פתיחת שבוע בשוק המט"ח: הדולר ממשיך לאבד גובה ונסחר בשפל רב שנתי

נדב לוי | (5)
נושאים בכתבה שער הדולר

שבוע המסחר בשוק המט"ח נפתח היום (ב') כאשר המטבע האמריקני ממשיך לאבד גובה מול השקל ויורד בשיעור של 0.3% לשפל רב שנתי ולכדי רמה של 3.54 שקל לדולר. הירידה מגיעה ברקע לדו"ח התעסוקה המאכזב שפורסם ביום שישי בארה"ב, לפיו נוספו רק 138 אלף משרות בחודש מאי לעומת צפי לתוספת של כ-180 אלף משרות חדשות.

בתוך כך, ביום שישי האחרון, טרם פרסום הדו"ח, סגר הדולר היציג בעלייה קלה של כ-0.3% אך בשלב הרציף חזר המטבע לטריטוריה אדומה וזאת בשל ירידה קלה בהסתברות להעלאת ריבית באמצע החודש הנוכחי בארה"ב, אם כי עדיין מדובר בתרחיש הסביר מצד המשקיעים.

דולר רציף

נזכיר כי באמצע החודש החולף שבר מטה המטבע האמריקני את רמת ה-3.60, אותו ראה בנק ישראל כרמת תמיכה והתערב לא פעם כדי למנוע ירידה מתחת לרמה זו. אם נשפוט לפי השבועות האחרונים, נראה כי בבנק ישראל ויתרו לעת עתה על רמה זו כאשר גם ההתערבות האגרסיבית בשערי החליפין דעכה מעט.

בהתייחסות למצבו של המטבע האמריקני כותבים כלכלני בנק אגוד בסקירתם השבועית כי "הדולר ממשיך להיחלש מול השקל וזאת על רקע ההיחלשות בהסתברות להעלאת ריבית בארה"ב (ביוני ובדצמבר) בשילוב עם השארת הריבית על כנה בישראל. הדולר צפוי להתחזק אל מול המטבעות העיקריים בעולם בטווח הבינוני-ארוך. זאת בשל פערי הריביות בין ארה"ב לעולם, צפי להמשך העלאות ריבית בארה"ב בקצב מתון ומדוד, וחוזקה היחסי של הכלכלה האמריקאית מול רוב המדינות בעולם. נקודת תמיכה קרובה לדולר עומדת על 3.5 שקל לדולר ורחוקה על 3.4 שקל לדולר, ונקודת ההתנגדות הקרובה לדולר עומדת על 3.7 שקל לדולר והרחוקה על 3.75 שקל לדולר".

"השקל מושפע מ-3 גורמים עיקריים כגון: עסקאות נפט וגז, אקזיטים למיניהם וצמיחה חזקה. שלושת גורמים אלו חיזקו לאחרונה את השקל אל מול הדולר, אך בטווח הארוך הפער עשוי להצטמצם זאת בעקבות צפי העלאות הריבית בארה"ב אל מול צפי העלאות הריבית בישראל וכן ההפרש בין רמות האינפלציה השונות והיעדים להעלאת ריבית שהציבו בנק ישראל (יעד של מינימום 1% באינפלציה, האינפלציה בפועל שנה אחורה עומדת על 0.7%) והבנק הפדרלי (יעד של 2%, אנחנו כבר שם)".

הדולר איבד מאז תחילת השנה 7.5% מערכו ונסחר בשפל של כמעט 3 שנים, כך זה נראה:   

תגובות לכתבה(5):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 5.
    שלום שרלי 05/06/2017 15:39
    הגב לתגובה זו
    הנגידה הכי כושלת מאז קום המדינה . קרנית פלוג תיזכר כנגידה שגרמה למפולת של הבנקים . הבורסה וענף הנדלן בארץ. 2019 קריסה כללית בכול המשק.. מיתון של 8 שנים
  • 4.
    זבולון 05/06/2017 15:37
    הגב לתגובה זו
    הפד בישיבה הקרובה יגרום לשוק זעזוע המשקיעים מחפשים חוף בטוח להון שמניע את המשק, נכון שיש מציאות ביטחונית שהלקוחות בישראל חוששים למפלה בשוק הנדל"ן דבר שיביא לבועת הנדל"ן להתפוצץ ומאידך גם השקל יקבל נחיתה לא קלה מטה.
  • 3.
    שלומי 05/06/2017 11:03
    הגב לתגובה זו
    השקל בדיוק כמו הדיור בועה - הערך הריאלי באיזור ה4.20 וזה ברור שיקרה מתי שהו רק בדרך תהיה מפולט והמון חברות יסגרו
  • 2.
    מלחמת מטבעות 05/06/2017 09:14
    הגב לתגובה זו
    ואין לו סיכוי לנצח....כל המטח נופל חזק ולא יפסיק ליפול כי אין סיכוי לנצח את השקל.הרמת תמיכה יורד משבוע לשבוע.320 במרחק נגיעה
  • 1.
    מה קורה עם בנק ישראל??? (ל"ת)
    איתן 05/06/2017 08:50
    הגב לתגובה זו