אסיה חיפשה כיוון: הניקיי טס 1.2% על רקע היחלשות הין, שנחאי ירדה 0.2%

הדולר נסחר תמורת 102 ין, רמת שפל מאז אוקטובר 2008. ביתר בורסות אסיה: ההאנג סנג השיל 1.4%, הקוספי עלה 0.2%
חן דרסינובר |

בורסות אסיה סגרו את יום המסחר (ב') במגמה מעורבת, כאשר מדד הניקיי היפני בלט בצד הירוק. היחלשות הין מול הדולר בשיעור של 0.3% לרמה של 102 ין לדולר, רמת שפל מאז אוקטובר 2008, סיפקה תמיכה למניות היפניות, זאת לאחר שניתן "אור ירוק" לממשלה היפנית, במסגרת פסגת שרי האוצר של מדינות ה-G7, להמשיך במדיניות המוניטרית האגרסיבית שהביאה להיחלשות הין מול יתר המטבעות המובילים בעולם.

שר האוצר הבריטי ג'ורג' אוסבורן ציין ביום שבת האחרון בפני התקשורת כי ההחלטה שהתקבלה במסגרת פגישת שרי האוצר של מדינות ה-G7 היא כי אין לנקוב במחירי שערי חליפין מוגדרים לין היפני. עם זאת, שרי האוצר הצהירו כי הם בוחנים את האסטרטגיה שבה נוקט הממשל ביפן וכן ימשיכו לפקח על השפעת אותה אסטרטגיה על שערי המטבעות.

בסיכום יום המסחר, הניקיי הוסיף 1.2% לערכו וסגר בשיא של 5 שנים, הבורסה בשנחאי ירדה ב-0.2%, ההאנג סנג השיל 1.4% והקוספי הדרום קוריאני הוסיף 0.2%.

"השווקים מוכנים לגבות את הרשויות היפניות בהמשך פעולותיהן להחליש את הין ולנקוט בהמשך מדיניות מוניטרית מרחיבה", אמר לבלומברג טים שורדרס, מנהל תיקים בפנגאנה קפיטל שבמלבורן, "מגזר היצואניות היפני הוא ללא ספק המרוויח הגדול מנקיטת צעדים אלה של הממשל".

כאמור, המניות היצואניות היפניות מזנקות על רק היחלשות הין ומספקות תמיכה למדד הניקיי. כך, מניית יצרנית הרכבים הגדולה בעולם טויוטה מוטור טסה ב-4%. בגזרת המאקרו, נציין את נתון הוצאות הבנייה בסין שרשם ירידה ל-20.6%, נמוך מצפי האנליסטים לנתון של 21%. המכירות הקמעונאיות רשמו עלייה ל-12.8%, בהתאם לצפי האנליסטים ואילו נתון התוצר התעשייתי איכזב ועל ל-9.3% בעוד הצפי היה ל-9.5%.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה