזית של 4.6 מיליארד דולר.


למרות הביצועים המרשימים, הנהלת החברה החליטה להרחיב את טווח תחזית הצמיחה במטבע קבוע לשנה כולה, תוך שהיא מציינת את "אי-הוודאות המוגברת בסביבה הגיאופוליטית והמאקרו-כלכלית". עם זאת, החברה עדיין צופה צמיחה של אמצע עד גבוה של ספרה אחת הן בהזמנות ברוטו והן בהכנסות לשנת 2025 כולה.


גלן פוגל, מנכ"ל בוקינג הולדינגס, התייחס בשיחת הועידה עם האנליסטים ל"חששות לגבי עוצמת הביקוש הצרכני", אך הדגיש כי עד כה במהלך הרבעון השני החברה רואה רמות יציבות של ביקוש לתיירות פנאי גלובלית. דבריו מצביעים על כך שלמרות החששות, טרם נרשמה האטה משמעותית בהזמנות. דניאל קורנוס מחברת Benchmark Equity Research ציין כי למרות תגובת השוק השלילית, בוקינג הציגה "תוצאות איתנות בכל התחומים". הוא הוסיף כי "בהנחה שההנהלה שילבה בטווח התחזית המעודכן מידה מספקת של סיכון, קשה שלא לראות בחברה את הנמל הבטוח ביותר בסערה אפשרית, במיוחד בהתחשב בביצועיה הטובים ביחס לקבוצת המתחרים במהלך ההאטות האחרונות".


התוצאות האחרונות של בוקינג עשויות לשמש כאינדיקציה לביצועים הצפויים של סוכנויות הנסיעות המקוונות האחרות. הבאות בתור לפרסם את תוצאותיהן הן Airbnb Airbnb -2.84%   ואקספידיהExpedia -2.04%  , שתי חברות בעלות חשיפה מקומית משמעותית יותר לשוק האמריקאי. בניגוד ליציבות היחסית שעליה דיווחה בוקינג, סקטורים אחרים בתעשיית התיירות והנסיעות נראה כי מתמודדים עם ביקושים חלשים יותר. כך למשל, חברת השיט נורווג'יאן קרוז ליין הולדינגס ציינה בדוח הרבעוני האחרון שלה "היחלשות" בהזמנות לטווח של 12 חודשים קדימה.


אי-הוודאות הגיאופוליטית המדוברת מתייחסת למספר מוקדי מתיחות ברחבי העולם, כולל הסכסוכים מתמשכים במזרח התיכון, המלחמה באוקראינה והמתיחות הגוברת בין ארצות הברית לסין. כל אלה עלולים להשפיע על דפוסי התיירות הבינלאומית, הן בשל חששות בטיחותיים והן בשל השפעות כלכליות כמו אינפלציה ושינויים בשערי חליפין.


בתעשייה מעריכים כי למרות החששות, תיירות הפנאי צפויה להישאר חסינה יחסית בטווח הקצר, כפי שהוכיחה לאחר משבר הקורונה. עם זאת, הצרכנים עשויים להפנות את העדפותיהם ליעדים הנתפסים כבטוחים יותר או לבחור בחופשות מקומיות, מה שעשוי להעלות את הביקוש בחברות בעלות חשיפה גבוהה יותר לשוק המקומי.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה