אוואטר 11 (אחד אחד). צילום רונן טופלברגאוואטר 11 (אחד אחד). צילום רונן טופלברג

אלבר נכנסת לייבוא רכב עם האוואטר 11, מ - 289.0 אש"ח

קבוצת אלבר המחזיקה במגוון פעילויות בתחום הרכב משלימה את הפעילות עם תחילת ייבוא מותג אוואטר, מותג הפרימיום של צ'נגן. הדגם הראשון האוואטר 11 (אחד אחד) מביא עימו עיצוב ופתרונות חדשניים, במחיר השקה של החל מ 289.0 אש"ח

יואב פולס |

קבוצת אלבר השיקה את פעילות ייבוא דגמי אוואטר לישראל, ובמקביל את אולם התצוגה החדש והמרשים בהרצליה פיתוח.

מותג אוואטר הוא מותג הייצוא של קבוצת צ'נגן הסינית, אחת מיצרניות הרכב הוותיקות (עול מלפני 1900) והגדולות בסין (2.4 מיליון כלי רכב בשנת 2024).

  

תעודת חובה
קטגוריה            קרוסאובר קופה – D-SUV
מימדים            אורך 4.88 /רוחב 1.97 /גובה 1.601 /בסיס גלגלים 2.975
מספר מושבים    חמישה / ארבעה
הנעה                חשמלית אחורית ב ULTRA  /  חשמלית כפולה ב Performance וב- Royal
הספק ומומנט        311 כ"ס ו 36 קג"מ / 575 כ"ס ו 64 קג"מ
סוללה וטעינה    90.4Kwh / 116.8Kwh , טעינת AC 11Kw, טעינה מהירה DC 240
טווח ותקן        475 ק"מ בדגם הכניסה, 540 ק"מ בהנעה הכפולה. תקן יצרן.
בטיחות            ציון איבזור בטיחות 6.
מחיר            החל מ 289.0 אש"ח ועד 379.0 אש"ח.


קבוצת אלבר וייבוא רכב 

קבוצת אלבר המוכרת יותר מתחום הליסינג וההשכרה היא הרבה מעבר לפעילות זו. בנוסף לפעילות זו, מחזיקה החברה גם בחברת 'מוטופרטס' העוסקת בתחום חלפי רכב, חברת יורופקאר המוכרת, חברת ממסי, הן שירותי הדרך והן רשת מוסכים, ייבוא אופנועי הארלי דייוידסון, אופנועי טריומף,  ועוד. בנוסף מחזיקה הקבוצה חברת מימון וחטיבת משכנתאות, שרותי ביטוח באמצעות חברת albi, לצד שתי חברות בתחום איכות הסביבה. הסיבה להקדמה זו היא על מנת להדגיש כי לא מדובר בחברת ליסינג והשכרה הנכנסת לתחום הייבוא, אלא בקבוצה המחזיקה כבר היום במספר חברות בתחום הרכב, וייבוא כלי רכב הוא פעילות משלימה, כאשר את התמיכה לה יכולה קבוצת אלבר לספק בבית באמצעות החברות הקיימות. הדגשה זו ניתנה במהלך ההשקה גם על ידי מר דוד לנקרי, מנכ"ל קבוצת אלבר.

עיצוב חיצוני ופנימי

האוואטר 11 (מבטאים אחד אחד) הוא קרוסאובר קופה חשמלי בסגמנט D-Suv. העיצוב של ה – 11 חריג בסגמנט, כשהוא מדגיש צללית של קורסאובר קופה ספורטיבי ולא צללית של קרוסאובר גדול וזוויתי. העיצוב חריג לקבוצה, כאשר הפרט אשר תפס לי את העין בעניין רב הוא הטיפול בחלקו האחורי של הרכב, שאני לא מסוגל לתאר, ולכן אתם מוזמנים להתבונן בתמונות בעיון, ולבחון אם העיצוב מזכיר לכם כמו לי את החלק האחורי של הקורבט C3 האלמותית.  


אווטר 11. צילום רונן טופלברג

גם הטיפול ביחידות התאורה הקדמיות שונה מכל מה שראיתם עד היום ולוקח אל הקצה את טכנולוגיית Full Led.

לשימוש הנהג לוח מחוונים דיגיטלי בגודל ''10.25, צג מולטימדיה בגודל ''15.6 עם קישוריות מלאה לאנדרואיד אוטו ואפל קארפליי, ומסך נוסף בגודל ''10.25 לנוסע שליד הנהג, כשהמסך שקוע בתוך הדשבורד בצורה שנהג הרכב אינו יכול לצפות בו. המושבים הקדמיים חשמליים כמובן, עם חימום, איוורור ועיסוי, כוללים 3 זיכרונות. מתגי השליטה על המושבים נמצאים על דיפון הדלתות הקדמיות. שני הדגמים הבכירים כוללים בנוסף פתיחה וסגירה חשמלית של הדלתות. גם המושבים האחוריים נהנים מחימום ואיוורור, אולם עיסוי יהיה רק בדגם הבכיר ביותר, שהוא גם עם ארבעה מושבים בלבד, כשאלו האחוריים הם מושבי קפטן המתאימים למחלקה ראשונה בבואינג. כל הדגמים מצויידים במערכת שמע של חברת Meridian עם לא פחות מ -25 רמקולים.

קיראו עוד ב"רכב ותחבורה"


אוואטר 11. תא נוסעים. צילום רונן טופלברג

האוואטר 11 הוא רכב גדול, גם אם במבט ראשון לא נראה כזה. האורך הכולל 4.88 מטר, הרוחב 1.97 מטר והגובה 1.601 מטר. בסיס הגלגלים באורך 2.975 מטר. נפח תא המטען 489 ליטר / 504 ליטר, ולרכב תא מטען קדמי בנפח 95 ליטר.

מנועים, סוללות וטווחים

לאוואטר 11 שתי רמות הנעה, דגם ULTRA עם הנעה אחורית, מנוע יחיד בהספק של 311 כ"ס ומומנט של 36 קג"מ. התאוצה מעמידה ל – 100 קמ"ש אורכת 6.6 שניות בדגם זה. דגמי ה AWD בעלי שני מנועים ו – 575 כ"ס, עם מומנט של 64 קג"מ. התאוצה מעמידה ל - 100 קמ"ש אורכת 4.5 שניות. כל הדגמים מוגבלים למהירות מירבית של 200 קמ"ש.

דגם ההנעה האחורית עושה שימוש בסוללה בקיבולת 90.4Kwh וטווח מוצהר של 475 ק"מ. דגמי ההנעה הכפולה עושים שימוש בסוללה בקיבולת 116.8Kwh והטווח המוצהר 540 ק"מ. טעינה איטית AC בהספק של עד 11Kw, וטעינה מהירה DC בהספק של עד 240Kw, הודות לשימוש בארכיטקטורת 800V. מהנסיון האישי עם כמעט כל הדגמים החשמליים הנמכרים בישראל, אני סבור כי הטווח המוצהר על ידי היצרן הוא שמרני מאוד, ובפועל יתקבל טווח גדול משמעותית בזכות הסוללות העצומות המותקנות ברכב. הסוללות אגב הם סוללות של חברת CATL בטכנולוגיית NMC (סוללת ליתיום-יון, בשילוב של ניקל, מנגן וקובלט).  


אוואטר 11. צילום רונן טופלברג

זה המקום לציין שזו פעם ראשונה בה אני רואה יצרן המצהיר על טווח באופן שמרני מאוד, ביחס לגודל הסוללה, כאשר המתחרים מסגלים לעצמם הצהרות מאוד מאוד ליברליות על הטווחים של כלי הרכב שלהם. בפועל אני מאמין כי לאחר מבחן ממצה התוצאה תהיה שהטווח בפועל גדול מהמוצהר, ובקלות.

בטיחות, אחריות ומחירים

בתחום הבטיחות האוואטר 11 מצוידת במרבית אביזרי הבטיחות המתקדמים, ובהתאם מקבלת ציון איבזור בטיחות 6. הרכב טרם נבחן במבחן בטיחות מערבי, אולם במבחן הבטיחות הסיני ה C-Ncap  קיבל ציונים גבוהים. זה המקום לציין כי בעבר ציוני הבטיחות של ה C-Ncap היו מוכתבים מלמעלה, לא שיקפו את המציאות, וכלי הרכב היו מתרסקים (תרתי משמע) במבחנים מערביים. כיום אימצו ב C-Ncap מודולי בדיקה מערביים מחמירים על מנת שהמבחנים הסיניים ישקפו נאמנה את הציונים האמיתיים שיקבלו כלי הרכב כאשר פניהם לייצוא למערב.

האחריות לאוואטר 11 עומדת על אחריות מלאה לחמש שנים או 120,000 ק"מ, ואילו הסוללה נהנית מאחריות לשמונה שנים או 160,000 ק"מ.

המחירים של האוואטר 11 מתחילים ב 289.0 אש"ח לדגם ההנעה האחורית (כרגע במבצע השקה, המחיר הרגיל 299.0 אש"ח), 338.0 אש"ח לדגם ה AWD Performance,(שני הדגמים בעלי חמישה מושבים), ו – 379.0 אש"ח לדגם ה Royal בעל הארבעה מושבים.

התחרות העיקרית של האוואטר 11 תהיה מכיוון האקספנג G9 שמסרה בשנה וחצי האחרונות קרוב ל - 1400 יחידות, ומכיוון הזיקר 001 שמסרה בשנה וחצי האחרונות 1100 יחידות. המשמעות של ה - 2500 יחידות אלו היא שיש מקום בשוק לקרוסאובר חשמלי חדשני המגיע מהמזרח, ואלבר צריכים להציב להם יעדי מסירות שלא נופלים מהמתחרים הישירים, אתגר לא קטן. 

מבחן, בקרוב.


הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה