מומחה: טכנולוגית הגריד מפחיתה את ה-ROI ל-9 חודשים
"ה-ROI (החזר על השקעה) הממוצע בפרויקטים, בהם הייתי מעורב, של הטמעת טכנולוגית הגריד בבנקים בעולם עומד על ממוצע של כ-9 חודשים" כך חשף אתמול, לושיאן ליפאנסקי (Lucian Lipinsky) מנהל בכיר בחברת הייעוץ הבין-לאומית דלוייט (Deloitte).
הדברים נאמרו בכנס שערך אתמול (ג') האיגוד הישראלי לטכנולוגיות הגריד בישראל. בכנס השתתפו כ-150 מנהלי מחשוב ומקבלי החלטות מהתעשייה ומהמגזר הפיננסי. לדברי ליפאנסקי טכנולוגיית הגריד מאפשרת חיסכון של בין 15% ועד 90% מעלות הטרנזקציות, ללקוחות שלהן סייעה דלוייט בהטמעת הטכנולוגיה.
אבנר אלגום מנכ"ל האיגוד הישראלי לטכנולוגיות הגריד (IGT), מסביר שטכנולוגית הגריד, משפרת ביצועים וחוסכת במשאבי מחשוב, באמצעות ניצול אופטימלי של כלל משאבי המחשוב העומדים לרשות הארגון, עפ"י דרישה בזמן אמת, וללא תלות ביצרן זה או אחר.
"לפי מחקרים אחרונים" מוסר אלגום "נתח השוק של טכנולוגית הגריד צפוי, לצמוח מ-700 מליון דולר ב-2005 לתעשיה של כמעט 20 מליארד דולר ב-2010".
בארה"ב ובאירופה מושקעים מאמצים רבים עלי ידי בנקים ומוסדות פיננסיים, להטמעת טכנולוגיית הגריד. מדינות אירופה, משקיעות מאות מיליוני דולרים בסיוע להטמעת הגריד, מתוך ראיית הגריד כטכנולוגיה אסטרטגית לקידום היתרון התחרותי של הכלכלה בעידן הגלובליזציה. בישראל נתמך האיגוד הישראלי על ידי המדען הראשי באמצעות תוכנית מגנט, מתוך הכרה שהטמעת הגריד תגביר את יכולת התחרות של התעשייה בישראל.
ליפאנסקי הסביר, כי מידת החיסכון תלויה במידה רבה במהירות העברת הנתונים הקיימת ברשת המחשבים. לדבריו, עיקר החיסכון הינו בעלות האחזקה. לעיתים נוטים להתייחס לעלויות רכישת המחשבים, אולם לעיתים ההוצאה על אחזקת המחשבים גדולה אף יותר. מאחר שטכנולוגית הגריד מאפשרת להפעיל את כל המחשבים באמצעות מערכת הפעלה אחת, נוצר חיסכון משמעותי בעלויות האחזקה. זאת אחת הסיבות לכך שה- ROI בהטמעת טכנולוגיית הגריד כה מהיר.
ליפאנסקי סיים את דבריו, בכך שהסביר כי במקרים רבים אין טעם כיום ברכישה של מחשבי-על המנוצלים רק ב- 15-20 אחוז מהזמן. זאת בשעה שניתן להשיג את אותו כוח מחשוב באמצעות המשאבים הקיימים. "הגריד הינה מהפכה. בשעה שהאינטרנט מאפשר למחשבים לדבר אחד עם השני. הגריד מאפשר למחשבים לעבוד אחד עם השני. ארגונים שימהרו להטמיע את הגריד יזכו ליתרון תחרותי" הסביר ליפאנסקי.