ביני זומר: "מעל ל-50% מהעבודות לפיתוח לווייתן כבר הושלמו"

לדברי סגן נשיא נובל אנרג'י המחזיקה במאגר לוויתן, "הגז הטבעי זול יותר מכל דלק אחר בישראל"
מערכת Bizportal | (5)

"מעל ל-50% מהעבודות לפיתוח לווייתן כבר הושלמו", כך אמר היום ביני זומר, סגן נשיא לעניינים אזוריים, נובל אנרג'י. לדברי זומר, "הגז הטבעי זול יותר מכל דלק אחר בישראל. הגז הטבעי מלווייתן יאפשר את סגירת התחנות הפחמיות בישראל. לוויתן יהיה מאגר גז אסטרטגי לישראל, ויחד עם פיתוח מאגרי כריש-תנין ישראל תגיע לביטחון אנרגטי גבוה".

לדברי זומר, "בתכנון אסדת לווייתן ומיקומה נלקחו שיקולים מחמירים בהיבטים של שמירת הסביבה הימית ואיכות המים. בניגוד לטענות, פליטת המזהמים של פרויקט לווייתן תהיה נמוכה מאד ואין סכנה סביבתית לתושבים".  

לדברי אמיר פוסטר, מנהל מחלקת מחקר ואסטרטגיה באיגוד תעשיות חיפושי תעשיות הגז והנפט בוועידת אנרגיה וכלכלה: "קשה להמעיט בנזק שעשתה הרגולציה הישראלית לפיתוח משק הגז, אבל עכשיו אנחנו במציאות טובה יותר".

לדברי פוסטר, "ישראל הופכת ליצואנית גז איזורית, עם החוזה עם חברת החשמל הירדנית והחוזים של תמר ולווייתן עם מצרים. לפני כחודש השתתפתי בכנס בקהיר, וראיתי איך שיתופי הפעולה האזוריים בתחום הגז עוזרים לבסס את מערכות היחסים המדיניות. המצרים מבינים שכדי שיוכלו להבטיח לעצמם ביטחון אנרגטי ואם הם רוצים להפוך ל'האב' אזורי, הם חייבים לייבא גז מישראל". פוסטר התייחס גם לאופציית הייצוא לטורקיה ואמר כי "כרגע נראה שזה לא על הפרק, אבל כדאי להשאיר את כל האופציות פתוחות. יכולים גם להיות שינויים ביחסים בין המדינות".

פוסטר סקר את מגמות מחירי הגז בישראל ובעולם: "מחירי הגז הטבעי העולמיים עלו בחדות בשנה האחרונה. מהשוואה של מחירי הגז בעולם אנחנו רואים שמחירי הגז בישראל נמוכים יחסית לסביבת המחירים העולמית, ברמה של כ-5.5 דולר ליחידת חום, וזאת למעט המחירים הנמוכים בארה"ב, ומדינות שמסבסדות  את מחירי הגז. מדובר בנתון מפתיע לאור העבודה שהגז הישראלי מופק ממאגרי מים עמוקים, שמעלים משמעותית את עלות ההפקה בהשוואה למאגרים יבשתיים או במים רדודים".

לדברי פוסטר, "בתקופת 'מתווה הגז' מחיר חבית נפט היה כ-30 דולר, ואז גם מחירי הגז בעולם ירדו בחדות, זה היה מאד נוח למתנגדים למתווה, אבל היום אנחנו במציאות שונה. היום מחירי הגז והנפט בעולם עולים, אבל בישראל המחיר נשאר יציב. פוסטר הוסיף כי "אין צורך לחכות לשנת 2030 כדי להפסיק את השימוש בפחם בישראל. תעשיית הגז תוכל לספק את כל הצריכה כבר ב-2022". 

תגובות לכתבה(5):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 3.
    אילן 14/06/2018 14:48
    הגב לתגובה זו
    אל תגידו שלא אמרו לכם, אני עוקב אחרי שניהם. כשמחירי הנפט היו חצי מעכשיו המניות היו ב40% לפחות יותר, לפני כשנה, מאז עלו בחדות מחירי הנפט, חלק מחוזי הגז צמודים למחיר חבית ברנט, כך שערך חוזי הגז כיום שווים הרבה יותר. ועוד שלפני שנה ושנתיים לויתן היה במצב של טרום טרום פיתוח ובאי וודאות גדולה. היום לאחר 50% השלמת פיתוח עם תחילת הפקת גז בשנה הבאה, ועוד שבהמשך שנה זאת יעשו קידוחי מבחן בעומק המאגר ויש צפי סביר מאוד למציאת נפט בכמות מאוד משמעותית. ואז כל מי שפחד ימשיך להגיד שרק הכרישים נהנים. חברים אני לא כריש, מכרתי דירה ואני מושקע שם בסבלנו!!!
  • 2.
    תומר מ. 12/06/2018 20:23
    הגב לתגובה זו
    אסדה קרובה לחוף לא תקום! חבל על הזמן והאנרגיה. חבורת תעבי בצע כסף שהדבר האחרון שמעניין אותם זה בריאות התושבים. בושה
  • לתומר 13/06/2018 11:21
    הגב לתגובה זו
    תתקדמו חביבי. צאו מהסרט ותפסיקו לשטוף את המוח של הילדים המסכנים שלכם כאילו הם הולכים למות. הבושה היא שלכם, רוצים למנוע מכולנו ובמיוחד מתושבי חדרה גז טבעי נקי. פריבילגים עשירים שהאסדה תפריע להם בנוף בזמן שאחרים נושמים פחם.
  • דן 13/06/2018 12:10
    וזאת לאחר מחלות ממושכות. זה לא דמיון, זאת מציאות קיימת היום בארץ. למטרת רווח כספי שלכם? בזה אתם שונים קצת מהנאצים.
  • 1.
    חי 12/06/2018 14:32
    הגב לתגובה זו
    רציו המציאה הגדולה