פורסטר: ירידה בצפי להשקעה במערכות IT בארה"ב ב-2006

גוף המחקר סקר את דעתם של מנהלי מערכות מידע אמריקאיים וגילה בסקר רבעוני כי חלה צניחה במדד הבטחון של המנהלים. הם חוששים מקיטון בהשקעה במערכות מידע מצד הארגונים
חזי שטרנליכט |

"מנהלי מחשוב בארה"ב מתחילים להראות סימני דאגה לגבי העתיד, למרות שבהווה עם עדיין מגלים ביטחון חזק במצב התעשייה בה פועל הארגון שלהם", כך עולה ממחקר חדש של חברת פורסטר ריסרץ'. הדאגה לעתיד מתבטאת, בין היתר, בתחזיות נמוכות יחסית באשר להשקעות במערכות מידע בשנה הבאה, וכן בצניחה חדה במדד הביטחון הכללי של פורסטר.

המחקר, אשר נערך בחודש מאי, הוא האחרון בסדרת מחקרים הנערכת מדי רבעון, במטרה לבחון את ביטחונם של מנהלי המחשוב במצב התעשייה בה הם פועלים, במצב הארגון שלהם, וכן לבחון מגמות בתקציבי מערכות המידע של הארגונים.

עדיין, למרות החששות מהעתיד, הביעו רוב מנהלי מערכות המידע הביעו אופטימיות בנוגע להווה, וזאת כתוצאה משיפור במצב הכלכלי בארה"ב, אשר משפיע לטובה על הארגונים בהם הם עובדים, ועל התעשיות בהן פועלים הארגונים הללו. סיבה נוספת לאופטימיות של מנהלי המחשוב בהווה היא העלייה שחלה השנה בתקציבי המחשוב בארגונים - באופן ממוצע, צמחו תקציבי המחשוב בשנת 2005 ב-3.7% בארגונים גדולים, וב-4.8% בארגונים בינוניים וקטנים.

עם זאת, האופטימיות בקרב מנהלי המחשוב נמצאת ברמה גבוהה, 70% מהמנמ"רים הנסקרים הביעו בטחון רב באקלים העסקי בו הם פועלים, כאשר רמות הביטחון הגבוהות ביותר נמצא בחברות ענק (מעל 5,000 עובדים) ובחברות קטנות (פחות מ- 500 עובדים). לעומת זאת, רמת הביטחון בקרב חברות בינוניות, המעסיקות 500 עד 5,000 עובדים, היא נמוכה יותר.

אולם בעוד ביטחונם של המנמ"רים בהווה הוא ברמה גבוהה, הרי במחקר הרבעוני האחרון שערכה פורסטר החלו להתגלות חששות באשר לתנאים העסקיים ולמצב הכלכלה בעתיד. מחירים גבוהים של נפט וגז, דולר חלש, גרעון גדל במאזן המסחרי וחוסר בטחון כללי בוול סטריט, מביאים לתחזיות עתידיות שליליות מצד המנמ"ר הממוצע.

"מדד הביטחון" של פורסטר צנח ברבעון האחרון באופן החד ביותר, מאז החלה פורסטר בביצוע מחקרים רבעוניים אלו, בתחילת שנת 2004. המדד הגיע לרמה הנמוכה ביותר אי פעם, תוך שהוא מוחק את כל העליות שהיו ברבעונים האחרונים.

בפורסטר מציינים כי הדבר החמור יותר מהתחזית עצמה, הוא השפעת התחזיות שמסרו המנמ"רים. בגלל חוסר ביטחונם בעתיד, מביעים המנמ"רים ירידה בציפיות להשקעות ב-IT בשנת 2006, כאשר יותר ויותר מנמ"רים מקווים להצליח לשמור על רמת השקעות דומה לזו של שנת 2005, וכלל לא מדברים על גידול בהשקעות.

בעוד 77% מהמנמ"רים מדווחים על גידול בתקציבים בשנה הנוכחית, רק 65% מקווים לגידול בתקציב בשנת 2006. עם זאת, האווירה השלילית עדיין מוגבלת בהיקפה - רק 6% מהמנמ"רים צופים שתקציב השנה הבאה יקוצץ, לעומת התקציב של שנת 2005.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה