
אחד מתאגידי הפינטק הגדולים בעולם נכנס לפעילות בשוק הישראלי
חברת Soramitsu היפנית תציע את הטכנולוגיות שפיתחה לבנק ישראל, לרשות שוק ההון ולגורמים נוספים; החברה היפנית, שמפתחת מטבעות דיגיטליים ופלטפורמות בלוקצ'יין עבור מדינות באסיה ובאפריקה, תפעל בישראל באמצעות חברת Inori שמחזיקה ברישיון לפעילות בתחום האשראי החוץ
בנקאי
אחת מחברות הטכנולוגיה הפיננסית המובילות והמתקדמות בעולם, Soramitsu (סוראמיצו), החליטה להיכנס ולפעול בשוק הישראלי.
החברה בחרה בחברת Inori, שמחזיקה ברישיון לפעילות בתחום האשראי החוץ בנקאי על מנת שתייצג אותה בארץ. החברה היפנית מתכוונת להציע את הטכנולוגיות שפיתחה לבנק ישראל, אשר בוחן בימים אלו הפעלה של שקל דיגיטלי, ולרשות שוק ההון אשר מנהלת הליך של קבלת הצעות ומידע
לניהול מערכת לאומית של מטבע דיגיטלי יציב.
סוראמיצו היא חברת טכנולוגיה פיננסית אשר פועלת גלובלית בפיתוח פתרונות מבוססי בלוקצ'יין לניהול נכסים דיגיטליים, זהות דיגיטלית' ותשתיות פיננסיות. לחברה ניסיון רב ביצירת מערכות מטבע דיגיטלי עבור בנקים מרכזיים (CBDC), פלטפורמות תשלום מאובטחות, פתרונות אימות זהות ומערכות סליקה מרובות מטבעות. סוראמיצו פועלת עם חזון למנף את טכנולוגיית הבלוקצ'יין כדי להתמודד עם אתגרים חברתיים ולקדם חדשנות. החברה הוקמה בטוקיו כסטארט-אפ בשנת 2016 על ידי שלושת המייסדים שלה, איקי מטצודה שמשמש כיום כמנהל מערך SORA, ריו אוקאדה שמשמש כנשיא החברה, ופרופ' מאקוטו טאקמיה שמכהן כמנכ"ל סוראמיצו ומהנדס מערכות הבלוקצ'יין.
החברה מקדמת פרויקטים רבים בתחומי המטבעות הדיגיטליים' ויש לה תפקיד מרכזי בפיתוח מסגרות בלוקצ'יין כמו Hyperledger Iroha,ומערכות קריפטו-כלכליות מרכזיות כמו SORA ו-Polkaswap. סוראמיצו משתפת פעולה גם עם מובילי התעשייה כדי לשפר את טכנולוגיית הבלוקצ'יין, תוך התמקדות ביישומי ארגונים, מגזר ציבורי ו-DeFi. בין היתר, החברה מקדמת בימים אלו יחד עם מספר ממשלות, ובנקים מרכזיים באסיה, מטבע דיגיטלי יציג אזורי. החברה פיתחה ומפעילה את המטבע הדיגיטלי המדינתי הראשון יחד עם הבנק המרכזי של קמבודיה. סוראמיצו מעורבת בעוד מספר רב של פרוייקטים עבור מדינות נוספות בעולם דוגמת יפן, פפואה ניו גינאה, פלאו, ואיי שלמה.
סוראמיצו בחרה בישראל בחברת Inori, שתייצג אותה ותפעל בשמה אל מול גורמי הרגולציה השונים, בקידום טכנולוגיות והטמעת מערכות בלוקצ'יין. החברה היפנית מינתה צוות מיוחד בראשות המנכ"ל טאקמיה יחד עם הישראלי, דימטרי ונגר, שמכהן כמנהל צוות ה-Iroha של סוראמיצו, ועם אמיליאנו רצ'קובסקי שמשמש כמנהל הפעילות של החברה בישראל ובמדינות לטיניות. Inori מחזיקה ברישיון של רשות שוק ההון לפעילות בתחום האשראי החוץ בנקאי והמנכ"ל שלה הוא קובי שמואלי. Inori נבחרה על ידי Soramitsu במהלך הרבעון האחרון של שנת 2024 לאחר שהציגה בפני החברה את יכולותיה בפיתוח צוותים טכנולוגיים, ואת פעילותה בישראל בתחומים שרלוונטיים לליבת הפעילות של החברה היפנית. שמואלי, בעל תואר ראשון בממשל ודיפלומטיה מאוניברסיטת רייכמן, הינו יזם עסקי אשר עבד בעבר במשרד ראש הממשלה, והוא בעל ניסיון רב בפיתוח מערכות טכנולוגיות. סוראמיצו, באמצעות אינורי, מעוניינת להשתלב בשני תהליכים בתחומי המטבעות הדיגיטליים המנוהלים בימים אלו על ידי בנק ישראל ועל ידי רשות שוק ההון. בנק ישראל מנהל הליך בינלאומי לקידום מטבע שקל דיגיטלי ואילו רשות שוק ההון מקדמת מהלך לטובת הקמת מערכת מטבע דיגיטלי יציב. סוראמיצו צפויה לקחת חלק בשני ההליכים ולהציע את הטכנולוגיה שפיתחה ואת הניסיון שצברה.
- "תחזית האינפלציה של בנק ישראל אופטימית מדי, קשה לראות ירידה ל־2%"
- האם נראה בקרוב דולר ב-3.3 שקלים? ומה זה יעשה לבורסה
קובי שמואלי, מנכ״ל אינורי: ״הכניסה של חברה בסדר גודל של סוראמיצו לפעילות בישראל היא בשורה גדולה והבעת אמון
חשובה במשק, בתעשיית ההיטק ובמיוחד לתחום הרחב של הפינטק. ישראל נתפסת עבור סוראמיצו כמקום שבו ניתן להתפתח במהירות מבחינה טכנולוגית ושוק שיכול לקלוט בפרק זמן קצר חדשנות בעולמות הפיננסים. זו הוכחה נוספת שהפינטק הישראלי הפך לעוגן משמעותי בזירה העולמית.
״סוראמיצו לא מגיעה לישראל כדי לגשש ולבדוק את השוק, הצוות הבכיר של החברה למד את הדברים מרחוק, והכניסה שלהם מתבצעת מתוך כוונה לנוע קדימה. הבחירה בישראל היא כמו להכניס מכונית יוקרה למסלול המרוצים של הטכנולוגיה לא מבחן, אלא הצהרה״.