גלעד ארדן
צילום: BizTV

הפועלים מתקוממים: סכסוך עבודה במשרד התקשורת, בגלל 'ברית המועצות'

בעקבות התנגדותם של עובדי הרשות ה-2 ומועצת הכבלים והלוויין לאיחוד 2 הגופים בלי שהתקיים עמם מו"מ, הכריזה היום ההסתדרות על סכסוך עבודה
אלכסנדר כץ |

החלטת ועדת השרים לענייני חקיקה, לאחד את הרשות השנייה לבין מועצת הכבלים והלוויין, לא משאירה את עובדי 2 גופי הרגולציה אדישים. ההסתדרות באמצעות הוועדה לתיאום וביצוע, הכריזה היום (יום ה') על סכסוך העבודה במשרד התקשורת.

הסכסוך הוכרז בעקבות כוונת המשרד לאחד בין 2 הגופים, המפקחים על שידורי הטלוויזיה שאינם ציבוריים. המטרה של שר התקשורת הנכנס גלעד ארדן, היא להקים בסופו של דבר רשות תקשורת שתטפל בכל שוק הטלקומוניקציה הישראלי, וכבר זכתה לכינוי "ברית המועצות".

150 עובדי 2 הגופים, זועמים על ההחלטה לאחד את הרשות השנייה ומועצת הכבלים והלוויין, ללא שהתקיים מו"מ עם נציגות העובדים. לשינוי מבני זה, טוענים בהסתדרות, יש השלכות משמעותיות על זכויות העובדים, תנאי עבודה וביטחונם התעסוקתי.

על איחוד הרשויות דובר מזה שנים רבות. שר התקשורת הקודם משה כחלון אף הצהיר עם כניסתו לתפקיד ב-2009 כי רשות לאומית לתקשורת שתייתר את משרד התקשורת, אולם זו לא קמה עד כה. הקמת הרשות לשידורים מסחריים בטלוויזיה וברדיו נועדה ליצור גוף רגולטורי אחד שירכז את סמכויות ההסדרה המצויות כיום בידי הרשות השנייה, מועצת הרשות, והמועצה לשידורי כבלים ולשידורי לוויין. הקמת הרשות המאוחדת אמורה להוות צעד ראשון לקראת הקמתה של רשות לאומית לתקשורת שתהיה מופקדת על כלל ההסדרה בתחום התקשורת - הן של תחום הבזק - טלקומוניקציה, והן של תחום השידורים, למעט השידור הציבורי שמופקד בידי השר הממונה על רשות השידור.

איחוד כזה גם יפתור בעיות אכיפה רגולטוריות, כמו למשל תכניות שמשודרות בערוצים המפוקחים על ידי הרשות השנייה, ואמורות להיות משודרות גם בערוצים המפוקחים על ידי מועצת הכבלים והלוויין. במשרד התקשורת טוענים כי איחוד כזה לא יפגע בעצמאות הגופים המשדרים, ועצמאות חברות החדשות תישמר.

ממשרד התקשורת טרם התקבלה תגובה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה