
מתקפת סייבר סודנית השפיעה על פעילות שב״א הבוקר – לא נשקף נזק כספי לחברה
החל מהשעה 07:00 בבוקר בערך, היום (שלישי), גופים המחוברים למערכות של שב״א שירותי בנק אוטו 0.88% דרך האינטרנט חוו שיבושים בהעברת עסקאות לאישור בכרטיסי אשראי, זאת בעקבות מתקפת סייבר למניעת שירות. החברה ביצעה פעולות למניעת המתקפה ובשעה 09:50 בבוקר הפעילות חזרה לסדרה. החברה מעריכה כי אין לתקרית הזו השפעה על הכנסותיה של החברה.
במערך הסייבר הלאומי קיבלו עדכון על האירוע כבר בשעות הבוקר. מומחים בתחום העריכו כי מדובר במתקפת DDOS (מתקפת מניעת שירות), מתקפת סייבר ברף הנמוך שמעמיסה כניסות על שרתים וכך מביאה לקריסתם.
בשב״א ניתקו הבוקר, כחלק מפעולות הניתור, את החיבורים מחו״ל. לאחר ניתוק החיבורים מרבית השרתים חזרו לפעילות. מטעם החברה עדכנו תחילה כי אותרו קשיי התחברות של ספקים שמחוברים באינטרנט מחו״ל למערכת התשלומים. בהמשך עדכנו: ״מערכת התשלומים הלאומית בכרטיסי אשראי פועלת בצורה סדירה ומלאה ומאז השעה 09:50 מאפשרת חיבור לכלל הגופים במשק״.
קבוצת ״אנונימוס סודן״ שביצעה פעולות מן הסוג נגד ישראל בעבר, ומוכרת כקבוצה בעלת קשרים איראניים, הוציאה את ההודעה הזו אתמול שבה היא מזהירה את הישראלים להוציא את הכספים מהבנקים. עוד לא יודע לאמת סופית את הקשר שלהם לאירוע בשב״א אבל מומחים בתחום אומרים שמתקפה כזאת מצריכה יכולות מדינתיות.
קבוצת ״אנונימוס סודן״ ביצעה מתקפות סייבר נגד ישראל בעבר, ביניהם מתקפת סייבר על מערכת ההתראה לאזרחי ישראל ביום 7 באוקטובר. ייתכן שבכך מנעו שליחת הודעות מצילות חיים המתריעות מפני סכנה. הקבוצה הוקמה על־ידי צמד אחים סודניים והם ככל הנראה מיוחסים לרשת פצחני המחשבים ״אנונימוס״. לאחים מיוחסים כ–35 אלף תקיפות שונות.
בנוסף לכך, האחים נאשמו במתקפות מניעת שירות לאתרי אינטרנט של סוכנויות ממשלתיות בארצות הברית, דוגמת ה-FBI, וכלי תקשורת. זאת לצד מתקפות סייבר נגד תשתיות של בתי חולים במספר מדינות.