גיא בינשטוק עמיר שיווק
צילום: יחצ

הרשות לני"ע הגישה כתב טענות נגד סמנכ"ל הכספים של עמיר שיווק

הרשות מאשימה את אלי חדז'ס ואחרים בפרטים מטעים בדוחות 2021-2022 סביב פעילות BOL; ההליך המנהלי נפתח זמן קצר לאחר שהחברה חתמה על הסדר פשרה בתביעה ייצוגית בהיקף 2.64 מיליון שקל

אביחי טדסה | (2)
נושאים בכתבה עמיר שיווק

הרשות ניירות ערך הודיעה כי פתחה בהליך אכיפה מינהלית נגד סמנכ"ל הכספים של עמיר שיווק, אלי חדז'ס, וכן נגד גורמים נוספים שאינם נושאי משרה, וביניהם גם רואה החשבון המבקר של החברה הכלולה לשעבר, BOL. על פי כתב הטענות, מדובר בהפרות הנוגעות לרישום שגוי של מלאי והתחייבויות לספקים במסגרת הדוחות הכספיים של BOL, שהובילו להצגה מופרזת של מצבה הכספי, ובהתאם לכך, גם של הדוחות המאוחדים של עמיר שיווק.

 

לפי ממצאי הרשות, בדוחות הרבעוניים של עמיר שיווק בין הרבעון השני של 2021 לרבעון הראשון של 2022, הושמטו הוצאות בסך כולל של כ-6.5 מיליון שקל. בדוחותיה של BOL עצמה מדובר בהשמטה גדולה אף יותר, בסך של כ-7 מיליון דולר. הרישום החסר השפיע לא רק על סעיפי ההוצאות אלא גם על המאזן, בכך שניפח את הנכסים והסתיר התחייבויות, בניגוד לדרישות הדיווח החשבונאיות.


בעוד ההליך מול חדז'ס ונושאי המשרה ב-BOL ממשיך להתנהל, עמיר שיווק עצמה, היו"ר דב אמיתי והמנכ"ל גיא בינשטוק, הגיעו להסכמות עם רשות ניירות ערך במסגרת הסדר אכיפה מנהלי. לפי הודעת החברה, ההסדר כולל הודאה באחריות להפרות האמורות, כולל גם טענה לאי-דיווח במועד על ביטול עסקה לרכישת השליטה בבית המרקחת טלפארמה על ידי BOL. ההסדר ממתין כעת לאישור ועדת האכיפה המנהלית של הרשות.


ההליך המינהלי נוגע גם לרו"ח קוסט, פורר, גבאי את קסירר, המייצגים את פירמת EY בישראל, שהיו חתומים על ביקורת הדוחות של BOL באותה תקופה. במערכת האכיפה מזכירים כי לא מדובר במקרה ראשון שבו נתגלו ליקויים בביקורות שביצע המשרד, אשר היה מעורב גם בטעויות שנמצאו בעבר בדיווחי חברות אחרות, בהן פסגות, יונט קרדיט ויוניבו.


האירועים הנוכחיים מצטרפים להסכם פשרה שעליו דיווחה החברה בתחילת אפריל, במסגרת תביעה ייצוגית שהוגשה נגדה כבר ב-2022. התביעה, שהוגשה לבית המשפט המחוזי בתל אביב, עסקה בטענה לנזקים שנגרמו למשקיעים בעקבות פרסום הדוחות השגויים, והעמידה את היקפה הכספי על כ-46.8 מיליון שקל. לאחר הליך גישור מחוץ לכותלי בית המשפט, הצדדים הגיעו להסכמה על פיצוי כולל של 2.64 מיליון שקל שישולם מתוך כספי הביטוח, בכפוף לאישור ההסכם בבית המשפט. בנוסף, החברה התחייבה לשאת גם בתשלום גמול לתובע הייצוגי ובהוצאות משפט.



עמיר שיווק עוסקת בעיקר בשיווק והפצה של תשומות למגזר החקלאי, הכוללות חומרים להגנת הצמח והזנתו (חומרי הדברה ודשן), אריזות ומוצרים חקלאיים אחרים. בנוסף, החברה מפעילה מכון תערובות מזון לבעלי חיים ומחזיקה בנדל"ן מניב. בנוסף, לחברה מרלו"ג בשטח של 6 דונם בפארק התעשיה עמק חפר. לחברה מספר תחומי פעילות בינהם: תחום הגנת הצמח והזנתו, תחום התערובות, תחום האריזות, ופעילויות נוספות.


ההכנסות של עמיר שיווק ב-2024 הסתכמו ב-1.25 מיליארד שקל, לעומת 1.24 מיליארד שקל בשנת 2023. הרווח הנקי של החברה הסתכם בכ-44.7 מיליון שקל בהשוואה ל-20.8 מיליון שקל אשתקד. הרווח הגולמי של החברה בשנת 2024 הסתכם בכ-196.1 מיליון שקל לעומת 183.7 מיליון שקל בשנה שעברה. הרווח התפעולי התסכם ב-64.5 מיליון שקל לעומת 52.5 מיליון שקל ב-2023. ה-EBITDA ב-2024 הסתכם בכ-84.7 מיליון שקל בהשוואה ל-76.4 מיליון שקל בשנה שעברה. סך המזומנים של החברה מסתכם בכ-22.5 מיליון שקל כאשר ההון העצמי של החברה נאמד בכ-392.7 מיליון שקל לעומת 358 מיליון שקל.

קיראו עוד ב"שוק ההון"

תגובות לכתבה(2):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 2.
    מניה מצוינת רק החברה צריכה למקסם רווחים מהנדלן שלה ולא לומר שזה לא התחום שלה... (ל"ת)
    זורזיניו 30/04/2025 12:48
    הגב לתגובה זו
  • 1.
    דני האדום 30/04/2025 11:50
    הגב לתגובה זו
    למה חברה עם רווח נקי של 44 מליון שח צריכה לרמות ב7