תנודתיות במסחר בדולר: העליות מתמתנות, אז מה גרם לנפילה בימים האחרונים במטבע האמריקני?
שבוע המסחר בדולר נפתח הבוקר בעולם ובישראל. המטבע האמריקני עולה ב-0.6% לרמה של 3.89 שקלים ומנגד האירו נחלש ב-0.53% ונסחר סביב רמה של 4.41 שקלים. ברקע - נתוני מאקרו חיוביים שמחזקים את ההערכה שהבנק הפדרלי יעלה את הריבית בארה"ב עוד השנה. ביום שישי נחלש הדולר ב-0.1548% ושערו היציג נקבע ברמה של 3.86 שקלים.
ג'רי קוטישטנו, מנהל השקעות ראשי ב-IBI קופות גמל: "הדולר עולה בישראל בעקבות ההתחזקות שלו בעולם וזה נובע מנתוני שוק העבודה המצויינים שפורסמו ביום שישי בארה"ב. המטבע האמריקני מתחזק כלפי כל המטבעות בעולם, אך אנחנו דווקא בעיצומו של תהליך של התחזקות של השקל מול סל המטבעות בחודש האחרון". מדוע השקל במגמה של התחזקות מול הדולר? "זה נובע מכמה סיבות: הראשונה - ירידת מחיר הנפט חוסכת למדינה כ-3 מיליארד דולר בשנה ברכישות אנרגיה (כמו שנגידת בנק ישראל קונה דולרים כדי לנטרל את השפעת ייצוא הגז); שנית - יש גל של מכירות של חברות הי-טק וסטארט-אפים במאות מיליוני דולרים. יש לא מעט גורמים שדווקא פועלים להתחזקות השקל ולכן הוא ירד מרמה של 4 שקלים וזאת מגמה די חזקה כרגע. העליה היום בדולר נקודתית ונובעת ממה שקורה בעולם".
במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים הבוקר: "לאחר שנחלש לאורך מרבית השבוע שעבר, הדולר פותח את שבוע המסחר בעולם ובזירת המט"ח המקומית כשהוא נהנה מרוח גבית בעקבות דוח התעסוקה הטוב מהמצופה שפורסם ביום שישי בארצות הברית והצביע על תוספת של כ-257 אלף משרות בינואר. נתוני התעסוקה החיוביים שוב הפיחו את ציפיות הריבית והדולר זינק מעלה ביום שישי ותיקן במידה מסוימת את ההפסדים שרשם במהלך השבוע מול המטבעות המרכזיים והשקל".
רפי גוזלן, הכלכלן הראשי של BI בית השקעות: "גל ההרחבה המוניטארית העולמי לא יפסח על ישראל- גל ההרחבה המוניטארית העולמי מחוץ לארה"ב, על רקע סביבת האינפלציה האפסית-שלילית וייסוף מחודש בשע"ח של השקל מהווה תמהיל שבנק ישראל יתקשה להתעלם ממנו. לפיכך, אנו מוסיפים להעריך כי בנק ישראל ינסה לבלום את התחזקות השקל באמצעות הפחתת הריבית בכ-20 נ"ב באחת ההחלטות הקרובות במקביל להגברת רכישות המט"ח".
- חודש ירוק בבורסה - ת"א 35 עלה ב-4.1%, הבנקים ב-6.5%
- קיסטון זינקה ב-7.3%, טבע ב-2.9%; הבנקים ירדו ב-1.2%
נשיא הפד' באטלנטה: "העלאת ריבית אפשרית - מחודש יוני והלאה"