מה חושב ביל גייטס על הקלינטק?

בראיון פרישה מצולם בוחר יצחק פורר, הפורש השבוע מתפקיד יו"ר ארנסט אנד יאנג ישראל, לעסוק בעתיד ולהגדיר את ענף התעשיות הירוקות - ה"קלינטק", כצורך קיומי
דותן לוי |

אנרגיה חלופית, פתרונות לזיהום אוויר, וטכנולוגיות מיים הם כבר מזמן לא עסק שמונע רק על ידי אידיאולוגיה. ביל גייטס משקיע בעצמו בקרן קלינטק (שמרכיבה את שלושת הנושאים הללו), וגם קרנות ההון סיכון גילו את התחום המתפתח ומגדילות עם הזמן את היקף השקעותיהם בענף.

בראיון מצולם שערכנו עם יצחק פורר, היו"ר הפורש של פירמת רואי החשבון ארנסט אנד יאנג ישראל, הגדיר פורר את תחום הקלינטק כצורך קיומי. לדבריו, בכנס מדענים בינלאומי שנערך לאחרונה, נקבע חד משמעית כי אם תוך מספר שנים לא ינקטו אמצעים משמעותיים לעצור את זיהום האוויר ולשפר את מקורות המיים, בעוד מספר שנים לא רחוק, מי שתיה יהיו אחד המצרכים המבוקשים ביותר בכדור הארץ, ומרכזי הערים יהיו מקום בלתי ראוי למגורי אדם.

"המהנדסים האמריקנים שסיימו את לימודיהם ומגיעים לעבוד בסיליקון ואלי רואים את העתיד בקלינטק. עד כמה שזה ישמע מפתיע, הם מעדיפים את העבודה בחברות אלו על פני העבודה בחברות ההייטק המסורתיות, וזה אומר את הכל, מסכם פורר.

ואכן, עם הזמן ניתן לראות יותר חברות שמשקיעות בתחום, תעודות סל, קרנות, וחברות ציבוריות שמתמקדות בקלינטק. גם בארץ עולה היקף ההשקעות של קרנות ההון סיכון בהתמדה, ובשנה האחרונה הסתכמו השקעות אלו ב-100 מיליון דולר.

בין החברות הישראליות שציין פורר כבעלות פוטנציאל השקעה: נמצאות אורמת הותיקה, חברת סולל שעוסקת באנרגיה סולרית, וחברת אטלנטיום שמתמחה בטיהור מיים. "כמובן שקיימות עוד עשרות חברות קטנות שפוטנציאל הגידול שלהן הוא עצום וזה עניין של שנה שנתיים עד שיתחילו לצמוח", אמר פורר. ובנתיים, הוא מעריך, היקף ההשקעות בתחום צפוי לגדול בשיעור של כ-20% בשנה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה