לא רק בים התיכון: קידוח הנפט של זרח, דלק קידוחים ואבנר בים המלח יחל בתחילת אוקטובר

קידוח צוק תמרור 4 מתוכנן לעומק של לעומק של כ-2 ק"מ בעלות של כ-4 עד 5 מיליון דולר. פוטנציאל למאגר נפט בהיקף של כ- 6.6 מיליון חביות באיכות טובה
קובי ישעיהו |

השותפויות זרח יהש מקבוצת גינקו, ביחד עם דלק קידוחים יהש וחברת אבנר יהש, מקבוצת דלק אנרגיה של איש העסקים יצחק תשובה, צפויות להתחיל את הקידוח בצוק תמרור 4 באזור ים המלח בתחילת חודש אוקטובר.

השותפות בקידוח השקיעו חצי מיליון דולר בתשתיות כדי לעמוד בדרישות רשות הטבע והגנים לגבי שמורת מדבר יהודה שבה מתוכנן הקידוח.

קידוח צוק תמרור 4 מתוכנן לעומק של לעומק של כ-2 ק"מ בעלות של כ-4 עד 5 מיליון דולר. אתר הקידוח נמצא באזור רשיון "זרח" המשתרע על שטח של 400 קמ"ר בחוף הצפוני של ים המלח. על פי ממצאים סיסמיים עולה כי באזור "זרח" נמצא מבנה סגור המבטיח מאגר נפט בהיקף של כ- 6.6 מיליון חביות באיכות נפט טובה. לפי מחירי הנפט הגלמי כיום מדובר בנפט בשווי של כ-450 מיליון דולר ברוטו.

במהלך השבועות האחרונים ביצעו השותפות בקידוח עבודות הנדסיות מיוחדות כדי להימנע מפגיעה בשמורת יהודה. במסגרת זו הוקמה בריכת מים מחוץ לשמורה והונח צינור באורך של 6 ק"מ מהבריכה לאתר הקידוח, שבאמצעות משאבה יספק את המים הדרושים לתחילת הקידוח.

יצויין כי על פי ההסכם בין השותפויות לבין רשות הטבע והגנים מינו השותפות יועצים מיוחדים, ביניהם אדריכל נוף ויועצים אקולוגיים שהכינו תוכניות מפורטות, על פיהן יתנהל הקידוח. הקמת בריכת המים מחוץ לשמורה נעשתה עפ"י תוכניות אלה. השותפות גם מממנות פקחים מיוחדים מטעם רשות הטבע והגנים שילווי את מהלך העבודות בקידוח.

רמי קרמין, מנכ"ל זרח חיפושי נפט מסר כי השותפות לקידוח מייחסות חשיבות רבה בשמירה על ערכי הנוף עפ"י הסיכומים שהושגו עם רשות הטבע ולא ייחסכו משאבים כדי למנוע פגיעה בשמורת יהודה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה