כלכלני BdiCoface: המשבר נבלם, בחודשים הקרובים צפוי שיפור במדד הסיכון המשולב של המשק

יציבות במוסר התשלומים של חברות ועסקים במשק בחודש אוגוסט. על-פי נתוני BdiCoface כ-24.8% מהחברות והעסקים דורגו ברמות הסיכון הגבוהות והמסוכנות
קובי ישעיהו |

על-פי מדד הסיכון המשולב של BdiCoface, עמד הסיכון העסקי של החברות והעסקים במשק בחודש אוגוסט על רמה של 6.35, הרעה לעומת חודש יולי בו עמד מדד הסיכון על 6.19. כלכלני BdiCoface מציינים הסיכון העסקי של החברות והעסקים במשק עדיין גבוה מן הממוצע, גם בהשוואה לאוגוסט אשתקד אז עמד מדד הסיכון העסקי של המשק על 5.94.

למרות ההרעה, מאמינים בחברת BdiCoface, כי המשבר נבלם ובחודשים הקרובים צפוי שיפור. על-פי נתוני החברה וניתוח משברים קודמים, בולטת תופעה של הרעה במצב החברות המשתייכות בעיקר לענפי המסחר הקמעונאי ולענפי תעשיית המוצרים לבית, דווקא בתחילת היציאה מהמשבר, היות וחברות אלה לא הצליחו להתאים את עצמן למשבר ועל פי רוב נופלות. חברות אחרות המשתייכות בין היתר לתעשיית הכימיקלים והמזון מתחילות לנצל את אפקט סיום המשבר ולהראות סימני התאוששות.

על-פי נתוני BdiCoface כ-24.8% מהחברות והעסקים דורגו ברמות הסיכון הגבוהות והמסוכנות (דירוגי סיכון 9 ו-10), עלייה בהשוואה לחודש שעבר (21.9%). לחברות ועסקים אלה בעיות קשות בתזרים המזומנים, חשבון או חשבונות מוגבלים בבנק ישראל, דיווחים חוזרים ונשנים על שיקים חוזרים, ירידות חדות בהכנסות או ברווחיות, או מעברים חדים וקיצוניים מרווח להפסד. רמת הקשיים של חברות ועסקים אלו, על-פי הניסיון שצברו כלכלני BdiCoface, היא גבוהה באופן המאיים על המשך פעילותם בטווח של השנה עד השנתיים הקרובות.

בנוסף, BdiCoface פרסמה היום את מוסר התשלומים לספקים בחודש אוגוסט. מן הנתונים עולה כי בחודש החולף נרשמה יציבות בימי הפיגורים במשק הישראלי ביחס לחודש שעבר, כך שמספר ימי הפיגורים במשק נותר 12 גם באוגוסט (חודש שלישי ברציפות). עם זאת, מספר ימי האשראי הניתנים בהסכמה על-ידי הספקים ירד ביום אחד החודש ועמד על 91 ימים.

בכ- 28% מהענפים (8 מתוך 29 ענפים שנבדקו) נרשמה הרעה במוסר התשלומים בחודש החולף ואילו כ- 62% (18 ענפים) שיפרו את מצבם ביחס לחודש הקודם.

בין הענפים בהם מספר ימי הפיגור היה נמוך במיוחד בחודש החולף הוביל ענף התקשורת עם ממוצע ימי פיגור אשר עמד החודש על 3 בלבד (לעומת 7 ימים בחודש יולי).

הענף בו מוסר התשלומים היה הנמוך ביותר בחודש אוגוסט היה בתי דפוס והוצאה לאור, בו עמד ממוצע ימי הפיגור על 24, עליה של 7 ימי פיגור ביחס לחודש הקודם. הענף אחז בחודש הנוכחי במספר ימי האשראי בפועל הגבוהים ביותר מבין הענפים הנבדקים (137).

במקום השני בדרוג הענפים בהם מוסר התשלומים הוא הנמוך ביותר החודש דורג ענף הקרמיקה עם ממוצע ימי פיגור אשר עמד החודש על 22, לאחר שרשם הטבה של יומיים ביחס לחודש שעבר.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה