אודי שליש אינסייט
צילום: אינסייט

מנהל מחלקת Web באינסייט, על פיתוח פרויקטים מורכבים: "כך בנינו את המגה-אתר של ד"ר לוינגר"

אודי שליש, מנהל מחלקת ווב ב"אינסייט": "לבנות אתר זה קצת כמו להיות פסיכולוג. צריך להבין אנשים, להבין את השוק ולא פחות חשוב - להבין את האדם מולך. מה הצרכים שלו, מה קהל היעד, מה המטרה ולפי זה לבנות את המסר"
נושאים בכתבה בניית אתרים

"לבנות אתר, זה קצת כמו להיות פסיכולוג" מסביר בחיוך אודי שליש, מנהל מחלקת ווב ב"אינסייט". "צריך להבין אנשים, להבין את השוק ולא פחות חשוב - להבין את האדם מולך. מה הצרכים שלו, מה קהל היעד, מה המטרה ולפי זה לבנות את המסר".


אודי מספר כי העברת המסרים באתר לא מסתכמת במילים. לדבריו, אתר הוא מכלול של תמונות, מילים, עיצוב, דרך ההצגה של דברים, קלילות ונגישות. כל הדברים האלה מתקשרים עם הצופה באופן לא מודע:  "אתר צריך לתפוס את העין ברגע הראשון ולהיות מזמין ונגיש. רק לאחר מכן, המשתמש נכנס לעומק, משוטט, קורא, אך גם אם הטקסט כתוב בצורה רהוטה ביותר, אם האתר לא נעים לעין ופשוט לשימוש, אחוזי הנטישה יהיו גבוהים".


אינסייט, חברה "צעירה", הוקמה ב-2017 והפכה בתוך מספר שנים בודדות לאחת מחברות הפרסום והשיווק הבולטות בארץ. החברה מספקת שירותים ללקוחות קטנים, בינוניים וגדולים בניהם אדידס, H&M וקבוצת ד"ר לוינגר.


לדבריו של אודי, העברת המסרים באתר לא מסתכמת במילים.


"אתר הוא מכלול - תמונות, מילים, עיצוב, אופן הצגת התוכן ובעיקר – חוויית משתמש נוחה ונעימה.

בניית אתר כוללת מגוון רחב של תחומי התמחות ודורשת יכולות מגוונות. זה מתחיל מהיכרות מעמיקה, כמעט אינטימית, עם הלקוח" מסביר אודי. "מכאן ממשיכים לפיצוח האסטרטגיה של האתר. מה המטרה של האתר? למי הוא פונה? ורק אז אפשר לאפיין אותו בצורה שתביא לתוצאות."


עיצוב הוא שם המשחק

באינסייט כל המחלקות עובדות יחד למען הלקוח: לאחר בחירת האסטרטגיה שתבטא את האופי של המיוחד של החברה באופן הכנה ביותר, תוך ההבלטות הנכונות, מחלקת קריאטיב תעסוק בכתיבה ובטקסט ובהמשך יבחר עיצוב טרנדי וחדשני שיתאים למסר אותו רוצים להעביר.


"בונה אתרים צריך להיות מאוד מעודכן משום שהתחום מתחדש כל הזמן" ממשיך אודי. "צריך כל העת להיות בלופ על מנת להכיר את הטרנדים החדשים ביותר. העיצוב, נותן את הרושם הראשוני של האתר וזה שלב חשוב ביותר בו אנו משקיעים זמן ומחשבה רבים. מחקרים מראים שב-3 שניות הראשונות של אדם באתר הוא מגבש את דעתו על החברה או המוצר וזה מושפע בעיקר מהעיצוב. התחושה הזו קריטית על מנת להביא אותו להחלטה, בדרך כלל לא מודעת, אם הוא רוצה קשר עם החברה ומוצריה. לאחר שההחלטה הפנימית התגבשה, הוא ימשיך לצרוך מידע ולקבל את החיזוקים שהוא צריך על מנת לבצע המרה".


כיצד אתם גורמים לכך לקרות?


"אינסייט עובדת בסינרגיה בין המחלקות. במחלקת האתרים עצמה יש מומחים בתחום עם ניסיון עשיר, ובנוסף יש לנו מעטפת מאוד טובה של אנשי מקצוע חזקים בתחומם במחלקות האחרות. אנו נעזרים בסטודיו גדול שיודע לספק את הפתרונות הטכנולוגיים והיצירתיים ביותר בשפת העיצוב".


כדוגמא אודי מספר על מיזם שהחליטו לקחת על עצמם בהתנדבות, להקמת אתר זיכרון עבור נופלים במערכות ישראל או קורבן לפעולות איבה, שירכז בכל דף זיכרון תמונות, סרטונים, וכל סוג תוכן אחר שכל אחד יכול לשתף ולהגיב.


"הכל החל מפניה של אחות שכולה שהעלתה את הצורך באתר בו ניתן להעלות סרטונים, תמונות, וזיכרונות כדי ליצור דף דינמי שיאפשר למשפחה ולחברים לזכור יחד בצורה אינטראקטיבית".


לאחר שעות של עבודה, ראיון מקיף לצרכים ופיילוט ראשוני, עתיד לעלות ממש בקרוב אתר זיכרון שבו כל משפחה שכולה תוכל ליצור בו דף זיכרונות.

 

היכרות מעמיקה עם הלקוח

ההיכרות העמוקה עם הלקוח נמשכת לאורך כל תקופת העבודה - בעדכונים, בשימוש בשפות העיצוב העדכניות ביותר ובעזרת עובדים מסורים, מקצועיים ומנוסים. "כשאנחנו נכנסים לפרויקט, הדבר הראשון הוא לבצע היכרות יסודית עם העסק", מסביר אודי. "אנחנו מגדירים יחד את מטרת האתר, את קהל היעד שלו ולאן אנחנו רוצים להגיע, ויודעים לבנות את האתר באופן המדויק ביותר שישרת זאת. ההיכרות העמוקה היא קריטית, ובאמצעותה אנחנו מצליחים לקולע למטרה ולהיות יעילים מאוד בהשגת המטרות של הפרויקטים שלנו".


במחלקת הווב של אינסייט מועסקים אנשי מקצוע מהשורה הראשונה בעלי ניסיון רב, והדבר משתלב עם הטכנולוגיות המתקדמות ביותר שיש לשוק להציע. "מדובר בטכנולוגיות שלא תמיד משתמשים בהן בוני אתרים אחרים בישראל, פשוט משום שיש צורך להתעדכן כל העת בחידושים האחרונים, בשפות ובתוכנות העדכניות ביותר, ואנשים נוטים להתרגל לדרך עבודה מסוימת. אצלנו ההתעדכנות והחידוש הם חלק מהעבודה היומיומית. זה מאפשר לנו לבנות אתרים יציבים, מהירים ולא פחות חשוב – גמישים. כאשר יש צורך לבצע שינויים, הם נעשים בקלות ובפשטות רבה ומאפשרים לעסק להתרחב ולהשתנות בהתאם לתקופה ולצרכיו".

 

מגה אתר: כתובת אחת שתספק הכל

חברות גדולות להם סניפים רבים, או שירותים מגוונים, זקוקות לא פעם לאתר אחד שיסכם מצד אחד את כלל השירותים שהחברה מציע ללקוחותיה, אך גם ידע להכווין לשירות המבוקש באופן קל לשימוש ונעים לעין.


"קבוצת ד"ר לוינגר היא דוגמא טובה לכך" ממשיך אודי. "לכל מרכז רפואי היה אתר, תחום הסרת המשקפיים, אסתטיקה ופניה לרופאים מומחים, היו מפוזרים באופן לא מאורגן ברשת. כשהם הגיעו אלינו ביצענו מיפוי של כלל החומר וחשיבה אסטרטגית כיצד לרכזו מחדש במגה אתר בו הגולש יוכל למצוא הכל. האתר משלב שפה עיצובית אחת, אך מעניק שוני וייחודיות בכל תחום. כך ניתן לאתר בקלות רופא מתוך מאות שהקבוצה מכילה, או להיכנס לאזור האסתטיקה מבלי להיתקל במידע לא רלוונטי כגון ניתוחים".


מה החשיבות בלמידה מתמדת, חידוש וגמישות בתחום?


"בניית אתרים היא תחום ורסטילי שמשתנה כל העת. למרות שמרבית הגולשים בדרך כלל לא מומחים בעיצוב, הם מזהים מיד אם האתר נעים לעין וחדשני. אנו חשופים כל העת לטרנדים עיצוביים, באתרים אחרים, בפרסומות ובכל אמצעי המדיה. לכן שפת עיצוב שהייתה פופולארית לפני שנתיים תרגיש לנו מיד כמשהו מיושן או מוזנח. הניואנסים הם לפעמים קטנים כמו צבעים, טיפוגרפיה ואפילו ריווחים אבל בסופו של דבר, זה יגרום לך באופן לא מודע לרצות להישאר באתר, וישפיע על הרושם שלך מהמוצר או השירות".

 

 

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה