עיתון מעריב
צילום: צילום: אלכסנדר כץ
פרסום ראשון

תכנית ההצלה, והבעיה: עלות שינוי מודל ההפצה של מעריב - כ-50-100 מיליון שקלים

הפסקת הדפסת העיתון בימי חול והפצת תכניו ב-NRG, דורש ממעריב לפטר מאות עובדים ולשלם להם פיצויים, לשדרג את מערך טלמרקטינג ולספוג ביטול מנויים. ומה לגבי איחוד עם 'הארץ'? הבכירים נפגשו, האפשרות קלושה
אלכסנדר כץ | (7)

התנאים של דירקטוריון דסק"ש לאשר הזרמת 15 מיליון שקלים להמשך פעילותו של מעריב, לא הפתיעו איש. בשבועות האחרונים מדברים במסדרונות מעריב על האפשרות לעבור למודל הפצה שונה, כאשר העיתון המודפס יופץ רק בסופי שבוע ובחגים, ואילו במהלך שאר ימות השבוע, תכניו יעלו באינטרנט, באתר NRG של הקבוצה, או באתר משודרג אחר. דיבורים על איחוד עם המתחרה 'הארץ' עלו אף הם לאוויר, והמו"לים עמוס שוקן ונוחי דנקנר אף נפגשו מספר פעמים, אבל אפשרות כזאת נראית קלושה מאד, ואולי אף בלתי אפשרית.

העמדת האשראי היא חלק מתכנית עסקית במסגרתה יגייס מעריב כספים ממכירת הקרקע של בית הדפוס שלו בבת-ים; גיוס כספים נוספים ממשקיע חיצוני כאשר מתקיימים בימים אלו מגעים עם מספר משקיעים אפשריים; ושינוי במתכונת פעילות העיתון על ידי מעבר למודל הפצה.

*לדף הפייסבוק של אייס - לחצו כאן

אולם בהחלטה זו גם נעוצה בעיה, שקשורה, איך לא, בכסף. לדברי גורם בכיר במעריב, מהלך כזה יעלה עשרות מיליוני שקלים ולמעשה בין 50 ל-100 מיליון על פי הערכות, שספק עם יהיה מישהו שמוכן או יכול לממן זאת כעת, גם בקרב קבוצת דיסקונט השקעות, שכבר השקיעה בעיתון מרחוב קרליבך כ-300 מיליון שקלים, ברכישתו ובהשקעת כספים בו.

בתקופה האחרונה נערך בהנהלת מעריב תחשיב לגבי אותן עלויות: כמה יעלה לפטר מאות עובדים ולשלם להם פיצויים (ואולי פיצויים מוגדלים); להקים מערך טלמרקטינג כדי ליצור קשר עם כ-60 אלף מנויי העיתון לגבי השינוי המודל; איבוד נתח מנויים שלא ירצו יותר במוצר; איבוד הכנסות מפרסום במהלך ימי השבוע; ועוד. סכום זה כאמור הגיע לכדי עשרות מיליוני שקלים.

הגורם הצביע על כך ששינוי במודל ההפצה, יוביל לפיטורים המוניים. על פי הערכתו, כ-900 מעובדי ההפצה צפויים ללכת הביתה, כמו גם כ-150 עובדים בבית הדפוס בבת-ים, אם וכאשר יימכר בית הדפוס ומעריב ידפיס את גיליונותיו בבתי דפוס אחרים. גם בקרב המערכת צפוי זעזוע, אולם קשה לנקוב בשלב זה במספרים. מאידך, אם מעריב יצליח לייצר אתר אינטרנט שיצליח להוות תחרות ל-ynet, לפחות הגזרה בקרב אנשי המערכת והתוכן, צפויה להיות רגועה יותר.

תגובות לכתבה(7):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 6.
    עיתונאי 03/09/2012 12:46
    הגב לתגובה זו
    באוויר.
  • 5.
    פעם הייתי 02/09/2012 10:46
    הגב לתגובה זו
    1. הפיצויים למפוטרים כבר הופרשו מדי חודש, כך שהכספים קיימים בקרן הפנסיה של כל עובד ועובד ולכן אין פה עלות נוספת (בהנחה שהכספים אכן הועברו מדי חודש כדין). 2. לא כל 900 עובדי מערך ההפצה יפוטרו מכיוון שעדיין תידרש הפצה לגיליון סופ"ש. נכון שמספרם יקטן משמעותית. 3. מערך טלמרקטינג כבר קיים לגבי העיתון המודפס, וכל שיידרש הוא להסב אותו לשיווק המהדורה הדיגיטלית. 4. חלק גדול מהעיתונאים ימשיכו לעבוד במהדורה הדיגיטלית (דסק החדשות כבר מזמן עובד כדסק מאוחד). 5. ההשקעה המרכזית הנדרשת היא טכנולוגית - גם במהדורה הדיגיטלית וגם באתר NRG עצמו. שורה תחתונה: זה לא עשרות מיליוני שקלים, אלא מיליוני שקלים. כרגיל, ה"תחשיבים" של אנשי העיתון, שהביאו אותו אל סף קריסה, היסטריים ולא מדויקים. נכון שזה יהיה מהלך כואב מאוד - רק מי שפוטר בעבר יודע איזו תחושה איומה זו לאבד את מקום עבודתך - אבל עדיין קיים סיכוי, סיכויון, להציל משהו מ"מעריב".
  • 4.
    דבל פרוצס אמצע סיכות 01/09/2012 17:02
    הגב לתגובה זו
    מה יעלה בגורל מקומוני זמן מעריב האים הם ימשיכו להופיע כסדרם
  • לך תחפש את החברים שלך. הכל לפח וחסל (ל"ת)
    זמן אום אלפחם 03/09/2012 12:47
    הגב לתגובה זו
  • 3.
    עכשיו הקריסה של הארץ הצפויה עד דצמבר (ל"ת)
    תקשורת אמיצה 01/09/2012 12:04
    הגב לתגובה זו
  • 2.
    האיש מתגלה כאיש עסקים מזעזע, מי ישקיע באיידיב (ל"ת)
    טיפש נוחי 31/08/2012 18:22
    הגב לתגובה זו
  • 1.
    מנוי מעריב 31/08/2012 13:51
    הגב לתגובה זו
    מה אני סטטיסט?