הנתון שהטיס אמש את מחיר הנפט - לשיא מתחילת השנה
מחיר הנפט סגר אתמול בראלי של עוד כ-4.9% וטיפס מעל 38 דולר לשני שנתי. היה זה דו"ח המלאים בארה"ב שהצית את הראלי היומי. אמנם מלאי הנפט בדו"ח רשם גידול של 3.9 מיליון חביות, אבל מלאי הבנזין הציג ירידה של 4.5 מיליון חביות (הירידה החדה מזה שנה) והדבר אותת על ביקושים חזקים ושלח את מחיר הנפט למהלך עליות חד. הבוקר מחיר הנפט מתקן מעט מטה ונסחר בירידות של 0.4%, ועדיין מעל 38 דולר לחבית.
נציין כי גם מלאי הנפט עצמו שאמנם רשם עלייה של 3.9 מיליון חביות, אבל הייתה זו עלייה מתונה באופן יחסי לנתון שסיפק יום קודם ארגון הנפט האמריקני (API) ולפיו נרשם גידול של 4.4 מיליון חביות במלאי הנפט. כלומר שפרסום הנתון הרשמי על ידי משרד האנרגיה התקבל באהדה יחסית בקרב המשקיעים שמחפשים לראות קיטון במלאים בסימן להתייצבות צד הביקוש. בעניין הצד השני נציין כי לפי הדיווח אמש, הפקת הנפט בארה"ב דווקא טיפסה קלות בשבוע החולף ל-9.07 מיליון חביות ביום (זאת בזמן שמרבית התחזיות מצביעות על צפי לירידה בהיקף ההפקה, נוכח המחירים הנמוכים).
במקביל, המשקיעים ממשיכים לנסות להעריך את הסיכוי לחתימת הסכם הקפאת כמות התפוקה של הנפט בקרב מדינות אופ"ק. אתמול (ג'), כווית הודיעה שההקפאה תבוצע מבחינתה רק במידה ושאר מדינות אופ"ק יחתמו על ההסכם. בכך כווית הציבה תנאי משמעותי להמשך השיחות ושלחה את מחיר הנפט מטה.
מדובר ככל הנראה על הסכמה שלא להגדיל את התפוקה מעבר לכמות היומית שנרשמה במדינות נכון לחודש נובמבר האחרון. ב-20 למרץ במוסקבה תיערך פגישה בקרב מדינות אופ"ק וגם מדינות לחוץ לאופ"ק בכדי לדון על האפשרות לניסוחו של ההסכם. בתחילת החודש גורמים רוסים טענו כי הקפאה רוסית וסעודית בלבד תוכל לקזז את היצע היתר של הנפט בשוק העולמי בחצי.
- ארה״ב ואיראן בשיחות מתקדמות לקראת הסכם - הצדדים עתידים להיפגש באירופה
- סין וקטאר - הסכמים לעסקאות נפט וגז; סין מנסה להפחית את התלות בארה"ב
מתכוננים לצעד הבא? ראו הוזהרתם
הנפט סוגר היום עלייה מטאורית של יותר מ-42% בתוך שלושה שבועות בלבד. בגולדמן זאקס ביקשו היום להרגיע את הרוחות ולטעון שהראלי שנרשם בנפט ובשאר הסחורות הינו ראלי מוקדם מדי ואינו מתבסס על נתונים כלכליים משמעותיים.
את ההשראה לטענות של האנליסטים מגולדמן זאקס הם לוקחים מהמומנטום במחיר הנפט שהתרחש רק בשנה שעברה. במארס 2015, היה נדמה שמחיר הנפט התייצב על מחיר של 43 דולרים לחבית. בתחילת מאי מחירו היה כבר מעל ל-60 דולרים. בסוף השנה שעברה הוא סיים כבר מתחת ל-30 דולר.
גרף הנפט בחודשים האחרונים, האם ראינו תחתית?