יום רגוע בשוק המט"ח: "הדולר צפוי להמשיך קדימה עם יעד מחירים של 4.45 שקלים"

הדולר היציג נקבע בעליה של 0.17% לרמה של 4.14 שקלים והאירו סגר ללא שינוי ברמה של לרמה של 5.22 שקלים
קובי ישעיהו |

לאחר העליה החדה שביצע אתמול מול השקל, במקביל להתחזקותו מול מטבעות מרכזיים בעולם, נסחר היום הדולר בתנודתיות נמוכה יחסית. היום נפתח בירידה קלה, לאחר מכן עבר הדולר לעליה ובמהלך היום עבר את רמת ה-4.15 שקלים. נזכיר כי קיים כמעט קונצנזוס מלא בין כלכלנים, מנהלי השקעות ואנליסטים כי המטבע האמריקני צפוי להמשיך להתחזק בשבועות הקרובים מול האירו וגם מול השקל (אגב, קונצנזוס כזה מוביל לא מעט פעמים לתנועה בכיוון ההפוך).

מחברת כלל פורקס נמסר כי "הודעת בנק ישראל משלשום על כוונתו לרכוש אג "ח ממשלתיות על מנת להגדיל את הנזילות שתעמוד לרשות בנקים גרמה לגל "צונאמי" חזק שהקפיץ את הצמד דולר /שקל עד לשער שיא של 1.1440. בטווח הקצר יתכנו תיקונים קלים אך המגמה ארוכת הטווח , הנתמכת מהתחזקות הדולר בעולם, היא גם התחזקות המטבע האמריקני בארץ . שער של 4.20 שקל לדולר הוא היעד הבא".

איתן אדמוני, מנהל מחלקת המט"ח וסחר חוץ בבנק ירושלים, אומר כי "מדד המחירים לצרכן לינואר הראה על ירידה של 0.5%, זו אינדיקציה להעמקת המיתון ומגבירה את הסיכויים להפחתה נוספת של ריבית לקראת סוף החודש (הריבית צפויה לרדת בשיעור של 0.5%). להערכתנו, הדולר ימשיך כנראה להתחזק במתינות מול השקל, ואנו מאמינים שכל תיקון משמעותי יהווה רמת קניה עבור משקיעים".

רובי סלם, מנכ"ל RSTRADING, ומנהל תחום המט"ח בהישגים, אומר בטור השבועי שלו ב-Bizportal כי"אתמול אמרו השווקים הפיננסים את דבריהם בנוגע לתוכניתו של אובמה ואין ספק ששוקי ההון בעולם לא ממש מאמינים שיש באפשרותו להציל איכשהו את מצב הכלכלה. המקסימום שניתן לעשות כרגע זה למזער נזקים ולרכך את המכה שעוד תגיע. יש לציין שעל פי העוצמות וכיוון השווקים סביר ונהיה עדים גם בחודשים הקרובים להמשך התחזקותו של הדולר שכן בתקופות מיתון משמש כמפלט הבטוח ביותר אחרי הכל".

הדולר היציג נקבע בעליה של 0.17% לרמה של 4.14 שקלים והאירו סגר ללא שינוי ברמה של לרמה של 5.22 שקלים. בעולם נסחר הדולר בעליה של 0.3% סביב רמה של 92.70 יין לדולר ומול האירו ב-1.26 דולר לאירו, ירידה של כ-0.1%.

המשקיע המיליארדר, ג'ורג' סורוס, העניק אתמול ראיון מדובאי לסוכנות הידיעות בלומברג. בראיון שיקף סורוס את הקשיים שהוא מזהה באיחוד האירופאי ומנסה להעריך מה הסיכוי שמדינות האיחוד תיפרדנה כל אחת לדרכה.

סורוס אמר כי "באיחוד האירופאי אין יישות המקבילה והמתנהלת בדומה למשרד האוצר. זוהי בעיה שכל 16 המדינות החברות באיחוד יצטרכו להתמודד עימה בקרוב אבל אני לא חושב שאיחוד האירופאי יתפרק". סורוס הוסיף: "ישנו אמנם בנק מרכזי שמוביל מדיניות מסויימת אבל אין מי שמפקח על המטבע המשותף שכן אין משרד אוצר מאוחד למדינות החברות בגוש".

בתוך כך, התשואות על האג"ח הממשלתיות במדינות רבות באירופה נוסקות. הכלכלנים ביבשת מציינים כי בארה"ב ובבריטניה מתבצעת התערבות ממשלתית המתבטאת גם ברכישת אג"ח ממשלתיות, מדיניות אשר משככת במעט את המשבר החריף. בנוסף, מדגישים הכלכלנים כי חסרונו של גוף כמשרד האוצר עבור מדינות האיחוד מוביל לכך שקיצוץ שיעורי הריבית בגוש האירופאי הופכת לבלתי יעילה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה